Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nelamurire in legatura cu inmultirea a doua numere

Vizitator gabi_g26

Postări Recomandate

Vizitator gabi_g26

Am scris un program ce inmulteste 2 numere iar rezultatul il stocheaza in 2 registre (L si H). Acesta este programul

#include <16f690.inc>	org 0x00	V equ 20h	L equ 21h	H equ 22h	num equ 23h	movlw d'3'	movwf V	clrw	movlw d'15'	movwf L	clrf H	clrw	movlw d'8'	movwf num	clrw	bcf STATUS,C	rrf L,f	btfsc STATUS,C	call adunare	nopstart	bcf STATUS,C	rrf H,f	btfsc STATUS,C	goto schema	bcf STATUS,C	rrf L,freiau	btfss STATUS,C	goto numarare	nop	clrw	movfw V	addwf H,f	goto numarareschema	bcf STATUS,C	rrf L,f	bsf L,7	goto reiaunumarare	decfsz num,f	goto Start	nop	goto $adunare	movfw V	addwf H,f	returnend

Am folosit pentru compilare un simulator de microcontroler (PIC simulator IDE). Programul functioneaza dar am observat ulterior o greseala ce a trecut neobservata de compilator. in loc de " movwf " am folosit " movfw ". Am luat separat instructiunea si am observat ca nu face nimic, dar daca o scot din program nu imi mai calculeaza corect.

Daca ati mai intalnit o problema asemanatoare astept raspuns.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

1

Top autori în acest subiect

1. movwf = Move W to fmovfw = Move File to W sau movf f,02.Care instructiune nu face nimica? In timp ce prima este in domeniul 14-Bit Core Byte Oriented File Register Operations a doua este din grupa 12-Bit/14-Bit Core Special Instruction Mnemonics

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări