jonny_ryc Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 salut! ca sa masor un traf tv trebuie sa pun borna aparat de masura pe pinii trafului iar cealalta borna ....unde trebuie pusa? va multumesc Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Pai nu se face asa; pune o poza si discutam. Link spre comentariu
jonny_ryc Postat Octombrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Nu pot ,intru pe net cu un amarat de telefon,as pune ! Dar in principiu de exemplu am o sursa tv cu 7 pini ,pe fiecare pin apare un voltaj anume., pin 1 are 12v exemplu..cum aflu acea tensiune .IN MARE SE PUNE BORNA + PE PIN BUN DAR CEALALTA BORNA A APARATULUI ? STIU CA PARE AIUREA DAR TE ROG, CEL PUTIN EXPLICAMI IN MARE CUM SE FACE IN MARE. ORCE EXEMPLU E BUN.AM O SCHEMA A UNUI TV SI VREAU SA AFLU ANUMITE VALORI.MULTUMESC Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 IN MARE SE PUNE BORNA + PE PIN BUN DAR CEALALTA BORNA A APARATULUI ?Cealalta borna se pune la masa. Toate tensiunile specificate pe schema unui aparat sunt in general masurate fata de masa, in afara cazului in care se specifica altfel. Deci borna minus a ap de masura la masa (de multe ori e la sasiu), iar cu borna plus masori tensiunile in diverse puncte/pini. Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Ai grija sa nu te curentezi si cum comuti domeniul aparatului. Urmeaza sfaturile lui Cirip. Daca nu te descurci mai intreaba. Succes. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 .IN MARE SE PUNE BORNA + PE PIN BUN DAR CEALALTA BORNA A APARATULUI ? STIU CA PARE AIUREA DAR TE ROG, CEL PUTIN EXPLICAMI IN MARE CUM SE FACE IN MARE. ORCE EXEMPLU E BUN.AM O SCHEMA A UNUI TV SI VREAU SA AFLU ANUMITE VALORI.MULTUMESCParerea mea (pur personala) e ca lucrarea cu care te-ai decis sa debutezi in ale electronicii e un pic prea laborioasa pt un incepator,judecand dupa intrebarea pusa,cred ca ai putea incerca cu orice alt montaj(radio,amplificator,mag,etc)sa exersezi si sa experimentezi ceva masuratori(cu valori mai putin periculoase),te obisnuiesti cu modul de folosire al instrumentului de masura si pe urma poate te incumeti sa "intri" si in tv...unde sunt tensiuni periculoase,nu mai amintesc de faptul ca din lipsa de experienta,poti deteriora si mai mult placa supusa interventiei tale...e ca si cum fara carnet de conducere,deci fara experienta in ale sofatului,ai incerca sa concurezi pe o masina nervoasa la un raliu...cu putin noroc,poti termina cursa,cu siguranta nu vei ocupa un loc pe podium,dar se poate tot asa de bine sa nu ajungi sa treci linia de sosire Apeleaza tura asta la un cunoscator in domeniu,trage cu ochiul si vezi cu ce se mananca,si pe urma mai vezi daca te incumeti sa "reproduci "o astfel de experienta...nu incercati o depanare a unui aparat la care nu cunoasteti nici macar schema bloc,modul de functionare si alte amanunte,se risca o interventie nereusita,o deceptie care va poate descuraja in a progresa in domeniu(interventii tv se pot face doar dupa ani de experienta acumulata sau macar o specializare in domeniu cu persoane calificate,asta binenteles daca se vrea o depanare dupa toate canoanele). Sper sa nu mi-o iei in nume de rau,asa cum am zis,e doar o parere personala,de care poti tine seama sau nu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum