Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent STK4913 - Amplif AKAI AM-A3

Postări Recomandate

Salut !Stk-ul e in scurt pe canalul dreapta ( -V cu iesirea ) si trebuie inlocuit , dar nu am gasit pana in acest moment un STK echivalent . Am deconectat alimentarea pe canalul dreapta si statia merge ( mono stanga ) , dar ar fi corect sa-l inlocuiesc.Stie cineva un echivalant tot STK ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BF37

4

• zal

1

• tv1

1

• Toni Marginean

1

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Buna seara! STK4913 este de 2X50 W la o tensiune Vcc de +/- 50V. Cel mai apropiat ca putere este STK4893 de 2X40 W la o tensiune Vcc de +/-46V, urmat de STK4863 de 2X35 W la o tensiune de alimentare de +/-47 V. In rest toate componentele sunt la fel, pinii la fel, doar atat: alta tensiune de alimentare, implicit alta putere.

Link spre comentariu

În schemă chiar 4893 e folosit. Seria asta e greu de găsit, eu le înlocuiam cu seria 41xx şi legăturile schimbate la pini. Aici merge 4191, capsula mare (nu cred că se mai găseşte NOS), sau măcar 4192 în capsula mică, dacă comuţi primarul trafo pe 240Vca să mai scadă tensiunile de alimentare cu puţin. Atenţie că tot ce e pe piaţă la noi sînt făcături.

Ar mai fi o variantă, să găseşti încă unul defect pe un canal şi să foloseşti din fiecare partea bună, plus pinii comuni de surse.

Sper că n-ai luat în serios reclama cu sarcina de 4 Ohmi, STK-urile sînt făcute numai ptr 8 Ohmi.

Link spre comentariu

Salut !Stk-ul e in scurt pe canalul dreapta ( -V cu iesirea ) si trebuie inlocuit , dar nu am gasit pana in acest moment un STK echivalent . Am deconectat alimentarea pe canalul dreapta si statia merge ( mono stanga ) , dar ar fi corect sa-l inlocuiesc.Stie cineva un echivalant tot STK ?

alege de aici,aici ai o carte ,spre sfarsit gasesti si detalii :101 http://rapidshare.com/#!download|533|18 ... .rar|17199se deschide cu acest program http://rghost.net/3085784
Link spre comentariu

Mutumesc tuturor pt sfaturi , voi cauta sa adaptez un alt STK (original daca se poate , daca nu voi cumpara unul cat mai tare in specificatii ) , pt ca originalul nu am de unde sa-l cumpar.Am gasit vreo 3 canditati , de magazin , care ar trebui sa mearga ( fara surprize naplacute si fara sa modific alimentarea ): STK442-110 , STK4044V , STK4231II .Revin cu detalii dupa ce fac modificarea.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

garbariv

salut! am un stk 4893 nou nefolosit ramas mai demult cand am reparat un akai ca al tau! il dau cu 50 roni daca te intereseaza! astept rspuns!

Daca veneai cu oferta acum 2 saptamani , ma faceai un om fericit. Acum am cumparat deja 2 fet100 si le montez in locul STK-ului.

Mersi oricum de oferta .

La subiect:

Asa cum am spus mai sus voi folosi pt reabilitare 2 kit-uri fet 100 , deoarece tensiunea de alimentare este 2x50Vc.

Nu stiu de ce a fost alimentat STK-ul original la asa o tensiune mare , avand in vedere ca +/- 50V este tensiunea maxima de alimentare.....

Desi schemele unor STK-uri seamana , exista mari diferente la valorile componentelelor folosite, deaceea am recurs la solutia de mai sus.

Link spre comentariu

Am montat kit-urile fet 100 si se aude destul de bine , urechiometric mai tare decat STK-ul ,dar cu un + substantial pe bass ( asta e sunetul Fet 100 , ma gandesc ). Curentul de repaos l-am reglat la 65mA , asa cum este sugerat in prospect.Numai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări