blue Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 D-le valderama, ce ai demonstrat este corect, exemplul dat este al unei pentode cu Ug2=250v pt care in PSF ales se obtine aceasta putere de 15-16w, incontestabil. In cazul triodei panta se schimba, teoria spune ca Ri este mai mica decit a pentodei deci implicit Ra, iar practic prin alegerea unor prize pe transformator ,un optimum de putere reflectata in secundar sa situat in jur de 2,7K, excursia tensiunii de atac pe grila nu a permis curenti de grila pt puterea gasita de mine, acum ,asa cu calm, hai sa analizam ce nu ar putea fi in regula, dar repet din nou, rezultatele declarate de mine sint masuratori reale in care nu exclud erori, dar sub nici o forma chestii trucate... Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 EU ii fac cadou un set de lampi pentru un amplificator cu EL84. (valabil 3 zile, din acest moment)Sunt absolut convins ca valderama va va raspunde la intrebari, asa ca puneti-le! Acum e momentul!Domn' Misa !!!Scoate lampile Berile le dau eu inclusiv pt D-l Vali http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... nts-2.htmlNu prea intelegeam de unde 400Vvv=141Vef (sau Root Mean Squire care presupune o simpla operatie algebrica de ridicare la patrat a valorii fiecarei alternante exprimate ca raport, 1/2^1/2=0.5^0.5=0.707; 400Vvv ar fi trebuit sa fie 282.8 Vef) dar acum am citit explicatia completa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Baieti de aici http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... nts-2.html , mai trebuie sa "invete"!(sint cam diletanti),uite de ce ! (in primul rind pentru atac-simetric g1=100Vvv) avem vectori de curent (modul)asimetrici cind Ra=2k5 si/sau puterea pt modulatie simetrica g1 regasita la anod (350/2/1,41 X 350/2/1,41)/2500=(124x124)/2500=6,1W ca sa vezi ce se poate intimpla __Acea dreapta de sarcina 2K5 la un atac simetric g1 NU corespunde o modulatie curent anodic simetrica in regim dinamic cresterea Ia fiind de 73mA scaderea/descresterea Ia fiind de 60mA ,ca sa nu mai vorbesc de semialternante pe primar trafo-out virf negativ 200V virf pozitiv 150V...350Vvv...,MODULE INEGALE PRIETENI !,Halal Ra asta 2k5=SINUS TOTAL ASIMETRIC Primar trafo-out pentru atac simetric g1... __Se mira cineva(aici) de ce pe la mine prin oscilograme sinusul arata perfect,chiar si in prag de limitare... __Un asfel de PSF "ales" ! in secundar trafo-out/sarcina pentru o frecventa sinus data,-creeaza semiperioade inegale(creste o semiperioada/scade cealalta , suma ca timp semiperioade= perioada va fi constanta=frecventa desigur ramine aceasi) doar suma semiperioadelor va mai fi constanta in cazul sinus secundar sarcina(Am spus in secundar trafo-out ca sa fim bine intelesi). __Na , ca am dicutat putin si PSF_ul 350V/100mA cind Ra=2k5. si "minunata" sa putere utila la anod de 6,1W pentru atac simetric g1 si fara curenti de grila comanda(aia zic 8W de_ai lor diletanti si astia 6W la anod sint vai steaua lor-daramite aia 8W).Dupa cum se poate constata gain-mic tensiune mare de atac ,etc. __PSF_uri care plaseaza tuburile finale SE in clasaA_asimetrica,parfum ... Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Da, valorile date de mine sunt modeste... dar nesimetria poate fi corectata de tensiunea de negativare... exursia (+-) de 100-120 mA insa este maricica...Pe de alta parte toate calculele de pana acum au fost facute Ra=2.5 kOhm (chiar propusa aceasta valoare de "greii" din zona) si asa transformatorul de iesire devine voluminos la fmin=20 Hz...La 3300 Ohm Ra rezulta o inductivitate de peste 23 H!!! cu consecinte corespunzatoare la sectiune...Transformatorul D-lui Lazaroiu pare chiar mai modest decat ceea propusa de mine dar realizabil(la varianta mea exista pericolul sa nu incapa in spatiul disponibil...). Nu inteleg de ce are numai 4 sectiuni primare cand o divizare mai numeroasa ar aduce aduce beneficii... Prizele variabile sunt un atu important (dar cat ma costa????).Ceea ce demonstreaza valderama este corect... dar acele valori sunt greu de atins... ma refer la putere...Banuiti ca am ridicat din nou subiectul la fileu pentru ca am mai avansat, cel putin cu sursa, care este aproape gata. Are prevazuta o alimentare de la un transformator cu tensiune reglabila si cu separatie care poate debita 10 A la 240 Volt...Chiar daca avem temperamente si cunostinte diferite (sunt de acord cu Misa) nu trebuie sa ne luam peste picior... Cel tare stie ce stie, dar cel slab va stii ce nu a stiut... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 ... Ceea ce demonstreaza valderama este corect... dar acele valori sunt greu de atins... ma refer la putere... (sunt de acord cu Misa) nu trebuie sa ne luam peste picior... Cel tare stie ce stie, dar cel slab va stii ce nu a stiut... Nu sint greu de atins ! de loc (adica ce_i greu sa folosim un PSF corect si un Ra=corect ???!!!) ,mi_am "racit gura" de pomana ,daca asa se considera....__Cu cit avem mai multi Watti(corecti) in sarcina/secundar cu atit sint mai buni ! ,mai audiofili etc... __Si eu sint perfect de acord cu dar puneti_va in situatia mea (daca exista trimetere ...,practic-personal nu am luat pe nimeni peste picior_niciodata ! ,eventual am raspuns incitarilor sau mi_am aparat "opinia" ...). ........................................................................................................................................................................ Cum o fi mai bine ?! sa ai 50Vvv(48Vvv) atac g1 GU50SE ca aici download/file.php?id=53912&mode=view simetric frumos !,putere "teapana" sarcina SE ..., sau 100Vvv atac g1 GU50SE ca aici download/file.php?id=53930&mode=view asimetric/nasol ,putere sarcina anemica SE ... ?!. Eventual faceti un "raport" putere si atac ,pentru fiecare situatie in parte.(in ce situatie/ credeti ca va fi cel mai bun procent thd la 5W sa zic ?!?! sau la ce putere doriti , care PSF/ este mai audiofil ?! etc,etc,etc...). Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Departe de mine de a contesta ceva din ceea ce ati expus dar eu (si asta nu inseamna neaparat un argument) nu am vazut SE cu GU-50, alimentat decent (<= 400 volt) sa debiteze in sarcina 10-12-15!!! W, poate nu am cautat suficient... Dar ce vorbesc aici... acei 35-40 w disipati inseamna cam tot atata!Totus remarc faptul ca acei 6-8 w sunt mult mai "curati" decat cei obtinuti la limita... si mai mult, cred ca sunt si suficienti pentru auditii intr-o incapere nu foarte generoas...Dvs. ce trafo propuneti? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Unde sa cautati suficient ?!(credeam ca sa gasit ,sau NU ?!).Domnule feri.visky va intreb ?, ca va face sa considerati ca atunci cind pun problema a 6W-8W la limita pot fi mai "curati" decit 6W-8W cind limita este de "10-12-15!!! W" ,dumneavoastra in acest moment creați un paradox ,__ ginditiva ca in orice conditii o tensiune mai mica de atac obtinuta dintr_un etaj dat este mai curata decit o tensiune mare de atac obtinuta din acelasi etaj dat ,__deasemeni pentru o modulatie procentuala mai mica a curentului anodic atunci cind am sarcina adecvata/corecta (si PSF=corect) pentru o putere data relativ mica voi sta mult mai bine fata de situatia cind modulatia curentului anodic se apropie de 100% pentru aceasi putere data pe alta sarcina aleasa incorect...__Unde doreati sa vedeti GU50-SE cu puterea de care faceti vorbire ?! 10-12-15!!! W , firme gen "Audio_Note" nu au in vedere acest tub GU50 in acest moment sau tuburi similare ! ...__Nu puteti admite ce am expus in decursul acestei seri ?! vi se pare ceva nepotrivit/deplasat ?! ,sau incredibil ?! ,sint argumente care sa contravina expuneri mele ?! ,doriti o demonstratie pe viu cu acest tub GU50-SE ?! ,Sau trebuie sa ce ?!,sa fiu de acord ?! sa tac ?!,sa nu expun ?!...,Nu prea inteleg... v_am deranjat ?! cu expunerea ?! ,de pina acum ?! in cadrul subiectului ?! ,consideram ca prezinta interes !,...poate nu prezinta interes ?!. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 La SE , in cazul unui amplificator de calitate de 15W cu 5% THD , ascultat la cei 6W de care facem vorbire , cred ca poate avea THD sub 0.5 % , deci este de preferat sa avem un amplificator ce scoate putere mare , dar ascultat la nivele mici.....decat un amplificator de putere mica , fortat la nivel mare implica si THD mare......pe pagina de catalog se specifica date despre viata tubului ca in 1850 ore nu isi modifica parametrii daca anodul disipa 40W , dar tot neamtul ( dar si rusul in traducerea URSS ) scrie si de 55W disipati de anod , deci putere garla......ce facem , o lasam nefolosita ? Oricum resursa de viata este mult mai mare decat cea prevazuta de catalog.......Nu costa nimic sa mai scoatem cativa wati din borcanul asta ( chiar 100% in cazul Dvoastra ) in modul pentoda evident.......nu am auzit pe niciun utilizator profesionist sa fi inlocuit vreodata un GU50 , care sa fi " decedat " la datorie , si respectivii au pastorit emitatoarele respective pana la trecerea in rezerva , peste 25 ani de cariera !!! Majoritatea erau schimbate de fite cam dupa 5000 ore ,dar erau perfect functionale cand se faceau reviziile.....Merita sa scoatem 15W / borcan !!! Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 uite si un exemplu ( este adevarat ....PP ..... ) de PSF mai altfel....EF12 este direct compatibil cu EF86 Oare ar merge transformat acest exemplu in SE ( atac cu trafo interstage , PSF identic , negativare automata 2x1Kohmi / 5W ) , ce mai , de-a dreptul audiofilie curata , de provenienta ariana , cu pedigri ! Alimentarile la aceste valori au ceva deosebit , cumva se poate scoate " untul " din Gu50 in acest caz ? Va prezint si cateva date mai ciudate despre GU50 ( LS50 , varianta hitlerista , originala .....) poate ca cei in masura sa se foloseasca de ele , in vederea dimensionarii cat mai corecte a unui SE de calitate..... Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 EU ii fac cadou un set de lampi pentru un amplificator cu EL84. (valabil 3 zile, din acest moment)Sunt absolut convins ca valderama va va raspunde la intrebari, asa ca puneti-le! Acum e momentul!Domn' Misa !!!Scoate lampile Berile le dau eu inclusiv pt D-l Vali http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... nts-2.htmlNu prea intelegeam de unde 400Vvv=141Vef (sau Root Mean Squire care presupune o simpla operatie algebrica de ridicare la patrat a valorii fiecarei alternante exprimate ca raport, 1/2^1/2=0.5^0.5=0.707; 400Vvv ar fi trebuit sa fie 282.8 Vef) dar acum am citit explicatia completa.Te-ai grabit...Daca asta nu ai inteles (sau nu stiai) eu nu-ti trimit lampile. Uef=Uvv/(2 radical din 2). (fizica de liceu) Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Dl. valderama, va inteleg nerabdarea cu diletantii... eu, insa, am plecat de la premiza de Ua<=400 V ca sa nu complic prea mult sursa... asa ca prea multe nu mai pot sa fac...Transformatorul ramane cel de la Dl. lazaroiu, desi mai multe sectiuni primare scad capacitatile parazite... Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Aici iar e o discutie...Normal, si capacitatile parazite produc limitari, dar: Cu cit sunt mai multe sectiuni, (stratificari primar/secundar) cu atit cuplajul primar/secundar e mai strins. Asta inseamna ca inductanta parazita e mai mica. Inductanta parazita se comporta ca o bobina in serie cu primarul respectiv secundarul. Aceasta bobina virtuala, creata de inductanta parazita limiteaza in partea de sus a spectrului audio prin faptul ca Xl creste odata cu frecventa.O varianta de stratificare adusa la extrem e de fapt bobinajul bifilar sau polifilar. Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Te-ai grabit...Daca asta nu ai inteles (sau nu stiai) eu nu-ti trimit lampile. Uef=Uvv/(2 radical din 2). (fizica de liceu)Domn' Misa, ma refeream la link pus catre forumul Dyi.Cat despre Vef, am avut impresia ca 400 Vvv nu sunt luati chiar din priza.Nu cred ca era vorba despre o simpla redresare.Dar in fine, eu sunt invatacel si atent la tot ce se spune.Toate cele bune, Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 ...am plecat de la premiza de Ua<=400 V ca sa nu complic prea mult sursa... ...Tot ce am prezentat in cadrul acestui subiect respecta "premiza Ua<=400V"(PSF "personale" prezentate au Ua<=400V tub final GU50-SE) download/file.php?id=53859&mode=view (Uak=370V< 400V). Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 ...avem curba de disipatie maxima la anod(rosie/grena) ....D-ul Vali, am si eu o intrebare.De unde aveti datele despre curba/panta de disipare maxima pe anod (de stiut cum se calculeaza ar fi si mai interesant) ???Sau sunt date de producator ???Multumesc,...cu berile la RC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum