Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer 30cm / 300W RMS

bographics

Postări Recomandate

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bographics

35

• ahegyes

13

• hILIE

4

• ari_panterra

2

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

M-am hotarat sa nu mai folosesc subwooferul si in masina, din motive de "greutate". In plus imi place cum se aude in casa :)Problema este ca nu stiu ce amplficator sa cumpar pentru el, care sa aiba minim 300W RMS in 4 ohmi si sa aiba iesire mono sau bridge. Ma puteti indruma?

Link spre comentariu

Bugetul ar fi undeva pana in 1000 RON pentru ceva nou, sau mai putin pentru ceva SH mai bun.

Din cautarile mele pe net am gasit doar modele pentru sonorizari care sa aiba ceva putere si sa suporte bridge:

BEHRINGER A500

Alesis RA300

Phonic - MAX 860 Plus

... doar ca la toate specifica puterea bridge pe 8 ohmi. Inseamna ca nu pot pune in bridge un difuzor de 4? Ar creste distorsiunile?

La aceste modele mai pun si problema ca au ventilator care ar putea sa se auda atunci cand ascult muzica incet.

Amplificator de subwoofer de tip plate am gasit doar de la SAL :speriat

LE: Exista amplficatoare pe 4 canale la care se poate face bridge doar pe 2, astfel incat sa ramana 2 canale pt stereo si unul mono pt subwoofer?

Link spre comentariu

... doar ca la toate specifica puterea bridge pe 8 ohmi. Inseamna ca nu pot pune in bridge un difuzor de 4? Ar creste distorsiunile?

daca se leaga in bridge la 4 ohmi se risca prajirea amplificatorului. :speriatPt subwoofer eu as recomanda un plate amp. In bugetul de 1000lei cred ca se poate gasi ceva dar nu la 300W. Oricum 300W mi se pare cam mult. 150W in 4 ohmi cred ca e suficient. E adevarat ca puterea nu strica dar cresc si preturile. Eventual poti sa faci ceva amplif DIY!!!
Link spre comentariu

hmmm.... pai in cazul asta tot un amplificator auto + sursa de pc renteaza!

amplificator auto + sursa de pc e cea mai nerentabila combiatieincearca sa cauti ceva pe la bazar, evental chiar si home-made facut special pt ce iti trebe tie ;)
Link spre comentariu

OK. Deci amplificatorul auto in casa nu este ok pentru ca are nevoie de alimentare serioasa si o sursa capabila de PC costa aproape cat amplificatorul. Alt motiv ar mai fi?

Despre amplificatoarele gasite de mine (BEHRINGER, Alesis, Phonic), e ceva de capul lor? Merita o astfel de investitie? Daca nu sunt stabile in bridge pe 4 ohmi pot folosi un singur canal!

Amplificator DIY suna tentant dar din pacate nu am experienta si mi-ar lua o vesnicie sa-l termin iar sa cumpar unul deja facut nu prea ma incanta.... mai ales ca cele facute foarte bine costa.

Un plate cred ca ar fi solutia dar inca nu am gasit ceva calumea.

Multumesc pentru sfaturi ... zilnic invat tot mai multe de la voi :)

LE:

:aut: http://www.parts-express.com/pe/showdet ... er=300-807

:nebunrau: http://www.artson.ro/pro-ject-amp-box-se-mono.html

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am o nelamurarire legata de subwooferul meu. Basul este foarte profund (gros), totusi dupa multe ascultari am remarcat faptul ca pe o anumita frecventa se produce o rezonanta puternica (imi "falfaie" timpanele). Aceasta este frecventa de rezonanta a incintei sau a camerei? Camera are cam 25mp.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Revin dupa ceva timp cu o alta dilema:M-a rugat un prieten sa-i recomand un amplificator pt un subwoofer pasiv de ~100W RMS / 6 ohmi / 78 dB/W (1 m) / 35 Hz to 200 Hz (-16 dB) ... provenit dintr-un sistem home theatre Panasonic (SC-BT100) ... bugetul ar trebui sa fie mic (<300 ron).Nu am gasit nimic care sa corespunda. Ma puteti ajuta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări