Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

150W 80Us!!!?

Muzyk_ant

Postări Recomandate

Merci mult man ! pai eu nu am stiut ca tu faci reduceri la o asa cantitate mica....ma gandeam la ordinul zecilor de..., da e bine , atunci adio vitacom si telezimex ca mi-au fript astia destul zilele cu : nu avem, doar la comanda, da nu a sossit comanda, nu mai aducem , sau alte chestiii de genu asta, sa nu mai vb de tranzistorii aia ..... Uite , eu am citit o groaza de "bull-shit"din asta pe site-urile de audiofili :), si acolo spuneau astia niste lucruri de te durea mintea, si eu cred ca nu toate chestiile pe care le puneau ei in amplifuri isi aveau rostul , stii eu sunt de parere ca, ca si in muzica :ce e simplu , frumos si bine construit dureaza o vesnicie. Spune-mi, chiar trebuie rezistente de 1% toleranta? Dar rezistentele alea de pe finali ? ar fii bine sa fie cu pelicula din alera de 3W sau sa fie bobinate , cred ca sunt de 5W , am vazut niste rezistente faine care cica s-ar comporta mai bine , nu stiu cum pe zice....da is in ceramica alba si is patrate ca niste condensatori si cica is cu pelicula. Crede-ma ca daca faci un amplif pentru tine doar....se justifica orice crestere de pret, cel putin la mine , pentru a obtine o calitate mai superioara, aasta in legatura cu acei tranzistori. Un lucru interesant , m-am uitat la vitacom , si ei aduc si cu Y si cu O si astea is doua serii adica unul are factorul de amplif mai mare , ma gandesc ca ala ar fii mai bun, doar ca ala e mai ieftin decat cel cu hfe mai mic , ciudat, o fii gresit ei ? Daca tot faci reducere:)....ma gandesc ca o sa iau cam tot de la tine, asta daca nu te deranjeaza sa numeri maruntzisuri, daca nu atunci toar tranzistorii, condensatorii electrolitici si poate 5534. Spune-mi pe intrare nu ar merge mai bine un condensator nepolarizat de 4,7Uf? am doi dintr-un aparat medical Ziemens care cred ca sunt super calitate, am citit ca astia in aparatura medicala si de armata(la aia nu am apucat inca :), baga doar piesele cele mai bune care nu prea apar in orice magazin... Si binenteles ca semimreglabilul ala o sa fie multitur...dar , spune-mi cat sa-i dau? poate sa mearga daca ii incing bine finalii si in clasa A? macar un picut asa....pana in 30W? ar fii o chestie. Iar cat tine de trafuri, ma gandeam ca dna Petra :) ar fi bucuroasa sa-mi faca si mie 2 asa pe la 4-500W unul ...ti-am spus ca nu fac rabat la nimic, chiar daca inseamna sa fac niste sacrificii , dar oricum nu fac amplificatoare in serie. Apropo le-am scris la astia de la petra , de curiozitate, doar ca sa vad preturile, ca-mi trebuie un traf de 1600W cu 80V+/- si ei au spus ca e 50 euro....ceea ce nu mi se pare mult la puterea aia, fata de trafurile de la adelaida...sau stii tu vre-o sursa mai buna? crede-ma ca daca as stii ca gasesc undeva trafuri clasice as pune mai bine din alea, dar astia nu prea mai fac la puterea aia ....ca-s prea scumpe, la un moment dat am bobinat si eu doua pentur un amplif facut la cineva, dar nu mai am material :(.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Muzyk_ant

15

• Bujor Stefan

1

Am sa-ti scriu cat mai repede , tre sa ma gandesc bine exact ce-mi trebuie k? cat despre placaj si echipat, .....spune-mi poti tu cumpara de undeva placerea de a asambla tu amplifu? :) Ce sa zic, placajul mi-ar face cu ochiul dar nu acela din cartea tehnica...eu optez pentru unul asemanator cu acela din amplifu ala lui Kent Jensen de 150W , pentru ca vreau sa montez pe pereti laterali iar peretii laterali sa fie niste radiatoare faine :) ai asa ceva? din alea cu mai multe nervuri? unde as putea sa gasesc? in forma de K ar fii super, daca ai?.... Si eu am vazut rezistente din acelea duble si arata super si iau mai putin loc etc....dar cum se comporta cu 0.18ohm? Spune-mi , daca ar fii sa proiectezi un cablaj cam in genul ala de care iti vorbeam, crezi ca ar fii posibil? si cat m-ar costa? poate dublu placat dat fiind apropierea pieselor. Si inca ceva.....ce zici nu ar fii mai buna ideea cu o singura placa....pe care sa fie ambii finali alimentarea, filtraje si protectia? asta asa pentru o chestie mai compacta?ar fii ceva destul de mare. Da-ti cu parerea, ca in cazul asta se schimba si carcasa..., eu vroiam sa fie ceva misto din aluminiu din ala de 3 , ti-am spus nu ma intereseaza greutatea, sau cat este de voluminos(toate intr-anumit bun simt) daca stiu ca nu fac rabat de la calitate. Cat despre tranzistorii astia....pai eu am ceva acasa....da ma tem ca o sa-i pun pana atunci in altceva, tocmai am refacut yamaha-ul ....si....na, daca nu ai si din aia...atunci lasa, dar oricum iti scriu eu exact de ce am nevoie.

Link spre comentariu

da, scuze :) gata , uite la ce s-a ajuns, si eu propusesem o schema care am gasit-o pe net...ai dreptate afacerile tre sa fie private K , da astia care mai cititi , ma refer la toti , de ce nu va dati si voi cu parerea, sau e prea aburit subiectu deja :)?

Link spre comentariu
Vizitator buhu

Cei care au facut sau auzit cum suna ampliful asta pot sa zica daca e mai calitativ ca un Quad707 si sa dea note celor doua (sa zicem ca un amplif pe lampi in clasa A primeste nota 10)Mersi

Link spre comentariu

Ce ziceti daca v-ar da cineva ultima schema de la Denon, sau Marantz, nu ca astea doua ar fii ceva iesit din comun in afara de renume, v-ati apuca toti sa le faceti? Uitati-va si voi un pic pe net, stati bine si va ganditi , si daca nu cumva mai bine din jumatate din schemele care au cautare si sunt chiar fiabile si facute sunt cu simetrie complementara, acuma facand exceptie quadu, un lucru e sigur , care a facut doar un singur tip din amplifurile astea 2 o sa-l laude pe al lui , pt ca amandoua suna bine si sunt in top , dar asteptam pareri :)

Link spre comentariu

Tocmai pentru faptul ca fiecare care a facut un amplif evident ca il va ridica in slavi si de aceea am intrebat daca cineva le-a facut pe ambele (sau le-a auzit) si pote sa spuna o parere obiectiva. Eu unul nu am auzit cum suna dar sunt sigur ca ambele sunt grozave dupa cate am citit despre ele ,dar una trebuie sa fie mai buna daca nu la calitatea sunetului macar la raportul pret/calitate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări