Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

APARAT ULTRASUNETE IMPOTRIVA CARTITELOR

Vizitator rodanny

Postări Recomandate

Vizitator rodanny

Va salut,De curand au aparut si la noi pe piata aparate cu "ultrasunete" pt alungat cartie si soareci sau sobolani.Adevarul e ca pretul e cam mare si nici nu stiu daca functioneaza.Are cineva idee daca fct. si daca eventual poseda ceva documentatie , scheme etc?Va multumesc pt ajutor,Cu stima,Danny A.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

3

• niq_ro

1

• BLK

1

• rzone

1

Top autori în acest subiect

Schema este destul de simpla, un oscilator cu un integrat si un difuzor piezoelectric. Probabil si un reglaj al frecventei. Nu stiu cat este de utila, diverse scheme am mai vazut prin reviste si acum 10-15ani. Eu am construit ceva asemanator pentru tantari, dar nu avea nici un efect. Din ceea ce am citit pe net, multi au construit dispozitivul, cu acelasi rezultat.Este insa probabil ca in cazul rozatoarelor sa dea rezultate.Daca doriti, o sa postez o schema.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Schema de mai sus o are si jucaria care se cheama SCA (stop ciinilor agresivi) si care are un oarece efect...adica depinde de ciine. Ce au pus ei acolo e casca piezo care tre sa mearga la 24.5 khz. Casca merge si ca microfon, eu am incercat cu ea citeva tweetere din comert pentru o scula mai de forta dar e pierdere de vreme...pe la 8-9 khz scade puterea radiata masiv...iar cei 90 dB pe care ii dau ei e destul de mult.

Link spre comentariu

O sa incerc sa realizez un astfel de montaj si va spun efectul (pe caini).Cel mai probabil il voi face saptamana viitoare. Intentionez sa folosesc un oscilator cu un circuit digital, de exemplu CD4047, o punte H si un difuzor de la sirena alarmei auto.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

nimic nou? ideea e ca la noi nu gasesti piezo sa mearga sus, asa cum scrie si pe situl ala parca trebuie la peste 10 khz, si la noi daca gasesti unul sa mearga la 6-8khz, e bucurie mare. mai ales ca trebuie sa aiba ceva spl :(

Link spre comentariu
Vizitator Daedalus

Stie cineva cat de bine se propaga ultrasunetele prin sol ?De exemplu elefantii folosesc infrasunete pentru a comunica pe distante relativ mari (5-10 km) dar ultrasunetele, oare cat de bine se propaga(banuiala mea e ca nu prea se propaga) ?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator rodanny

SARBATORI FERICTE !!!Am urmarit cu interes....discutia...dar pana la urma nu am inteles daca aparatele din comert care se vand special impotriva cartitelor functioneaza sau nu....si de asemenea care ar fi o schema viabil apt asa ceva....Toate cele bune,Danny

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
Vizitator raducu2000

aici poti gasi produse pt anti cartite, le-am trimis unor rude in provincie si am inteles ca sunt ok

Modificat de Madalina: 5/08/2011

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări