ahegyes Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 da, este bine!!! Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 10x ... abia astept sa vad cum iese Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Am "turnat" o cutie de insonorizant in boxa.... arata ca naiba :)Cu ce pot sa lipesc buretele acum? Am prenadez sau un adeziv Moment Total Fix. Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 nu e nevoie sa il lipesti - sta si fara lipici, dar daca vrei neaparat sa folosesti lipici - oricare e ok. Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Am bagat ceva burete in incinta. Merge sa-l las nelipit (sta presat intre pereti). Urmeaza sa pun definitiv capacul cu tubul de bas. Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Update:Bass-ul se aude mult mai cald acum. Caut maine mocheta si pana duminica seara ar trebui sa fie gata! Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 O dilema la care nu gasesc raspuns concret: daca am bagat mult burete in interior (cca. 30% din volum), cum ar trebui sa recalculez volumul incintei? Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 nu se recalculeaza - ramane acelasi !!! Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Asa ma gandeam si eu :)Am facut din nou un calcul si am un volum interior util de cca. 61 litri (am scazut tubul reflex, difuzorul, vopseaua insonorizanta si intariturile). Producatorul difuzorului recomanda o incinta de 51 litri. Sa mai reduc cumva volumul? Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 poti sa incerci sa reduci volumul cu ceva provizoriu ca sa vezi cum suna mai bine, adica cum iti place tie mai mult. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 nu trebuie sa mai recalculezi nimic,sunt chiar bineveniti la un dif de subwoofer.Producatorii de obicei recomanda cutia minima din motivele aferente(marime greutate..)Tot ce ar trebui sa sa verifici este acordul incinta-dif daca observi ca nu suna bine,sau nu are bas pe masura,bubuie etcDe aceea e bine sa masori diful inainte ca sa tai odata lemnele.De multe ori chiar si o incinta f bine otpimizata nu suna cum ar trebui,pt ca de obicei componenta de baza este neglijata-diful,ca el produce 'vibratiile' Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Pai in afara de faptul ca am depasit volumul recomandat de producator, tubul reflex are 10 cm diametru si lungimea totala de 30 cm (cu deschiderile curbate la ambele capete). Daca aplic metoda scaderii a jumatate din lungimea fiecarei deschideri, cred ca ajung la un tub util cam de 27-28 cm, in conditiile in care producatorul recomanda 29, cu abateri de maxim 10%.Care este relatia dintre frecventa de rezonanta a incintei, a tubului de bas si a difuzorului, avand in vedere ca fiecare e diferita? Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Fb,Vb ,GD ,vent velocity,minimum port area si altele... ,toate se fac intr-un simulatorexista si formule dar e f anevoios...nu am urmarit topicul,dar pe prima pag. ai scris ca Fb e 25hz,cam jos..si daca ai mai marit volumul a mai scazut din nouFb final dupa ce montezi totul il masori ,pt a mai face corectii la tub,nu se poate estima la fix din simulare Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Am inteles... inseamna ca d-aia imi dardaie obiectele prin casa si fara sa aud neaparat un bass puternic Portul de bas nu mai poate fi modificat intrucat l-am montat in interior si nu mai pot ajunge la el (sta fixat intre o placa de pal pentru rigidizare si partea de jos a boxei).Din simulari frecventa de rezonanta a incintei iese peste 35Hz. Pe grafic, varful de +3db apare undeva la 50Hz. Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 In WinSD, ce tip de putere se introduce acolo unde default se foloseste 1W si distanta de 1m?Daca pun o valoare mare gen 200-300W, viteza aerului prin tub este foarte mare: >20 m/s.PS: am gresit in primul post.... Fs = 25Hz, nu Fb Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum