Vizitator Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Pertinenta expunerea lui valderama. Deci Pw0 _15,29w,,, tinind cont de randamentul transformatorului....am avea cca 11-12W in pura clasa A ma intreb ce s-ar putea optine "impins" tubul in A2---? Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 blue S = 22cm patrati, dar ce tola ai folosit? Eu am inteles ca aria S nu are voie sa aiba o latura mai mare decat o data si jumatate lungimea celeilalte laturi. Adica L = 1,5 x l. Nu stiu de ce exista aceasta constrangere dar am vazut ca la tine L pare cam 2 x l sau ma insel? De aceea eram interesat sa stiu ce tola ai folosit (oricum pare o tola cu "limba mai lunga" deci o sa cante). Oricum astept un verdict de la tine cum se comporta ca sa stiu PRACTIC daca formula L = 1,5 x l este ceva batut in cuie sau nu. Ce material ai folosit pentru a confectiona carcasa de bobinaj?Am aratat o data intr-un alt topic ca un transformator AF este o suma de contradictii, optimizarea pt scopul propus implica o sumedenie de compromisuri asa ca si transformatorul meu respecta aceste cerinte, pur si simplu am cautat ca realizarea practica sa coiincida cu modelul teoretic rezultat din calcule ,stiu ca pare pretentios dar asta este...Cind este vorba de un circuit magnetic, apar o sumedenie de necunoscute, rezolvarea practica tine de experienta si intuitie, problema trebuie cumva rezolvata asa ca este nevoie de un pic de curaj Link spre comentariu
csongore Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Buna Pentru un SE cu GU50 in UL, la transormatorul de iesire cam cum se calculeaza o infasurare auxiliara pentru G2? Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 ...cu priza pentru g2 la circa 23-33% socotita de la anod, tubul va pastra caracterul de "trioda" cu o crestere de putere de circa 20% fata de situatia in care g2 s-ar lega direct la anod...Subiectul a mai fost discuta, nu stiu daca s-au mai pastrat urmele discutiilor... Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 NU sau pastrat!daca cumva aveti si schemele nu ar fi rau.Multumesc! Link spre comentariu
csongore Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Da valoarea asta am mai gasit pe forum, dar ma intereseaza o executie a trafului de iesire cu o bobina separata pentru G2 alimentat la 250V si anodul la 400V sau mai mare!Eu am luat 33% pentru bobina auxiliara dar nu stiu daca merge si asacam asa ceva Link spre comentariu
mișa Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Principial asta e cea mai buna varianta. Poti scoate puteri mult mai mari. Alimentezi G2 la 250V iar cu anodul poti merge la 600V, bineinteles marind impedanta trafului. Link spre comentariu
csongore Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 ca numar de spire bobina auxiliara e bine ales 33% din cel mare? Link spre comentariu
mișa Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Eu stiu ca e bine, din auzite. N-am testat si nici nu stiu cum se calculeaza. Cred de fapt ca nu se calculeaza, se testeaza... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 ca numar de spire bobina auxiliara e bine ales 33% din cel mare?poti face infasurare pentru G2 cu prize,pe un traf de teste,muti G2 pina obtii sunetul cel mai buneu asa cred ca trebuie procedatunii aleg 33% altii 40% de la Ua Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Vio, au curs riuri de cerneala peste gard pe tema asta; ca sa va scutesc de cautari si poticneli, fiecare familie de tuburi isi are procentul optim, +/- 5%. De altfel plaja posibila pentru priza ultraliniara e foarte larga, intre 20 si 50%. Da, e foarte buna ideea de a scoate mai multe prize, mai ales ca fiecare transformator DIY e o unicitate irepetabila in timp si de la o zona folclorica la alta... ☺☺☺ Misa, asa-i, "nu se calculeaza, se testeaza" Mare PS si mare LE: prizele intr-un transformator audio rezolva problemele de adaptare de impedanta dar nu rezolva liniar problemele de frecventa, v-am prevenit... :-( Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 ...unii aleg 33% altii 40% de la UaPrecizarea viobio binevenită ,mă rog ,poate după o modă mai nouă poate fi raportat(în procente) şi la anod dar sunt alte procente... În situaţia GU50(SE-UL) un optim apreciat de mine(priza-UL) ar fi pentru 27% ,în situaţia conectări g2 la priza-UL se poate merge cu Ua(etaj final) până aproape de 380V (preferabil 350V-360V),în aceste condiţii este recomandat un Ra-3K3(ia_0 aprox 100mA)situaţie în care se obţine peste 10W sinus nelimitat în sarcina secundar(cu un OT randament mediu). 3k3 conduce în principiu la un raport de transformare 19,5 pentru o sarcină de 8Ω. Link spre comentariu
csongore Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Atuncea in cazul meu cu bobina separata pentru G2 alimentat la 250V ca lungime trebuie experimentat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Ce tensiune anodică preconizaţi să aplicaţi în etajul final gu50-SE-UL ?(să putem înţelege de ce musai 250V-g2). De fapt tensiunea anodică din etajul final gu50-SE-UL este importanta şi pentru stabilirea dreptei de sarcină(a precizat acest lucru şi misa) ,dacă pentru anod depăşiţi 400V se justifica Ug2-250V(în acest ultim caz/Ua>400V necesita majorare Ra). Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Da valoarea asta am mai gasit pe forum, dar ma intereseaza o executie a trafului de iesire cu o bobina separata pentru G2 alimentat la 250V si anodul la 400V sau mai mare! Eu am luat 33% pentru bobina auxiliara dar nu stiu daca merge si asa cam asa ceva Mai mare..., trebuie precizat ,astfel puteţi trasa dreapta de sarcină(mai mare de 400V in situatia gu50-SE-UL ,nu vă avantajează creşte Ra). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum