Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parametrii

Vizitator lupuxz

Postări Recomandate

Vizitator lupuxz

Salut , sunt nou si as vrea sa stiu si eu cum se calculeaza parametrii unui difuzor medie-bass RFT INTERNATIONAL 100w RMS 4 OHM ( Poze mai jos ) si cum as putea sa-mi fac o incinta acustica ( material dimensiuni etc ) Din cate vedeti difuzorul este pus invers pe o incinta acustica mai veche :) Multumesc anticipat .

http://img59.imageshack.us/i/boxa1.jpg/

http://img14.imageshack.us/i/boxa2.jpg/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Optiplex

3

• Mircea Bartic

1

salut , ai nevoie de parametrii thiele/small . uite-te c hiar in primul topic ai acolo , si mai e un topic pe forum postat de the_unique vei afla cum sa ii masori , am incercat cu gogu sa gasesc parametrii dar nu am reusit nimich . totusi ... nu cred ca modelul e International ... dupa aspect tind sa cred ca e ori RFT 3512 ori RFT 3710 ( poate ma insel , nu cunosc firma ) insa am vazut ca e vintage si , fara suparare, nu stiu ce performante mai scoti de la el mai ales ca arata destul de vechi .

Link spre comentariu

nu cred ca mai exista parametrii pentru acel difuzorGandeste-te ca au fost implementati abia pe la sfarsitul anilor '70.Multi dintre producatori au adoptat acest standard de masura abia in ultimii ani .

Link spre comentariu
Vizitator lupuxz

ma, se aude bine chiar si pus invers pe o boxa..ziceti-mi si mie cum sa-i fac cutia..eventual daca se arde sau eu stiu ce il inlocuiesc dar vreau sa -i fac cutie neaparat :-sE destul de vechi , da... dar duce ..

Link spre comentariu

parametrii : voice coil diameter : 2" fs: 34.9 RE : 4Qms : 6.82Qts : 0.69Qes : 0.77Vas : 53.6 / 1.89 BL : 11.4SPL : 87Xmax : 14 / 0.55 ... ai aici parametrii , dupa ce imi da mie cu WinISd ai dim : 47x75x30, nu sunt cunoscator in domeniu deci nu stiu sigur daca sunt bune dimensiunile , am postat parametrii sa ii las pe cei mai priceputi sa iti spuna ...

Link spre comentariu
Vizitator Pascu Adrian

Daca parametrii dati de Optiplex sunt corecti atunci apare urmatoarea teorie :

Qtc = Q al sistemului intreg format din cutie si difuzor (impreuna) .

O boxa cu raspuns liniar in frecventa are Qtc de 0.707 .

Odata cu introducerea unui difuzor in boxa Qtc rezultat nu poate fi decat mai mare decat Qts ul difuzorului .

Adica prin introducerea unui difuzor in cutie Qtc creste de la valoarea difuzorului in sus .

Valoarea de catalog a difuzorlui dat ( data de Optiplex) : Qts : 0.69 este foarte apropiata de 0.707 .

Aceasta indica ca acest tip de difuzor este creat sa functioneze cu o cutie cu un volum de aer foarte mare in spatele lui .

Volumul foarte mare duce la niste dimensiuni enorme ale proiectului , valori complet nepractice.

Aceste difuzoare se folosesc in sisteme tip "open baffle" sau "Infinite baffle"

Open ballfe se refera la panouri de dimensiuni mari si deschise ( nu boxe ) care au dimensiunea mai mare decat lungimea de unda corespunzatoare celei mai joase frecvete .( ma puteti contacta pentru lamuriri )

Infinite baffle se refera la camere foarte mari : difuzorul de monteaza in zidul despartitor dintre doua camere ale locuintei,

una din incapaeri reprezintand boxa .

De asemenea aceste tipuri de difuzoare se mai folosesc in amplificatoare portabile de chitara (care au spatele deschis , difuzorul este la vedere-aceste sisteme reprezinta un mare compromis in favoarea portabilitatii si in detrimentul redarii frecventelor joase )

sau pe politele din spate ale autoturismelor; portbagajul se considera un volum infinit el fiind mare ai avnd oricum scapari de presiune spre exterior .

Din calcule o incinta inchisa optima pentru acest difuzor ar avea 1 metru cub .

In nici un caz nu recomand folosirea acestui difuzor in sistemele tip bas-reflex .

Editat de Admin:

Va rog nu mai scrieti colorat, eventual cititi si regulamentul forumului.

Link spre comentariu

am uitat sa fac o precizare , parametrii nu sunt pentru difuzorul RFT, nu reusesc sa ii gasesc ( nici modelul respectiv) . Parametrii sunt pentru difuzorul lui yodanny07 . Cat despre rft ... Toate boxele care le vad mai vintage sunt inchise , nestiind parametrii nu merge copiata o boxa gata facuta nu ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări