ph3e4r Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 Chetross esti pe langa rau fa o comparatie daca te tine buzunaru scoate la un amd cooleru si vezi cat merge si scoate la un p4 cooleru :rolleyes: cat despre informatia ta eronata conform careia Intel pierde teren sa stii ca Intelu se bazeaza pe fabricarea procesoarelor destinate armatei americane. Daca Amd era asa de bun cu siguranta era contactata de armata americana. :axe: Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 Eu cred ca degeaba va certati care e mai tare dintre cele 2 firme pt ca fiecare va zice ca a lui e mai tare si asa tot o sa va certati la infinit si o sa va :axe: unul pe altul.In legatura cu denumirea procesoarelor AMD o sa imi fac azi timp sa caut in revistele Chip pe care le am si o sa va zic cum e ( stiu pt ca am citit mai demult in una din ele ).Eu sunt fan inrait AMD si va dati seama ca spun ca AMD-ul bate la c#r pe Intel in jocuri, dar la fel vine unul si spune ca Intel bate la c#r@ulet pe AMD in programe de prelucrari ( video, audio ) etc tot ce nu tine de jocuri; aceste discutii mie mi se pare neconstructive si nu cred ca isi au rostul in topicul resepectiv; in loc sa il lamuriti pe cel ce a inceput topicul cum e cu frecventele voi va certati care e mai bun. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 http://www.tomshardware.com afli aici. Link spre comentariu
chetross Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 Chetross esti pe langa rau fa o comparatie daca te tine buzunaru scoate la un amd cooleru si vezi cat merge si scoate la un p4 cooleru :rolleyes: cat despre informatia ta eronata conform careia Intel pierde teren sa stii ca Intelu se bazeaza pe fabricarea procesoarelor destinate armatei americane. Daca Amd era asa de bun cu siguranta era contactata de armata americana. :axe:Deci, eu acuma am un barton 2500+, cam expirat el de felul lui de acuma, dar ma multumeste. Si cand voi trece la alt proc sigur va fi tot amd, probabil un 64 x2.Acum in legatura cu ce ai zis tu.1. Pt ce sa scot cooleru >> ? Lasa-ma cu prostiile astea de 2bani. Chair sunt de 2bani. Normal ca AMD`u se va arde si pentiumul nu, dar asta nu are legatura cu consumul fiecaruia. Ia si te mai inteterseaza si vei vedea ca un p4 la 4ghz oricand va consuma mult mai mult decat un 64xp echivalent (3800+, 4200+ ) !!2. Cat despre armata americana, ma si doare(si n`am auzit de asa ceva .... ). Eu vorbesc de piata desktop, asta intereseaza pe fiecare dintre noi (poate piata notebook`urilor pe unii). Ca n`ai tu bani sa cumperi de la Intel produsele lor pt armata( asta in cazul in care ar avea acces omu` de rand la asa produse, ceea e absurd, imposibil ).3. Pe piata notebook`urilor intradevar un centrino( sau altele ) consuma mai putin. (avantaj de 1h sa zicem) ... Ce sa spun.4. Cel din urma, dar nu ultimul, ca ar fi destule de zis.De unde pana unde p4 are avantaj considerabil in office si prelucrare media ?? Eu cred ca acel avantaj care depaseste usorrr un amd echivalent ( si il depaseste in f putine aplicatii ....) nu compenseaza zona 3d (modelarea 3d, proiectarea, grafica 3d, etc.) unde intel mai are de invatat multe -->> care de altfel este un domeniu extrem de important, dar na ... fiecare cu pasarica lui ... :axe: :finga: Link spre comentariu
ph3e4r Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 "De ce ? Nu am idee. Sigur exista undeva pe net "secretele de bucatarie". E posibil foarte bine sa fie cache`ul de level1, care Amd`u tot timpul l-a avut mai mare, mult mai mare decat Intel`u. Cine stie. Intelu` in tot ceea ce face urmareste frecvente uriase. Si au reusit. Rostul ? Consum enorm si putere disipata la fel. Nu degeaba pentru ultimele modele de la Intel e nevoie de sistem de racire gen frigider, despre care tin minte ca am citit acum 2-3 luni in Chip. Isi fac treaba f bine, racesc procesorul pana pe -21celsius !!. Bravo lor, dar si pretul de 790euro isi zicea cuvantul. " de aici reiese ca pentiumu se incalzeste mai mult pentru ca are cooler mai mare oki?"1. Pt ce sa scot cooleru >> ? Lasa-ma cu prostiile astea de 2bani. Chair sunt de 2bani. Normal ca AMD`u se va arde si pentiumul nu, dar asta nu are legatura cu consumul fiecaruia. Ia si te mai inteterseaza si vei vedea ca un p4 la 4ghz oricand va consuma mult mai mult decat un 64xp echivalent (3800+, 4200+ ) !! " dar totusi daca se incalzeste mai putin amd-ul de ce se arde? :axe: Chestia cu armata a fost sati arat ca sunt f buni la asa ceva. De ce se folosesc la servere procesoarele intel si nu cele amd? (cele cu amd sunt f putine).Dar totusi se refera la altceva topicu.Cred ca mai mult o politica a celor de la amd pentru a atrage lumea sa cumpere amd. Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 In legatura cu chestia cu Intelul ca urmareste frecvente destul de mari, dar cu consum destul de mare de putere mi se pare cam adevarata.Ganditi-va de ce sunt MAC-urile cele mai bune calculatoare de procesare ( audio, video etc ) si cum functioneaza ele cu precesoare destul de reduse ca frecventa ( G4 ). Link spre comentariu
so19so76 Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Am citit la unul din postari ca Intel se axeaza pe procesoare destinate aplicatiilor militare.Asa este eu am privilegiul sa lucrez cu asa ceva si va pot spune ca este adevarat .Intel lucreaza mult la procesoare destinate aplicatiilor militare si nu numai pentru armata americana.Mai multe nu pot sa spun dar credeti-ma pe cuvant ca asa este.In orice caz Intel poate oricand sa bata AMD.Sa vedeti ce urmeaza mai pe la vara ...Tehnologia VIIV de la Intel , Nu cautati pe net ca nu stie nimic de asta dar retine-ti ce am scris si veti vedea .Bafta! :yawinkle: Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Hai , lasa-ne cu afirmatii din astea fara acoperire de genul "Intel poate oricand sa bata AMD". Poate crezi ca invers nu e posibil ( daca nu s-a intamplat deja :smt003 ) ? . Chestia ca Intel lucreaza cu armata nu inseamna ca vor face procesoare mai bune pentru utilizatorii obisnuiti. Zvonuri ca cineva o sa scoata nu stiu ce lucru nemaipomenit in viitor sunt destule , nu de azi ( marketingul sau propaganda isi face treaba bine ) , dar pana a face un produs viabil e cale lunga :toimonster: Link spre comentariu
ph3e4r Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Toate produsele sunt viabile daca sunt folosite pentru ce au fost create. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Oare ? Nu intotdeauna ce pare frumos pe hartie are succes in practica ( sunt 1001 motive tehnice , economice si de alta natura ). Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Tehnologia VIIV de la Intel , Nu cautati pe net ca nu stie nimic de asta dar retine-ti ce am scris si veti vedea .Bafta! :yawinkle: http://www.intel.com/personal/desktop/viiv/ :partyman:primul rezultat din mutele gasite de google. Link spre comentariu
Vizitator ALiCE Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Nu am nimic cu Intel`ul dar eu zic ca pierde teren, axandu-se pe ce nu trebuie.Chiar asa?... Cumpara/compara un laptop cu procesor Intel cu altul cu procesor AMD... :smt003Un turion cu un centrino de exemplu? In alta ordine de idei: AMD-urile NU se mai ard de mult timp in cazul in care scoti cooler-ul de pe ele. Normal, cu placi de baza care au implementata protectia cum trebuie - dar asta tine de producatorii de MB si nu de AMD. Am un Athlon64, 3000+ @ 1800MHz de la mama lui, merge la 2500MHz. In IDLE imi sta in ~ 30C (apa, ce-i drept). Pe aer, cu cooler-ul BOX imi statea in ~ 35C. In full-load imi sta in ~ 40C, pe aer ~ 45C. Cam pe la ce temperatura sta un P4 @ 3GHz sa zicem? Tot cu cooler-ul BOX. Iar un A64 @ 2500MHz il 'face' oricand si la orice ora. Iar temperaturile sunt temperaturile citite DIN DIODA. Trecerea am facut-o de la un AthlonXP @ 2300MHz. Cu ala incalzeam camera iarna (NU glumesc), e singurul lucru pt. care il regret. Au aparut opteroanele pe 939 - cam la acelasi pret cu A64, dar se 'duc' mult mai bine in o/c. OEM-urile MARI au inceput sa aiba in oferte sisteme cu AMD (a64 in special) Au inceput sa apara, tot la firmele mari si serioase, in oferte servere cu Opteron. A aparut Turion - face cam acelasi lucru cu Centrino, dar are si un mic mare avantaj: 64bit Un server 4 way opteron 846 2.0GHz, 16 GB RAM registered ECC, 3.5TB storage, etc, etc, ajungea acum cateva luni pe la 15.000 EUR. Acum probabil ca il scoti SUB 10.000E (si nu am luat in calcul proace dual-core). La ce bani se duce un Intel cu aceleasi performate? http://www.nas.nasa.gov/Resources/Systems/opteron.html http://www.hlrs.de/hw-access/platforms/strider/ Asta ca sa vedeti unde si cum este folosit AMD. Link spre comentariu
Vizitator ALiCE Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Cel mai bine pentru un "gamer" presteaza Intel sau Athlon64 aici depinde de preferintele fiecarui utilizator si nu sunt exagerat de scumpe, DAR nu numai procesorul este important.Dar un Opteron 144/146 ce are? Link spre comentariu
so19so76 Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Da am vazut ca a aparut VIIV si pe net din septembrie .Eu aflasem de el mai inainte si de aceea am zis ca nu este Ca sa fiu la subiect cel mai bun procesor este acela care il putem cumpara si care ne satisface la genul de aplicatii in care il folosim.Bafta si la mai multi bani sa putem cumpara in viitorul apropiat si un VIIV .Ce ziceti? :supz: Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Armata=Intel NASA=AMD :snakeman: ( asa ceva rezulta din ce scrie mai pe sus ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum