bographics Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Salut, M-am apucat sa-mi fac un subwoofer. Am luat un difuzor de 30cm / 300W RMS MAC Audio SX12 si acum lucrez la incinta (bas reflex). Specificatiile incintei sunt urmatoarele: - Material: PAL nemelaminat de 18mm, cu ramforsari interioare din lemn de brad de 30mm grosime si placa de PAL gaurita intre zona difuzorilui si zona tubului de bas (se afla pe aceeasi parte) - inaltime: 560mm - latime: 400mm - adancime: 450mm - dimensiune tub reflex: 100mm diametru, 290mm adancime (conform specificatii producator difuzor) - volum interior util (cca. 60 litri - peste specificatia data de producator difuzor) - frecventa de acordaj teoretica: 25Hz Momentan am construit incinta dar nu ma hotarasc la materialul fonoabsorbant si mocheta. As merge pe burete cofrat (sau simplu) de 30mm grosime si mocheta gri inchis de 3mm grosime. Imi puteti recomanda ceva magazine in Bucuresti unde sa gasesc ceva de calitate dar nu foarte scump? Nu sunt hotarat inca la amplificator. Voi ce ati alege intre: http://sg.kenwood.com/Car_Entertainment ... /KAC-8104D http://www.be-loud.ro/produse/Amplifica ... A_2230HPX/ http://www.be-loud.ro/produse/Amplifica ... SSIC_CA23/ http://www.be-loud.ro/produse/Amplifica ... ice/JA690/ Nu-mi dau seama de calitatea acestor amplificatoare... dar vreau ceva pana in 600 RON, o putere teoretica de minim 300W RMS, distorsiuni ok. Nu ma astept la fidelitate extraordinara ... dar nici la niste pocnitori. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi sau recomandari? Link spre comentariu
hILIE Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Eu unu as merge pe Ground Zero, dar nici DLS nu e de aruncat. Link spre comentariu
bographics Postat Octombrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Pana acum as inclina catre Kenwood KAC-8104D pentru "dotarile" pe care le are. Oare merita diferenta de bani? Link spre comentariu
hILIE Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Faptul ca e in clasa D are anumite avantaje (randament ridicat) dar si multe dezavantaje, mai ales in privinta sunetului, oricum pe partea de bas nu se simt prea mult distorsiunile clasei D. Acum depinde ce doresti sa obtii. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 din lista prezentata kenwood e de departe ''superior'' atat ca performante/fiabilitate cat si ca raport calitate/pret ,dar nu e solutia cea mai buna.cauta si vei gasi amplificatoare mult mai bune cu preturi sub 400 lei(eventual si sh). problema e ca difuzorul ales nu e deloc cea ce vrea producatorul sa para,parametrii aceia fiind trasi bine de par=>ai nevoie de un amplificator care sa aiva rezerva de putere pt a nu-l duce in cliping si distruge difuzorul cu distorsiuni (si asa destul de slab).ai plecat gresit de la inceput,vrei calitate,esti dispus sa investesti timp si munca in realizare dar incepi cu un produs mediocru.in speranta ca nu te-am deziluzionat ,i-ti urez succes!p.s. burete gofrat f ieftin si diferite modele, gasesti pe strada Maica Domnului la unul din magazinele de acolo. Link spre comentariu
bographics Postat Octombrie 31, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Ce-i drept nu m-am documentat extraordinar de bine inainte sa cumpar difuzorul. Sper totusi sa ma multumeasca macar o perioada... oricum este prima investitie de acest gen.Testand difuzorul pe o combina Sony de 80W RMS pe canal am avut impresia ca se aude un zgomot slab in bobina sau undeva in acea zona.... ca un zdranganit. Daca ar fi sa schimb difuzorul... ce ati recomanda in aceiasi parametri, astfel incat sa se potriveasca cu incinta?Legat de amplificator, as vrea sa iau ceva peste puterea difuzorului tocmai pentru a reduce la minim distorsiunile. Totusi ceva nou peste 300W RMS care sa nu coste prea mult nu prea am gasit, in afara de acel Ground Zero Iridium care cica ar avea 540W RMS la 4 ohmi in punte. Acel Kenwood este ceva mai scump dar are si filtru sub-sonic. Totusi nu prea ma pricep de aceea va rog sa ma ajutati in a alege ceva bun in gama de pret: 400-600 RON, dar nu vreau SH.Multumesc. Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Mai am o intrebare... am cumparat de la un magazin de bricolaj cablu pentru boxe de 4mm patrati (cam 6.5 RON metrul). Cat de mare ar putea sa fie diferenta fata de cablurile acelea 99.99% Oxygen Free? Link spre comentariu
hILIE Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen-free_copper Treaba cu oxygen free in acest caz, e similara cu uleiul de sarpe si clamele rufe puse pe cabluri audiofile adica chestii facute sa ia banii fraierilor. Si ca sa nu-mi sara audifilii inraiti in cap prezint si un citat din adresa de mai sus: ,,Use in home audio Many owners of high-end audio and video equipment value oxygen-free copper. Behind this demand is the belief that oxygen-free copper will have enhanced conductivity or other electrical properties that are significantly advantageous to low frequency (audio) signal transmission. However, conductivity specifications for C11000 ETP and C10200 OF coppers are identical. In practice, nominal conductivity differences between the three grades listed above are less than .1% of .1% at room temperature. ,, Si acum traducere ca sa intelega toata lumea: ,, Utilizarea în casa audio Multi proprietari de audio high-end si echipamente video de cupru valoare fără oxigen. In spatele această cerere este convingerea că din cupru fără oxigen vor fi îmbunătăţite de conductibilitate sau alte proprietăţi electrice care sunt semnificativ mai avantajoase pentru joasă frecvenţă (audio) transmisia semnalului. Cu toate acestea, specificaţiile conductivitate pentru C11000 ETP şi C10200 DE gologani sunt identice. În practică, diferenţele nominale conductivitate între cele trei clase enumerate mai sus sunt mai puţin de 0.1% din 0.1% la temperatura camerei. ,, Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 - volum interior util (cca. 60 litri - peste specificatia data de producator difuzor)Nu e bine. Daca schimbi volumul si lasi acelasi tub de reflex, automat se schimba frecventa de acordare.... Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Sunt constient de acest lucru. Totusi am pus o gramada de "intarituri" in interior deci ma astept sa mai scada volumul.Legat de tubul reflex, pentru a stabili frecventa de acordaj se masoara doar lungimea interioara a acestuia sau sa includ si partile curbate cum ar fi iesirea?Am facut o simulare cu WinISD pe specificatiile difuzorului si ale incintei si mi-a iesit o frecventa de acordaj de cca 30Hz. Ce am observat e ca pt a scadea frecventa, trebuie sa maresc incinta si/sau sau lungesc tubul de bas reflex. Link spre comentariu
BF37 Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Indrumare - recomandare Amplificator: Carpower Monacor HPB-1502Difuzor:DLS W712 sau Focal Access 30 A1 Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Carpower Monacor HPB-1502 suna interesant.... sigur merita mai mult decat Kenwood KAC-8104D ? Link spre comentariu
hILIE Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 amplificatorul din poza seamana leit cu mac audio Zmac 4200, un amplificator destul de rezistent , au pocnit doi mosi de pe partea de alimentare si inca functiona. Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Carpower Monacor nu are un feedback prea bun din ce am gasit pe net.Tind sa inclin catre Kenwood KAC-8104D datorita review-urilor pe care le-am citit (pe plan international).Faptul ca e clasa D nu cred ca ma va dezavantaja pentru frecvente joase, si fiind si acreditat CEA + stabil in 2 ohmi, va oferi putere reala peste cea a difuzorului. In plus ma incanta si acel filtru infrasonic... avand in vedere ca nu am un difuzor extraordinar. Tot ce vreau e sa fie fiabil si sa "sune bine".Gresesc cu ceva? Link spre comentariu
bographics Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Imi poate da cineva un sfat legat chestiunea de mai sus? Multumesc.In plus mai am o nelamurire legata de materialul fonoabsorbant: merita sa capitonez toti peretii cu burete cofrat? Daca da, de ce grosime? Trebuie pus si pe peretele ce contine difuzorul si tubul de bas reflex? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum