Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Nokia 3310

critix

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nexus

4

• fratello

4

• MatyC

4

• critix

3

Top autori în acest subiect

Nu stiu sa scriu aplicatii pentru microcontrolere decat in PicBasicPro.Asa am aflat eu ID-ul pentru DS18B20 :"'*****************************************************************************SensID:' Sensor Identification'***************************************************************************** OWOUT DQ, 1, [ $33 ] ' Read Chip code OWIN DQ, 2, [ FAM,ID[6],ID[5],ID[4],ID[3],ID[2],ID[1],CRC] IF FAM = $05 THEN LCDOUT $FE,$80, "DS 2405 " PAUSE 1000 LCDOUT $FE,$80, " CRC: ",HEX2 CRC," FAM: ", HEX2 FAM ENDIF IF FAM = $10 THEN LCDOUT $FE,$80, "DS 18S20/1820" PAUSE 1000 LCDOUT $FE,$80, " CRC: ",HEX2 CRC," FAM: ", HEX2 FAM ENDIF IF FAM = $28 THEN LCDOUT $FE,$80, "DS 18B20 " OWOUT DQ, 1, [$CC, $4E, 0, 0, DS18B20_11bit] 'Skip ROM search and write N_bits ' resolution to scratch pad PAUSE 1000 LCDOUT $FE,$80, " CRC: ",HEX2 CRC," FAM: ", HEX2 FAM ENDIF LCDOUT $FE,$C0," ID:",HEX2 ID[1],HEX2 ID[2],HEX2 ID[3],HEX2 ID[4],HEX2 ID[5],HEX2 ID[6]"Ulterior am renuntat la a pune mai multi senzori pe acelasi pin, si astfel nu mai este nevoie de identificare...iar schema arata astfel :

Link spre comentariu

Frumoasa treaba. Este una din cele 2 variante la care m-am gandit shi eu, utilizarea unui program separat pentru a afla ID-ul senzorilor. A doua varianta este realizarea unui program care sa salveze in memoria EEPROM aceste informatzii, program care sa verifice la fiecare alimentare daca are in memorie senzori definitzi. Programul facut de tine ocupa cam jumatate din memoria flash si din aceasta cauza am sa-l modific in acest scop. Sa-l fac independent de tipul de senzor DS18XX shi sa nu fie nevoie de un alt program aditzional.Revenind la intrebarea din topic. Ce sa faci un un LCD de acest gen? Imaginatie, plecand de la un afishor grafic alb negru cu un numar de 48x84 pixeli relativ ushor de conectat cu un microprocesor. In mare parte depinde de memoria program disponibila in microprocesor. Daca formezi un tabel de caractere alfanumerice de 5x7 pixeli obtzii un display de cca 9 linii cu 12 caractere. Depinde mult memoria disponibila in microprocesor, oricare ar fi el.Imaginatzie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări