Vizitator xti000 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Salut. Tocmai am facut un efort financiar si mi-am cumparat un amplificator DENON PMA-520 Problema e urmatoare: pe state scrie ca impedantza e 6-16 ohm, dar boxele pe care le am eu sunt de 4 ohm. Fac o traznaie daca las combinatia asta? Am sanse sa paradesc statzia? :roll: PS: finalii sunt tz, da' nu am vazut exact de care. Link spre comentariu
ICEMAN Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 da... faci o traznaie Link spre comentariu
cristimm Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Daca dai tare sigur o strici. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 ai sanse sa te salveze protectia - cand amplificatoarele devin instabile - protectia iti decupleaza iesirile .... asta la putere mareiar la putere mica - pot sa iti zic ca ti-ai facut rost de resou pt la iarna ;) o sa se incalzeasca bine de tot statia Link spre comentariu
csl1131 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 acolo scrie A sau B 6-16, sau scrie A+B 6-16 ? daca scrie varianta a 2-a atunci are minim 3 ohmi Link spre comentariu
Vizitator xti000 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Scrie asa:A or B 6~16 ohmA + B 12~16 ohmcum sta treaba? Link spre comentariu
Vizitator xti000 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Mi-a mai venit o idee:Daca as pune in serie cu fiecare difuzor de de bas (ca astea sunt de 4 ohm) cate o rezistenta de 2 ohm/50W. Chiar dupa iesirea din filtru de separare. Link spre comentariu
cristimm Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Daca conectezi 2 boxe numai pe A sau 2 numai pe B atunci fiecare boxa trebuie sa aiba minim 6 ohm.Daca conectezi 4 boxe simultan atunci fiecare boxa trebuie sa aiba minim 12 ohm. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Mi-a mai venit o idee:Daca as pune in serie cu fiecare difuzor de de bas (ca astea sunt de 4 ohm) cate o rezistenta de 2 ohm/50W. Chiar dupa iesirea din filtru de separare.difu se va comporta la fel iar rezistenta se va incalzi tare tare Link spre comentariu
Vizitator xti000 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Nici de dif nici de rezistentza nu ma intereseaza.De amplificvator. ma arde sa afluTeoretic o sa fie OK, dif tot OK, in cel mai rau caz se arde rezistentza aia. Da' cumpar alta, nu-i problema.Da' sunetul n-o sa fie alterat de rezistentza aia? Link spre comentariu
csl1131 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 sunetul nu va fii influentat, numai puterea care o "vede" diful, si impedanta care o vede amp-ul...se ard daca sunt prea mici ca putere rez aleasi in principal cam toate au protectie la scurtcircuit si la supraputere..da cine stie.... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 tu acolo o sa ai rezistanta electrica iar la difuzor ai impedanta - adica variaza in functie de frecventanu e cam tot aia :blink: Link spre comentariu
csl1131 Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 pai is in serie, si la o anumita frecventa diful o sa aiba o anumita impedanta, rezistnta o sa aiba impedanta aceeasi la toate frecv, si cum ele sunt in serie, amp-ul o sa vada impedanta la dif + rezistenta.... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 Mi-a mai venit o idee:Daca as pune in serie cu fiecare difuzor de de bas (ca astea sunt de 4 ohm) cate o rezistenta de 2 ohm/50W. Chiar dupa iesirea din filtru de separare. [-X Uita repede ideea asta daca tii la HiFi. Se modifica frecventa de taiere a filtrului (care e proiectat pt. 4 ohmi) plus ca o sa ai bass mult mai slab fata de medii si inalte. Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 las-o asa cum e pe 4 ohmi numai fii atent sa nu o incalzesti prea tare, eventual pune-i un ventilator ! daca sunt tranzistori , ai sanse mai mici sa o prapadesti decat daca erau STK-uri...plus ca banuiesc ca are protectia aia la supracurent , cu un releu care decupleaza boxele cand e prea mare curentul absorbit...adica o sa mearga la volum tare, apoi face " tzac! ", apoi tace vreo 1-2 secunde, apoi iar merge, si tot asa... :roll: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum