Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer 30cm / 300W RMS

bographics

Postări Recomandate

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bographics

35

• ahegyes

13

• hILIE

4

• ari_panterra

2

Top autori în acest subiect

Asa ma gandeam si eu :)Am facut din nou un calcul si am un volum interior util de cca. 61 litri (am scazut tubul reflex, difuzorul, vopseaua insonorizanta si intariturile). Producatorul difuzorului recomanda o incinta de 51 litri. Sa mai reduc cumva volumul?

Link spre comentariu

nu trebuie sa mai recalculezi nimic,sunt chiar bineveniti la un dif de subwoofer.Producatorii de obicei recomanda cutia minima din motivele aferente(marime greutate..)Tot ce ar trebui sa sa verifici este acordul incinta-dif daca observi ca nu suna bine,sau nu are bas pe masura,bubuie etcDe aceea e bine sa masori diful inainte ca sa tai odata lemnele.De multe ori chiar si o incinta f bine otpimizata nu suna cum ar trebui,pt ca de obicei componenta de baza este neglijata-diful,ca el produce 'vibratiile'

Link spre comentariu

Pai in afara de faptul ca am depasit volumul recomandat de producator, tubul reflex are 10 cm diametru si lungimea totala de 30 cm (cu deschiderile curbate la ambele capete). Daca aplic metoda scaderii a jumatate din lungimea fiecarei deschideri, cred ca ajung la un tub util cam de 27-28 cm, in conditiile in care producatorul recomanda 29, cu abateri de maxim 10%.Care este relatia dintre frecventa de rezonanta a incintei, a tubului de bas si a difuzorului, avand in vedere ca fiecare e diferita?

Link spre comentariu

Fb,Vb ,GD ,vent velocity,minimum port area si altele... ,toate se fac intr-un simulatorexista si formule dar e f anevoios...nu am urmarit topicul,dar pe prima pag. ai scris ca Fb e 25hz,cam jos..si daca ai mai marit volumul a mai scazut din nouFb final dupa ce montezi totul il masori ,pt a mai face corectii la tub,nu se poate estima la fix din simulare

Link spre comentariu

Am inteles... inseamna ca d-aia imi dardaie obiectele prin casa si fara sa aud neaparat un bass puternic :limb: Portul de bas nu mai poate fi modificat intrucat l-am montat in interior si nu mai pot ajunge la el (sta fixat intre o placa de pal pentru rigidizare si partea de jos a boxei).Din simulari frecventa de rezonanta a incintei iese peste 35Hz. Pe grafic, varful de +3db apare undeva la 50Hz.

Link spre comentariu

In WinSD, ce tip de putere se introduce acolo unde default se foloseste 1W si distanta de 1m?Daca pun o valoare mare gen 200-300W, viteza aerului prin tub este foarte mare: >20 m/s.PS: am gresit in primul post.... Fs = 25Hz, nu Fb :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări