RazvanTi Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 alta noua e in jur de 3 milioane deci exclus cazul asta.problema este urmatoarea.initial sursa functiona dar cu degajari masive de fum.asa ca am desfacut-o si am gasit "transformatorul" filtru pe iesirile tensiunilor de -12V, +12v si +5 volti prajit. practic este un tor de ferita pe care sunt bobinate cele 3 filtre de iesire.l-am desfacut, l-am rebobinat, am schimbat diodele schotty cu altele identice de pe o alta sursa functionala, am schimbat si toti condensatorii electrolitici DAR problema persista in continuare :calculatorul (cu sursa asta) nu mai booteaza ( cu alta buna functioneaza deci exclus placa de baza) si din toate tensiunile, numai tensiunea de +12 volti e corecta. in rest :tensiunea de 3,3 e de 2,8-2,9 voltitensiunea de 5 volti e de 4,7-4,8 voltitensiunea de -12 volti e de -7,2 voltipe deasupra soc-ul se incinge in continuare chiar si cu sursa in gol.La aceasta sursa nu exista firul alb (tensiunea de -5V) - presupun ca tensiunea asta si-o face placa de bazatensiunile de +12, +5 si +3,3 sunt generate de acelasi transformatoram presupus ca daca tensiunea de 12 V este corecta atunci nu ar fi problema de traf. gresesc aici oare? nu as vrea sa-l desfac degeaba.as mai suspecta circuitul de corectie dar iarasi nu stiu daca poate fi de aici cu sigurantanu posed schema ei originala si nici nu e de gasit pe net ca altfel ma lamuream cu mai multe aspecte.spre exemplu tensiunea de -12 V este un circuit bobina la masa-dioda - iesire(bobina este una din cele 3 care erau prajite)in rest nu are (sau nu am gasit eu) nici o legatura cu circuitul decat cu placa de corectie printr-un rezistor SMD 6801.sursa e impartita in 2 circuite imprimate : partea de forta (inclusiv alimentarea de 220) si partea de oscilator si corectie.orice raspuns este binevenitpoze nu pot pune ca nu am camera.multam anticipat! Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Intrebare idioata, torul de ferita era intreg (fara fisuri/sparturi)?Nu e filtru, e un (soi de) transformator cu rol de egalizare a tensiunilor de iesire, numerele de spire sint proportionale cu tensiunile pe care sint inseriate infasurarileDioda de redresare de pe -12V e ok? Link spre comentariu
RazvanTi Postat Octombrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2010 totul este ok inclusiv dioda pe -12Vposibil sa fi incurcat intre ele doua bobine de la "traf" m-am gandit si la asta una are 9 spire alta are 14spire si de aici diferenta de tensiuni.o sa incerc sa schimb intre ele cele 2 bobine sa vad ce ieseva tin la curent Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 De acord cu danb1974. Nr de spire si fazarea infasurarilor sunt critice la torul de pe iesire.Un releveu de schema a fi de folos. Nu e usor de extras, dar fara schema e greu de depanat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum