ovidiumincea Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Azi am refacut cablajul in totalitate si am aceeasi tensiune de 2,9V la pinul ADC. Tensiunile de referinta sunt 4,93V, 8,98V si -9,1V. Rezistentele din bucla de reactie negativa sunt de 1M si 10K. PIC-ul pare a fi scris corect: daca pun pinul ADC la masa imi afiseaza temperatura curenta de 25C si temperatura setata de 240C. Butoanele functioneaza corect. Termocupla e conectata corect, deoarece cand alimentez letconul (cu pinul ADC la masa), tensiunea la bornele unde am termocupla conectata creste (e de domeniul mV), tensiune ce se regaseste la intrarea 3 a OP07CP. Am folosit doua OP07CP, si comportarea e aceeasi. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 ... PIC-ul pare a fi scris corect ... Tu ai folosit PIC, NU Atmega8? S-au este doar o scriere gresita. Posibil ca termocupla din letconul tau sa nu fie "compatibila" cu cea din letconul Pensol, folosit la acest model de statie si trebuie (cred) ceva modificari de componente fata de schema. Daca ai vreun prieten cu letcon Pensol, incearca si cu letconul lui. *SARBATORI FERICITE* si *LA MULTI ANI* Link spre comentariu
ovidiumincea Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Scuze, ATMEGA8 am folosit. Eram obosit. Link spre comentariu
milo01miau Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Salutare!!!Intr-un final am reusit sa ii fac o carcasa la acesta statie de lipit.Am alimentat-o,functioneaza...dar temperatura afisata este dubla fata de temperatura reala.Stie cineva care ar putea fi cauza? Am sa revin si cu ceva poze dar momentan nu am baterii in aparatul foto.Atasez si o poza cu letconul folosit. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Posibil să fie alte metale în termocuplu. Link spre comentariu
rosmarin Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Sunt doua cauze: Termocuplul de tip k al letconului care nu are o variatie cat de cat liniara(depinde de bimetal) Rezistenta de reactie de la OP-07 care trebuie sa fie 990k aproximativ 1 M. Verificati valoarea ei.Verificati si rezistenta de 10k conectata la masa din acelasi circuit.Provizoriu verificati prin inlocure letconul si vedeti ce valori obtineti Link spre comentariu
milo01miau Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Multumesc pentru raspunsuri!Am verificat deja rezistentele.O sa incerc cu un alt letcon.O seara buna! Link spre comentariu
rosmarin Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Ai reusit sa inlocuiesti provizoriu letconul?Daca ai mai facut interventii la statie? Link spre comentariu
Vizitator xebbmw Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Am o intrebare despre transformatorul de retea: daca transformatorul de retea are doua sectiuni una de 10V si una de 14V exista vreo problema in functionarea statiei?Stiu ca acel comparator de tensiune LM311 are o functie acolo, dar nu stiu daca ar functiona corect in cazul de mai sus. Link spre comentariu
mariandmd Postat Ianuarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Privind activitatea de aici, am decis sa-mi fac si eu o statie de lipit... Link spre comentariu
bandutoiu Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 cum ati setat fuse bits la atmega8 Link spre comentariu
mariandmd Postat Ianuarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Nu am umblat la ei... i-am lasat cum erau Link spre comentariu
bandutoiu Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 ce hex hex folosesti cel de la polonezi am inteles ca trebuie setat pe 8mhz intern atmega 8 din fabrica cred ca este setat pe 1mhz,pe prima schema pe care am gasito avea cuart exterior e 8mhz Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Uite aici viewtopic.php?p=817315#p817315 gasesti tot ce trebuie, schema, cablaj, hex(tradus in romana).Atmega folosit la statie, daca este nou, se lasa setat pe default 1Mhz, se scrie doar hex-ul in el.Spor la treaba. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Off topic: frumoasa pisica ai Mariane, si bun loc de odihna si-a gasit. Felicitari celor care au construit aceste statii digitale ! Marian este unul dintre expertii carcaselor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum