Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

mariandmd

Postări Recomandate

Azi am refacut cablajul in totalitate si am aceeasi tensiune de 2,9V la pinul ADC. Tensiunile de referinta sunt 4,93V, 8,98V si -9,1V. Rezistentele din bucla de reactie negativa sunt de 1M si 10K. PIC-ul pare a fi scris corect: daca pun pinul ADC la masa imi afiseaza temperatura curenta de 25C si temperatura setata de 240C. Butoanele functioneaza corect. Termocupla e conectata corect, deoarece cand alimentez letconul (cu pinul ADC la masa), tensiunea la bornele unde am termocupla conectata creste (e de domeniul mV), tensiune ce se regaseste la intrarea 3 a OP07CP. Am folosit doua OP07CP, si comportarea e aceeasi.

Link spre comentariu

...

PIC-ul pare a fi scris corect

...

Tu ai folosit PIC, NU Atmega8? :nebunrau:

S-au este doar o scriere gresita.

Posibil ca termocupla din letconul tau sa nu fie "compatibila" cu cea din letconul Pensol, folosit la acest model de statie si trebuie (cred) ceva modificari de componente fata de schema.

Daca ai vreun prieten cu letcon Pensol, incearca si cu letconul lui.

*SARBATORI FERICITE* si *LA MULTI ANI*

Link spre comentariu

Salutare!!!Intr-un final am reusit sa ii fac o carcasa la acesta statie de lipit.Am alimentat-o,functioneaza...dar temperatura afisata este dubla fata de temperatura reala.Stie cineva care ar putea fi cauza? Am sa revin si cu ceva poze dar momentan nu am baterii in aparatul foto.Atasez si o poza cu letconul folosit.

post-17464-139829553381_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sunt doua cauze: Termocuplul de tip k al letconului care nu are o variatie cat de cat liniara(depinde de bimetal) Rezistenta de reactie de la OP-07 care trebuie sa fie 990k aproximativ 1 M. Verificati valoarea ei.Verificati si rezistenta de 10k conectata la masa din acelasi circuit.Provizoriu verificati prin inlocure letconul si vedeti ce valori obtineti

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator xebbmw

Am o intrebare despre transformatorul de retea: daca transformatorul de retea are doua sectiuni una de 10V si una de 14V exista vreo problema in functionarea statiei?Stiu ca acel comparator de tensiune LM311 are o functie acolo, dar nu stiu daca ar functiona corect in cazul de mai sus.

Link spre comentariu

ce hex hex folosesti cel de la polonezi am inteles ca trebuie setat pe 8mhz intern atmega 8 din fabrica cred ca este setat pe 1mhz,pe prima schema pe care am gasito avea cuart exterior e 8mhz

Link spre comentariu

Off topic: frumoasa pisica ai Mariane, si bun loc de odihna si-a gasit. :da Felicitari celor care au construit aceste statii digitale ! Marian este unul dintre expertii carcaselor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări