Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RADIORECEPTOR FESTIVAL

YO7DIG

Postări Recomandate

Domnilor vreau sa va intreb daca cineva dintre dumneavoastra are o ceva imagini cu radioreceptorul Festival a carui poza apare si pe PRO RADIO ANTIC , nu am reusit sa gasesc nimic despre el , eventual o poza cu interiorul....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• YO7DIG

4

• Mikrosha

2

• feri.visky

2

• radianr

1

Top autori în acest subiect

Mihai,Festival a fost produs de Radio Popular in serie mica in perioada Festivalului Tineretului ce a avut loc la Bucuresti in 1953.Aparatul este expus la Muzeul Militar cu ocazia expozitiei omagiale Electronica si apartine profesorului Simionescu,membru Proradioantic.Am sa-l rog pe Mihai Gheorghe sa faca o fotografie cu interiorul.Daca nu ma insel are acelasi sasiu cu Pionierul Electromagnetica, 6A10S, 6B8S, 6P6S, 6T5S

Link spre comentariu

Multumesc domnilor , multumesc Nicolae, am vazut si o alta poza cu el si din scrisul de pe scala am dedus cum se numeste , nu am gasit nimic cu interiorul si eram curios , dealtfel pastreaza putin din aspectul de RADIO POPULAR probabil interiorul se aseamana cu Electromagnetica avind aproximativ acelasi tip de scala cu diferenta mastii din fata , oricum e un radio foarte frumos si reusit , imi place .. din pacate nu am vazut asa ceva si nici nu cred ca se mai gasesc ...

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Tocmai am moștenit unul și vreau să pun niște poze cu interiorul, după cum s-a cerut.

Lămpile sînt: 6Ц5Сб 6А7 6Б8С 6П6С.

Are zgomot de bandă dar nu prinde nimic. Cu semnal din generator, prinde pe la 30mV, ceea ce mi se pare jalnic ca sensibilitate. Mixerul pare că își face treaba. Cred că amplificatorul FI este uzat.

Îmi vine să-l resoclez pentru lămpi novale mai ușor de găsit. :sparge:

Dau pozele cu link că au 3MP și ies din pagină.

http://i39.tinypic.com/153si9x.jpg

http://i39.tinypic.com/6jhezk.jpg

http://i44.tinypic.com/10yf0ok.jpg

Link spre comentariu

Rr. Festival este un Pionier 52, ... schema se regaseste si in cartea rosie si in cea albastra... diferenta este ca Festival are unde scurte... ca, doar trebuia sa aratam ca avem "deschidere" catre Europa libera... etc.

Link spre comentariu

Nu am mai resoclat nimic. Lămpile par să funcționeze în parametrii. Se pare că nici cu alt radio nu prind nimic pe medii :rade: ceea ce mă surprinde, că știam că Antena Satelor și Romînia Actualități le prindeam bine. Desigur, stau la bloc. Am verificat cu versatesterul și am văzut că merge, prinde purtătoarea. Așa că îl declar funcțional.Am schimbat electroliticii și condensatoarele de cuplaj, care erau cei originali.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut domnilor , felicitari pentru achizitie, se repara foarte usor acest radio , cind aveti timp va rog sa puneti si poza cutiei, mi-a placut cum arata la exterior, dl. Feri are dreptate in cea ce priveste schema , lampi se gasesc ..succes .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări