THOMAS Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Ce traf e ala? E un "multifunctional" ? Nu inteleg.Este exact ce mi-a cerut ,se poate spune si asa: multifunctional(!!!) Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Iata niste masuratori , poate pot fi de folos... Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Iata niste masuratori , poate pot fi de folos...Foarte interesante dar si foarte utile aceste masuratori(!!!)!,ar trebui specificat ca acolo unde este cuplat condensatorul(in anodul lui GU50) cu sarcina rezistiva (variabila 0-10K/200W),se afla un potential electric (DC dar si de audio-frecventa) foarte periculos,asa ca cine doreste sa repete acest test trebuie sa fie foarte atent!!!!!!!!. Foarte interesant si tehnic acest test,tabelul trebuie salvat undeva..,asa DA ,nu numai din teorie si din simulari!Felicitari,! De aici se pot trage multe concluzii printre care cea mai importanta este gasirea Za(Ra) optim pentru tubul folosit. P.S la ce frecventa de test ti-au iesit aceste valori,la 1000Hz??? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Masuratorile arata clar cum puterea maxima se obtine cu Ra spre 2Rp la triode ( in conditiile astea Rp GU50 e pe la 1K ) , Rp= rezistenta interna , si nu cum cred unii la Ra cat mai mare ... Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Am sa reiau aceste masuratori in aceleasi conditii ca sa determin THD pt fiecare valoare de Rs si daca voi avea timp, acelasi lucru si pt pentoda, masurarile se fac la 1Khz Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Am sa reiau aceste masuratori in aceleasi conditii ca sa determin THD pt fiecare valoare de Rs si daca voi avea timp, acelasi lucru si pt pentoda, masurarile se fac la 1Khz asteptam ...si .varianta pentoda! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Vazind aceasta marime Ua=Ug2 in jur de 400V aici download/file.php?id=54972&mode=view ,am zis ca poate ar fi util : _Un mod de conectare GU50_TRIODA care nu pune G2 in pericol atunci cind Ua>400V(G2 are in CC potential mic/ La fel se poate proceda si pentru GU50 pentoda-UL atunci cind Ua>400Vcc(si/sau nu avem infasurare separata UL) numai ca grupul R1-C va merge in priza UL(atit ca apar in plus o rezistenta si un condensator). Aceasta modalitae provoaca o pierdere de putere de circa 5%-6% in cazul GU50-TRIODA datorita efectului de sunt pe care il produce R2 in CA (dar la o putere de cca 6W-aproximata pierderea este de cca 0,3W adica mai ramin 5,7W...,in schimb g2 "sta confortabil"...). Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Curentul de G2 masurat a fost de 3mA deci o putere de aprox 1,5W si chiar daca am depasit puterea pe anod cu 20% curentul de G2 a stat cuminte sub limita de disipatie a acesteia, sa fie vorba de un exemplar de GU 50 mai rasarit ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Sa inteleg ca totusi Ua 400V , Ug2 250V , Zanodica 3K5 , I anodic 90mA , CFB 12 % ar fi singurul caz particular pentru Pmaxima din GU50 in mod pentoda , negativare automata cu 500ohmi / 7W in catod . Este la limita bunului simt cu raportul intre P max , Ua si Za ? Nu se mai poate face nimic ? Ma gandeam la un 20W.....teoretic ! Stiu ca este de preferat constructiv ca sa fie Za cat mai micAtasez un tabel , din care rezulta cateva valori mai deosebite pentru tuburi sovietice , si este luat dintr-o carte aparuta prin 1970 la rusi ( de pe net ) , sper sa fie de folos in dimensionarea trafo out ...... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Va rog sa reveniti la solicitarea mea , de a analiza posibilitatea obtinerii unei puteri mari audio in secundar , si stabilirea unui PSF si al impedantei optime a trafo out pentru GU50 SE Multumesc anticipat . Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Va rog sa reveniti la solicitarea mea , de a analiza posibilitatea obtinerii unei puteri mari audio in secundar , si stabilirea unui PSF si al impedantei optime a trafo out pentru GU50 SE ...Nu s-a întâmplat acest lucru pîna acum ?!!!(în "cazul"/ GU50-SE). Link spre comentariu
Barti Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Inainte de a da in lucru acest trafo, cer parerea "greilor" in domeniu: Date:Ra=2.5 kOhm L=20 H (sper...) Rs=4 Ohm (impedanta difuzor) k=22.82 raport de transformare pentru 4 Ohm m1=4000 spire, cu d=0.35 mm m2=176 spire, cu d=0.8 mm S=16 cm2 Intrefier: 0.05-0.1 mm ajustabil Bobinare: primar 800 secundar 88 primar 800 secundar 88 primar 800 secundar 88 primar 800 secundar 88 primar 800 spire... miez. Cablare: Primarele inseriate si cu priza dupa prima infasurare de 800 de spire pentru Ug2/UL (25%) Secundarele inseriate doua cate doua apoi in paralel (extremele inseriate, interioarele inseriate apoi in paralel...) Desfintati-maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! (ca asa se poarta...). Sint la inceputul constructiei:SE cu GU50.Va rog sa-mi impartiti parerea in legatura cu acest Tr.de esire.Multumesc! Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Datele transformatorului pt amplificatorul meu cu GU50 : S=22cm* Np=3079sp 0,35mm 6 sectiuni serie Ns=165sp 0,6mm 5 sectiuni paralel, Rp=146 ohm Rs=0,52 ohm Zp=3154 ohm pt Zs=8ohm, inductanta primarului cu intrefier de 0,1mm L=21 H ,capacitatea primar/sec C=14nF , frecventa de rezonanta proprie a primarului F=82 Khz, izolatie infasurari primar 0,1mm, izolatie P/S de 0,28mm si mai urmeaza sa masor inductanta de scapari. La o prima masurare cu semnal din generator de 3v/8 ohm si primarul inchis pe un rezistor de 3,3K/10w, banda de frecventa la 1dB a fost 10Hz-42Khz ! Ramine de vazut cum se comporta atunci cind va avea componenta de c.c. de 90mA... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 blue S = 22cm patrati, dar ce tola ai folosit? Eu am inteles ca aria S nu are voie sa aiba o latura mai mare decat o data si jumatate lungimea celeilalte laturi. Adica L = 1,5 x l. Nu stiu de ce exista aceasta constrangere dar am vazut ca la tine L pare cam 2 x l sau ma insel? De aceea eram interesat sa stiu ce tola ai folosit (oricum pare o tola cu "limba mai lunga" deci o sa cante). Oricum astept un verdict de la tine cum se comporta ca sa stiu PRACTIC daca formula L = 1,5 x l este ceva batut in cuie sau nu. Ce material ai folosit pentru a confectiona carcasa de bobinaj? Link spre comentariu
Barti Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Imi place transformatorul,totusi mi-se pare cam mult 3079 sp. la sectiunea 22 cm2.Mie personal imi place aceasta constructie: (cele cinci secundare legate in paralel,cei bobinati mai sus pe carcasa avind rezistenta ohmica mai mare......?) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum