Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare amplificator

clauuuu

Postări Recomandate

Am un amplificator de care nu sunt prea multumit..este pus intr-un subwoofer ( sistem audio ) care scoate 300w reali.. nu sunt multumit de el pentru ca distorsioneaza sunetul (doar la woofer ) la volum mai ridicat..ceea ce nu imi place :nas: wooferul este de 10" , 100W 4ohmi.Am ars un condensator la el..si daca tot schimb condensatorul ala ( vreau sa il scot si pe celalalt si sa pun 2 mai bune ) ma gandema ca poate pot sa ii schimb mai multe..sa il fac mai bunicelschema sistemului nu o am..si nici nu o gasesc :(aveti idee daca pot imbunatati amplificatorul ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• clauuuu

14

• paul14

5

• __farad__

5

• wally_gatter

4

Top autori în acest subiect

300w aia de zici ca-s reali sunt 300w pe canal de amplificare sau sunt toate canalele adunate asa cum au obiceiul sa scrie producatorii pe cutii?

scuze..am uitat de faza asta :rade: scoate 30w la fiecare satelit si 100w la woofer ( e 5+1 )
Link spre comentariu
:dans: banuiam eu.Ai putea aduce imbunatatiri dar asta depinde mult de schema.Si cum de regula sistemele 5.1 sunt facute cu integrate nu prea vad cum.Din ce am inteles eu la putere mai mare distorsioneaza pe bass (din cauza ca finalul ajunge la limita). Totusi daca ai pune macar niste poze sau sa ne spui exact modelul mai vedem
Link spre comentariu

poze voi pune maine..schema am cautat si nu am gasit ( modelul sistemului e mai rar..nici nu stiu daca se mai fabrica ).. el are 2 placute mari acolo ( taicamiu a zis ca o placuta e amplificarea principala si a 2-a secundara sau ceva de genul..am uitat cum zicea el )

Link spre comentariu

De regula in sistemele astea alimentarea este subdimensionata fata de nevoile reale iar filtrajul idem.Ca sa te putem ajuta trebuie sa stim:1-ce final este cel de bass2-cu ce tensiune este alimentat(masurata cu voltmetrul nu luata din schema)3-ce valoare au conzii de filtraj pe alimentarea subwoofer-uluiLE: pm-ul a mai fost dezactivat odata pt ca se dicuta mai mult acolo decat pe forum deci discutia se va purta pe forum mai bine.Clauuu da-ne modelul( ar trebui sa fie scris pe spatele subwoofer-ului) si ne dam singuri seama de schema

Link spre comentariu

Ca o recomandare din partea mea.Poti sa il vinzi si sa mai pui ceva in plus sa iti cumperi altul mai puternic. Chiar nu vad rostul sa modifici ampliful sau sa umblii in el pentru simplul motiv ca lucrurile se pot cumplica mai rau sa il poti strica.

Link spre comentariu

Ca o recomandare din partea mea.Poti sa il vinzi si sa mai pui ceva in plus sa iti cumperi altul mai puternic. Chiar nu vad rostul sa modifici ampliful sau sa umblii in el pentru simplul motiv ca lucrurile se pot cumplica mai rau sa il poti strica.

e meserias la design :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări