Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

oooo... :speriat greseala meavroiam sa spun TIP35C... sunt tare imprastiat zilele astea... prietenul de la politehinca mi-a recomandat alt MOS-FET, nu mai tin minte cum se numeste... iar vanzatorul mi-a spus ca TIP35C este echvalentul aceluia... TIP35C este NPN si am inteles ca este mai puternic...

Trafu' are 2 x 32vAC? .

Da, are 2x32vAC. multumesc pt raspunsMie mi-era teama sa nu fie vre-o problema daca corectorul are minusul conectat la GND la amplif... nu m-am prins prea bine cum e cu alimentarea simetrica... :jytuiyu prin mediana nu se schimba plusul cu minusul de 50 de ori pe secunda avand in vedere ca nu trece prin nici-o punte? :nas: Stiu... e greu cu neavansati... :da
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu se schimba de 50 de ori.. potentialul pozitiv e fata de GND si cel negativ la fell , dar exita diferenta de potentiel si intre cei doi poli , negativ si pozitiv... tensiunea alternativa de retea din tara noastra are frecventa de 50Hz , deci se schimba polaritatea de 50 de ori in interval de o secunda, asta in cazul curentului continuu.. pe bara pozitiva si cea negativa exista curent continuu ,acesta fiind "discontinuu" .. sper sa nu fi spus ceav ineptii deoarece sunt cam obosit inca dupa sarbatoril;e astea

Link spre comentariu

am inteles pana aici:D multumesc :da in legatura cu "ineptiile" despre care vorbeai...cred ca tocmai ai spus ca:

tensiunea alternativa de retea din tara noastra are frecventa de 50Hz , deci se schimba polaritatea de 50 de ori in interval de o secunda, asta in cazul curentului continuu..

parca ziceai ca ii alternativ, nu continuu....ori nu am inteles eu ce vroiai sa zici... :jytuiyuoricum e bine ca m-am lamurit si eu cum e cu simetria asta :101
Link spre comentariu

in legatura cu:

Mi-am cumparat deja tranzistorii. La sfatul unui prieten, student la politehnica, am inlocuit finalii SDT9202 cu TIP35C, cei din urma fiind mai puternici dupa spusele vanzatorului. Este ok daca ii inlocuiesc?

sunt buni tranzistorii?PS:oare numa' mesele sa fie devina? :smt103: ori te-ai cam dat si pe pileala? :uio :nebunrau:
Link spre comentariu

in legatura cu:

Mi-am cumparat deja tranzistorii. La sfatul unui prieten, student la politehnica, am inlocuit finalii SDT9202 cu TIP35C, cei din urma fiind mai puternici dupa spusele vanzatorului. Este ok daca ii inlocuiesc?

sunt buni tranzistorii?PS:oare numa' mesele sa fie devina? :smt103: ori te-ai cam dat si pe pileala? :uio :nebunrau:
daca te uiti in fisele tehnice si compari, ai sa vezi ca tip35c are curentul de colector la jumate ca sa nu depaseasca SOA, asta pe langa faptul ca trebuie sa ai grija sa nu depaseasca tensiunea de alimentare +-45v( datorita variatiilor la priza).din cate vad ar merge cu o pereche de finali tip35c doar in 8 ohmi. sa ma corecteze cineva daca gresesc
Link spre comentariu

am inteles. daca il folosesc la 4 ohmi ar trebui sa ii dau o tensiune mai mica? sau pur si simplu nu se poate folosi sub 8 ohmi? ori ar trebui sa mai inlocuiesc ceva piese pe-acolo?

Link spre comentariu

La mine a mers si la 16 ohmi cu alimentare +-20V, ca nu am avut mai mult.Pe 1 ohm sa ars siguranta din stanga parca de 3 amperi.

ma mir cum au rezistat finalii la 1ohm :sparge:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări