Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc foarte mult pt ca mi-ati aratat defectiunea.Tocmai am remediato,acuma se aude foarte bine fara distorsioni ,finalii se incalzesc egal.Va multumesc foarte mult ca ati avut rabdare cu mine si nu pot decat sa spun ca sunt mandru de realizarea mea.Voi mai realiza inca un modul si le voi pune intr-o carcasa cand o sa am timp si il voi lasa mostenire nepotilor ,stranepotilor si tota asa(glumesc).Sarbatori fericite!!!! :101 :da

Link spre comentariu

Trebuie sa rationezi singur! Numai asa vei invata! Nu lua cablajul de gata si te apuci sa-l populezi cu componente! Verifica totdeauna, cu schema alaturi, corectitudinea traseelor.Succes si mai multa atentie in continuare.

Link spre comentariu

Rog administratorul sa imi mute subiectul la proiectul meu pt cred ca se va incadra mai bine acolo

:rade: Schema este proiect polonez preluat de Electromures in anii '80, cablajul este proiectat de Adrian_BBS, indicatiile de constructie care ar trebui sa le dai, de fapt le-ai primit de la alti useri in cuprinsul acestui topic... Sectiunea aia se numeste totusi Proiectul meu...
Link spre comentariu

Vreau sa fac asta pt ca am de gand sa mai fac un modul si sa le bag intr-o carcasa si in final sa iasa un amplificator cu tot ce trebuie.De aia am folosit viitorul >se va incadra

Link spre comentariu

Am o intrebare......Cum as putea sa reduc zgomotul de fundal de la aplificator.Si sunetul nu prea e de calitate care ar putea fi motivul.Dati-mi cateva idei.Mentionez ca este alimentat la +-20 V si cand il dau mai tare se aude urat de tot iar tensiunea de alimentare scade cu 10V adica raman 30 v pe sarcina de 4 ohmi.Sa fie de la tensiunea prea mica??

Link spre comentariu

Elecrolitici de pe alimentare sunt de 63 v EU il alimentez la un transformator de 2*14 si dupa redresare si filtraj ajunde la 2*20.La volum marisor distorsiunile pot sa apara din cauza alimentarii slabe?

Link spre comentariu

Elecrolitici de pe alimentare sunt de 63 v EU il alimentez la un transformator de 2*14 si dupa redresare si filtraj ajunde la 2*20.La volum marisor distorsiunile pot sa apara din cauza alimentarii slabe?

ALIMENTEAZA-L LA 2X40V SI CEL PUTIN 3A SI NU O SA MAI AI PROBLEME
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu acest amplificator. Pe la toate magazinele de piese electronice unde mergeam, vanzatorii imi spuneau sa incerc sa realizez alt amplificator deoarece acesta este depasit. Nu am intrebat la ce anume se refereau ca m-am gandit ca mai e lume care asteapta... Totusi m-am gandit ca ar fi o ideie buna sa intreb aici care ar fi problemele intalnite.Mi-am cumparat deja tranzistorii. La sfatul unui prieten, student la politehnica, am inlocuit finalii SDT9202 cu TIP32C, cei din urma fiind mai puternici dupa spusele vanzatorului. Este ok daca ii inlocuiesc?Pentru alimentare am un transformator mai vechi E+I de 2x32V 5A. Este bun?Daca ii pun la intrare cate 2 condensatori de 10'000uF/63V e de-ajuns?Pot sa ii pun un corector de ton care functioneaza la 12V avand in vedere ca amplificatorul are alimentare simetrica la 32V...? Multumesc anticipat. Sper ca nu sunt prea multe intrebari de-odata :jytuiyu

Link spre comentariu

Filtrajul 2 x 10 000 ajunge ;poti pune corectorul de ton , nu are nici o legatura alimentarea lui cu alimentarea etajului de amplificare, doar sa-l alimentezi cu cat are el nevoie.Trafu' are 2 x 32vAC? Daca da atunci dupa redresare si filtrare in gol ai cam 2 x 45vDC (pe schema am vazut 2 x 40 alimentarea deci ar merge si cu ce ai tu).

Link spre comentariu

Mi-am cumparat deja tranzistorii. La sfatul unui prieten, student la politehnica, am inlocuit finalii SDT9202 cu TIP32C, cei din urma fiind mai puternici dupa spusele vanzatorului. Este ok daca ii inlocuiesc?

:ras: sdt9202 e npn, pe cand tip32c e pnp... si chiar daca ar fi complementarul lui, tip31, tot n ar face fata. iar la +-45v... ar iesi urat.poti sa pui 2stw4468/2sc4468/bd249c, numai sa gasesti originali
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări