Stefan BBx Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 oooo... greseala meavroiam sa spun TIP35C... sunt tare imprastiat zilele astea... prietenul de la politehinca mi-a recomandat alt MOS-FET, nu mai tin minte cum se numeste... iar vanzatorul mi-a spus ca TIP35C este echvalentul aceluia... TIP35C este NPN si am inteles ca este mai puternic... Trafu' are 2 x 32vAC? .Da, are 2x32vAC. multumesc pt raspunsMie mi-era teama sa nu fie vre-o problema daca corectorul are minusul conectat la GND la amplif... nu m-am prins prea bine cum e cu alimentarea simetrica... prin mediana nu se schimba plusul cu minusul de 50 de ori pe secunda avand in vedere ca nu trece prin nici-o punte? Stiu... e greu cu neavansati... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 nu se schimba de 50 de ori.. potentialul pozitiv e fata de GND si cel negativ la fell , dar exita diferenta de potentiel si intre cei doi poli , negativ si pozitiv... tensiunea alternativa de retea din tara noastra are frecventa de 50Hz , deci se schimba polaritatea de 50 de ori in interval de o secunda, asta in cazul curentului continuu.. pe bara pozitiva si cea negativa exista curent continuu ,acesta fiind "discontinuu" .. sper sa nu fi spus ceav ineptii deoarece sunt cam obosit inca dupa sarbatoril;e astea Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 am inteles pana aici:D multumesc in legatura cu "ineptiile" despre care vorbeai...cred ca tocmai ai spus ca: tensiunea alternativa de retea din tara noastra are frecventa de 50Hz , deci se schimba polaritatea de 50 de ori in interval de o secunda, asta in cazul curentului continuu..parca ziceai ca ii alternativ, nu continuu....ori nu am inteles eu ce vroiai sa zici... :jytuiyuoricum e bine ca m-am lamurit si eu cum e cu simetria asta Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 stiam eu ca gresesc ceva.. deci rectific , in cazul curentului alternativ.. mea culpa sa fie oare de la mesele copioase de craciun si rvelion? Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 oare numa' mesele sa fie devina? :smt103: ori te-ai cam dat si pe pileala? :uio Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 in legatura cu: Mi-am cumparat deja tranzistorii. La sfatul unui prieten, student la politehnica, am inlocuit finalii SDT9202 cu TIP35C, cei din urma fiind mai puternici dupa spusele vanzatorului. Este ok daca ii inlocuiesc?sunt buni tranzistorii?PS:oare numa' mesele sa fie devina? :smt103: ori te-ai cam dat si pe pileala? :uio Link spre comentariu
papyreloaded Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 in legatura cu: Mi-am cumparat deja tranzistorii. La sfatul unui prieten, student la politehnica, am inlocuit finalii SDT9202 cu TIP35C, cei din urma fiind mai puternici dupa spusele vanzatorului. Este ok daca ii inlocuiesc?sunt buni tranzistorii?PS:oare numa' mesele sa fie devina? :smt103: ori te-ai cam dat si pe pileala? :uio daca te uiti in fisele tehnice si compari, ai sa vezi ca tip35c are curentul de colector la jumate ca sa nu depaseasca SOA, asta pe langa faptul ca trebuie sa ai grija sa nu depaseasca tensiunea de alimentare +-45v( datorita variatiilor la priza).din cate vad ar merge cu o pereche de finali tip35c doar in 8 ohmi. sa ma corecteze cineva daca gresesc Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 am inteles. daca il folosesc la 4 ohmi ar trebui sa ii dau o tensiune mai mica? sau pur si simplu nu se poate folosi sub 8 ohmi? ori ar trebui sa mai inlocuiesc ceva piese pe-acolo? Link spre comentariu
figher_ionut Postat Ianuarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 La mine a mers si la 16 ohmi cu alimentare +-20V, ca nu am avut mai mult.Pe 1 ohm sa ars siguranta din stanga parca de 3 amperi. Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 pai da... la 16 ohmi nu-i stres.dar la 4 ohmi... nu stiu ce sa zic...are cineva vre-o ideie?figher_ionut, vre-un id, ceva? poate ne mai consultam in legatura cu asta Link spre comentariu
figher_ionut Postat Ianuarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 [email protected] Pe 4 ohmi merge brici!!! doar la +-20 lam testat.Tre sa fac rost de un traf si o sa iti spun. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 La mine a mers si la 16 ohmi cu alimentare +-20V, ca nu am avut mai mult.Pe 1 ohm sa ars siguranta din stanga parca de 3 amperi. ma mir cum au rezistat finalii la 1ohm Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 pai daca s-a ars siguranta... cre ca i-a protejat pe finali nu? Link spre comentariu
figher_ionut Postat Ianuarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Daca era alimentat asa cum ar fi trebuit si nu ar fi fost protejat cu sigurante probabil ca se duceau finalii Link spre comentariu
Putz Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Nu probabil , cu siguranta se duceau Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum