Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Nokia 3310

critix

Postări Recomandate

SalutareAm un display de nokia 3310 si as dori sa stiu cum as putea face un anumit desen grafic pe el impreuna cu afisarea unor valori de la 2 senzori... Dau ca si exemplu: o "masina" care are afisat in interior o temperatura iar in exterior alta...Unde as putea, cu ce, ... (ca si soft de programare... ex: Basic, C...) sa vad ceea ce reiese pe LCD.... Am incercat sa vad in Proteus... dar nu imi merge....Multumesc....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nexus

4

• fratello

4

• MatyC

4

• critix

3

Top autori în acest subiect

pun si eu o intrebare: vreau sa interfatez acest tip de LCD la un uC alimentat la 5V(n-am gasit LF); pot sa fac acest lucru alimentand separat Nokia(3V3) si uC(5V) sau trebuie sa pun rezistori de 10K pe data lines? :nas:

Link spre comentariu

Trebuie limitata tensiunea si pe liniile de date nu numai alimentarea displayului .Merge foarte bine cu niste rezistente de 1k urmate apoi de un zenner de 3.3v la masa , deci nu enevoie de un circuit specializat .

Link spre comentariu

...sau in acest fel...

desi merge nu e recomandat... in sensul ca liniile de date tot 5V au... iar in datasheet spune ca liniile de date trebuie sa aibe valori intre 2.7V si 3.3V. iar alimentarea 3.3Vbest practice ar fi rezistente + zener.... o alternativa buna e divizor rezistiv. eu personal am alimentat si comandat cu 5V perioade scurte si cu 3.6V (ca de atat aveam zener prin atelier) varianta finala si a mers ok.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu am folosit afisorul impreuna cu un PIC12F675 ca termometru. Mai mult pentru al testa daca e functional. Cu ocazia asta am rezolvat pt DS18S20 sa-mi afiseze temp de genul +23.87 C. Verificat cu programul "One Wire Viewer". In final cred ca am sa fac un termometru dual cu alt PIC cu modificarea programului lui fratello, ca trebuie discutat oleaca programul ala. Sau poate am sa fac un termoregulator fix pt centrala termica. Asta in cazul in care nu-l scap iar pe 5v ca era cat pe ce sa-l termin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări