Stefan BBx Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 deci ma gandisem bine (300-400W) Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 am facut PCB-ul cu foita press-n-peel. acum cateva zile pusesem -printre altele- si intrebarea daca ar fi nevoie sa mai dau cu markerul peste ce a lasat fplia. Acum vin si cu raspunsul care spune: DA fara o presa speciala pentru asa ceva poti folosi fierul de calcat dar rezultatele sunt mult sub asteptari. Folia nu am nici-o indoiala ca este buna mi-a conturat binisor si am mai dat si 7 lei 50 pe o singura folie.Cam asa arata inainte sa ii dau cu markerul:[attachment=0]PCB (realizat cu press-n-peel) 1.JPG[/attachment]Urmeaza sa pun si pozele cu: dupa ce dau cu markerul Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 inca un upgrade micut...:[attachment=0]PCB(realizat cu press-n-peel) 2.JPG[/attachment] Link spre comentariu
figher_ionut Postat Ianuarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Vezi ca, colectorul prefinalului din stanga trebuie conectat la plus.(Cum e in ultima poza postata de tine" in dreapta")Aceasi greseala am facuto si eu si nu stiam de ce nu mergea..Ideal ar fi sa faci modificarea aceasta inainte de corodare ca dupa aia e mai aiurea. Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 stiu stiu am avut grija :Ddar eu nu am imprimanta cu laser pt folia aia asa ca am facut-o in graba la liceu la ora de info.am luat repede de pe forum ultimu pozitiv pe care l-ai desenat tu in photoshop si nu am mai apucat sa il modific in paint dar l-am facut acum la ora de chimie:Dcam asa arata dupa ultimele ajustari facute:[attachment=1]PCB (realizat cu press-n-peel) 3.JPG[/attachment][attachment=0]PCB (realizat cu press-n-peel) 4.JPG[/attachment]mi-a spus cineva ca mi-ar trebui inca o tensiune pt preamplificare.... ma cam indoiesc... ce parere aveti e posibil sa fie ceva optional?... pe schema nu am vazut nimic... Link spre comentariu
figher_ionut Postat Ianuarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Banuiesc ca toti colegii sau mirat cand au vazut ce faci tu. Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 poti sa fii sigur. dar e tare ca am luat un 10 la desen pe el:)))ce e ciudat ca numai ve-o doi baieti m-au intrebat ce fac acolo... dar fete au fost mai mult de zece ...o sa iau o punte de 25A pe 200V sau una de 35A pe 600V pe amandoua se poate pune radiator. diferenta intre ele este de 50 bani... or fi bune la pretul de 4 lei? eu am mai luat de acolo punti mai micute si s-au comportat foarte bine... Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 de curiozitatecum se procedeaza cu hartia foto?ca poate merge mai bine decat foita press-n-peel Link spre comentariu
figher_ionut Postat Ianuarie 19, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Eu cu hartie foto lam facut si a iesit perfect cand am dato jos.Doar un traseu de aprox 5mm lungime nu a iesit in rest totul a fost ok.Am auzit ca merge si cu hartie lucioasa de revista.Pentru ca toner-ul sa se transfere bine pcb-ul tre sa fie curatat bine si slefuit smilgher de granulatie mai mica. Link spre comentariu
kodor2001 Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Am mai spus chestia urmatoare si in alta parte:Incercati cu hartia care este pe spatele autoadezivului (autocolantului) din magazine (aia care se arunca dupa ce se dezlipeste partea lipicioasa). Suprafata care a fost lipita este tratata cu "ceva" care face ca, dupa "tratamentul" cu fierul de calcat, acea hartie sa nu adere deloc la cuprul cablajului, da' absolut deloc...in schimb tonerul trece de pe hartie pe cupru...o frumusete .Daca gasiti hartie din aia pe la firmele care confectioneaza reclame, banere, etc, (ei oricum o arunca) e si mai bine...hartia lor este mai grosuta, se lucreaza mai misto cu ea.Trebuie sa aveti in vedere 2 aspecte:1. Imobilizare hartiei cu desenul cablajului fata de pcb trebuie sa fie perfecta, sa nu miste DELOC intr-o parte sau alta, pentru ca acea hartie are o capacitate teribila de a aluneca sub greutatea fierului (chiar daca nu se apasa pe el), iar traseele vor iesi "manjite".2. Inainte de a o baga in imprimanta, trebuie gasita o metoda de o face sa stea plata (ca si o coala A4)...altfel se incurca intre rolele imprimantei si rezulta ... nervi...negreala pe maini de la tonerul necopt...etc (eu am tinut-o vreo 2-3 saptamani intre 2 greutati si tot mai avea tendinta sa se faca sul, asa cum se depoziteaza in magazin).Spor la incercat Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 interesanta treaba kodor2001 o sa incerc cum ai spus tu... desi tocmai ce am aruncat cateva zeci de metri de hartie de autocolant pt niste boxe...s-ar putea sa stea plata daca o tii sub fierul de calcat inainte sa o bagi in imprimanta... presupun numai... Link spre comentariu
figher_ionut Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Am inceput cel de al II-lea chit.Sper sa-l termin in vacanta. Burghiu s-a rupt aproape de final din cauza asta nu am dat toate gaurile. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 de ce nu ai refacut cablajul astfel incat superdioda sa cada bine pe radiator.....in pozitia in care e acum, cum o lipesti de radiator? Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 arata bine. stii ce ai putea sa faci? in loc sa lipesti finalii direct pe placa ar trebui sa ii scoti cu fire ca sa ii lipesti perfect pe radiatorPS: ce clasa esti ionut? Link spre comentariu
figher_ionut Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Cum zice si Stefan .As vrea sa duc fire de la finali la placa si cu superdioda la fel.Oricum l-am lipit asa de forma ,o sal dau jos.Dar pana o sa-l termin o sa mai treaca o vreme pt ca nu am nici bani nici timp. Sunt in clasa a XII-a. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum