Vizitator ALiCE Postat Octombrie 6, 2005 Partajează Postat Octombrie 6, 2005 ps :de ceva timp am comparat sempron 2200+ cu p4 -1400 :a 2-a zi am cumparat prescott 2.8 (sempronu' e la beci si acu !)KKT. p4 @ 1.4 e SLAB rau de tot din cauza lungimii pipeline-urilor. e IMPOSIBIL sa NU il faca un sempron @ 2200+.In alta ordine de idei:Sempron @ 2000+ ~= Celeron @ 2.0GHz.Athlon XP @ 2000+ ~= P4 @ 2.0 GHz. Link spre comentariu
Vizitator adisadicul Postat Octombrie 7, 2005 Partajează Postat Octombrie 7, 2005 Iar incepe AMD vs Intel...De ce nu va lamuriti odata ca fiecare este "cel mai bun" in functie de scopul in care e folosit: AMD - jocuri, Intel - aplicatii care necesita putere de calcul mare.Eu am acasa un Athlon XP 3200+ pt. jocuri, la birou un P4HT 3.0Ghz pt. programare. Va pot garanta ca P4 "zboara" la compilare in .NET (si alte activitati "muncitoresti") iar Athlonu' "scartaie". La jocuri e invers cu tot cu HT-ul P4-ului. (sistemele sunt foarte asemanatoare)Luati o bere si bucurati-va ca aveti cel mai tare procesor! :partyman: Link spre comentariu
Vizitator m_maxx Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 ps :Sempron @ 2000+ ~= Celeron @ 2.0GHz.Athlon XP @ 2000+ ~= P4 @ 2.0 GHz.Nu stiu daca este adevarat ce spui tu acolo, AMD a scos de curand Sempron pe 64 biti si i`a cam taiat suflarea Celeronului.Iar Athlonul XP+ nu va ajunge niciodata la performanta lui Intel, DAR....noua generatie de AMD Athlon Dual Core bate la fundulet Intel Dual Core.Prin urmare cu tot felul de testari la servici am ajuns la urmatoarea concluzie:Sempron (2004 anul fabricatiei)<- CeleronSempron64biti -> CeleronAthlon XP+ <- IntelAthlon64biti ~ Intel cu conditia sa aiba acelasi cacheAthlon Dual Core ->> Intel Dual Core... nu cu mult dar trece pesteBafta. Link spre comentariu
ph3e4r Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Ce mai comparatii faceti si voi. Sempron si Celeron sunt solutii de buget.Cel mai bine ar fi sa stam toti pe Dual Xeon :axe: Link spre comentariu
Vizitator m_maxx Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Ce mai comparatii faceti si voi. Sempron si Celeron sunt solutii de buget.Cel mai bine ar fi sa stam toti pe Dual Xeon :axe:Athlon si Intel Dual Core ......Procesor In Procesor...Poate nu stiai... :smt003 Din cate stiu eu Xeon este special pentru servere si costa ingrozitor de mult.Cel mai bine pentru un "gamer" presteaza Intel sau Athlon64 aici depinde de preferintele fiecarui utilizator si nu sunt exagerat de scumpe, DAR nu numai procesorul este important. Link spre comentariu
LostCell Postat Octombrie 14, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Baieti!! sper sa nu va suparati dar ati deviat de la topic Link spre comentariu
DJ_Speedy Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Tie iti arata 1500Mhz in loc de 2200Mhz pentru ca asta e frecventa de lucru REALA a procesorului. In schimb la prietenul tau care spui ca are P4@2600Mhz si ii arata 1600Mhz s-ar putea ca placa de baza sa nu il recunoasca cum trebuie. Eu personal am AMD Athlon XP2200+@1800Mhz REALI. Teoretic, un procesor ca al meu ar echivala un P4@2200 dar nu am stat sa le testez la sange ca sa ma conving. Vorba cuiva de mai sus: :partyman: Beau un vin (ca nu-mi place berea :smt003 )si ma bucur ca am cel mai tare procesor. Link spre comentariu
chetross Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Mai Radu4, inainte de a ajunge sa dai Amd`u in judecata pentru fals in procesoare ), ia si te uita mai atent pe net si vei observa ca e poveste veche numele la procesoarele Amd (incepand cu xp`urile - Palomino). De altfel, uite aici : Procesor AMD Athlon 64 X2 model 4200+ box NUCLEU Manchester FRECVENTA 2200MHz L2 CACHE 2 x 512 KB L1 CACHE 2 x 128 KB Si cu toate astea eu cred ca bate de departe un p4 la 4-4.2ghz. De ce ? Nu am idee. Sigur exista undeva pe net "secretele de bucatarie". E posibil foarte bine sa fie cache`ul de level1, care Amd`u tot timpul l-a avut mai mare, mult mai mare decat Intel`u. Cine stie. Intelu` in tot ceea ce face urmareste frecvente uriase. Si au reusit. Rostul ? Consum enorm si putere disipata la fel. Nu degeaba pentru ultimele modele de la Intel e nevoie de sistem de racire gen frigider, despre care tin minte ca am citit acum 2-3 luni in Chip. Isi fac treaba f bine, racesc procesorul pana pe -21celsius !!. Bravo lor, dar si pretul de 790euro isi zicea cuvantul. Nu am nimic cu Intel`ul dar eu zic ca pierde teren, axandu-se pe ce nu trebuie. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Mai nou nici la Intel denumirea procesorului nu mai este legata de frecventa.La un procesor nu conteaza numai frecventa de functionare , ci evident si modul in care proceseaza informatia ( lungimea pipeline , cache , calcul paralel , etc ). Desi au frecventa mult mai mica , datorita arhitecturii mai bune , procesoarele AMD , sa zicem 3000+ la 2166MHz , sunt aproximativ egale cu Pentium-urile la 3GHz. Bineinteles ca exista aplicatii unde Intel depaseste AMD ( multe programe sunt optimizate pt. arhitectura Intel) , dar la jocuri in general , AMD este putin mai bun. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Mai nou trec si procesoarele pe notatii PMPO (gluma) Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 Cu tehnologia actuala de fabricatie a tranzistoarelor , nu e viabila fabricarea procesoarelor cu frecventa peste 4GHz :rock: , asa ca mai nou s-a trecut la arhitecturi ce folosesc calculul paralel pentru marirea performantei. Probabil ati auzit de procesoare "dual core". Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 ...Nu am nimic cu Intel`ul dar eu zic ca pierde teren, axandu-se pe ce nu trebuie.Chiar asa?... Cumpara/compara un laptop cu procesor Intel cu altul cu procesor AMD... :smt003 Link spre comentariu
nonyhaha Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 intradevar, intel sa axat in ultimul timp p procesoare pebtru portabile, cu consum mic... Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 Cum adica doar in ultimul timp?...Piata procesoarelor pentru portabile este de la inceput dominata de Intel.Si de fapt nu putem sa comparam vanzarile de procesoare Intel care depasesc 80% din totalul acestora, cu vanzarile AMD care au crescut in ultimii ani de la 10-12% la aproape 18%... :smt001 Link spre comentariu
Vizitator automotive Postat Octombrie 15, 2005 Partajează Postat Octombrie 15, 2005 salut! Am un amd la 2000+ si nu stiu de ce imi arata directx si altele ca ii la 1.5 am mai vazut la un coleg la un intel 2.6 si ii arata 1.6ghz...ma lamureste cineva? :?caută în BIOS acolo unde ar trebui să se facă overclock... nu mai ţin minte unde e...problema asta vine de la placa de bază care nu ,,vede" singură procesorul, trebuie să-i spui tu ce ai... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum