Stefan BBx Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 o sa fac in curand PCB-ul si o sa postez niste poze cu el. sa vedeti ce filtraj ii pun Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 a dat Domnu' si mi-a ajuns pachetul cu piesemi-am luat o folie press-n-peel pt cablaj ca sa imi iasa mai bine ( sper eu ) pana imi gasesc pe cineva cu imprimanta laser m-am apucat sa fac scriu pe placuta si a iesit cam... asaDSC02033.JPG[/attachment] Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 masoara-i intre colector emitor pe scara 20Mohmi , sr trebui sa nu indice nimic , dar daca masoara ceva megaohmi acolo sigur o sa se aleaga praf montajul.. asta in cazul facaturilor nereusite.. sunt si altele mai reusite.. sa nu uiti sa ii imperechezi Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 perfect.nu arata nimiccum ii imperechez acum? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 pai setezi multimetrul pe masurarea factorului de amplificare a tranzistorilor , adica hFE .. ii masori pe toti. ideal ar fi ca toti sa aiba acelasi factor de amplificare, dar exista diferente ,asa ca o imperechere cu o toleranta de +/- 5% e ok.. Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Multimetrele care au facilitatea de a masura Hfe, masoara la un curent de baza (valabil si pt. curentul de colector) mic, ceea ce face posibila imperecherea tranzistorilor de semnal mic (clasa BC 10x/BC177x, BC 55x, 2N5551, etc.), cei folositi la intrare. Pentru driveri, pre-finali sau finali = nu se pot folosi.II Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 am multimetru care masoara hFE...dar nu incap picioarele tranzistorului oricum...deci n-am cum sa ii imperechez nu?ori exista vre-o alta metoda?si daca nu ii imperechez care ar fi problema? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 eu mi-am facut o placuta de cablaj imprimat ptr asa ceva , am lipit trei fire la ea si capetele opuse sunt subtiri cat piciorusele tranzistorilor BC.. asa intra in locul pentru testare.. printre altele se poate realiza si un tester extern , format dintru-un etaj de polarizare al tranzistorului ca acesta sa fie deschis (on) si cu un mic curent de baza , se ia tensiunea masurata pe o rezistenta de colector cu mulytimetrul si se compara cu alte tensiouni citite pe alt tranzistor.. Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 ok. merci.dar daca nu ii imperechez are ceva? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 ok. merci.dar daca nu ii imperechez are ceva? ceva distorsiuni la frecventele inalte , si la reglajul curentului de mers in gol se simte.. o sa se incalzeasca mai tare finalii , daca le dai un curent mai mare de polarizare ca sa diminuezi distorsiunile de racordare Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 pai cu frecventele 'nalte nu ma deranjeaza ca o sa fac 2 si le folosesc la 2 subwoofere.sa vdem cum e cu curentul de mers in gol...cu cat as putea sa ii cresc puterea daca as dubla finalii? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 parerea mea e ca nu prea mult , ptr ca si sursa ar trebui sa poata debita ptr o ridicare a puterii , dar daca iti rezista sursa la curent suplimentar poti merge in 4ohmi pe sarcina cu finalii mult mai lejer lucrand ,astfel nu iti scade factorul de amplificare atunci cand ai varfuri mari de putere .. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Ianuarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Intre colector si emitor pe o scara de 200Mohmi la mine indica ceva nu mai stiu cat dar cu toate astea functioneaza foarte bine. Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 cati W minim ar trebui sa aiba traful pt ca amplificatorul sa mearga bine? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 calculezi schema la un randament de 50% clasa AB dar asta cred ca e cam mult daca nu ai piese originale , avaand doua canale de 75W vei avea sa zicem randamentul 40% ... cu ce ai tu acolo si iti da 375W (ptr randament de 40%) , alegi un traf de 400W Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum