Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru reglarea curentului in gol pot folosi un rezistor variabil ceva de genu: Am unu de 330 ohmi deja.Iar bc256b nu am gasit si as vrea sa pun bc556 sau bc251b .Ce pareere aveti?

Merge pus semireglabilul care il ai deja. BC256 il poti inlocui linistit cu BC556 sau 2n5401.Bafta!!! si asteptam poze cu realizarea. :da
Link spre comentariu

Inca cateva poze cu ce am mai realizat.

Poate ca acum va intrebati de ce am pus rezistoarele pe partea cealalta.

Le-am pus asa pt ca erau la mana a 2-a si nu aveau pinii destul de lungi, unele dintre ele.

Mai am de pus niste electrolitici si 3 x bd237 si e gata.

Abia astept sa-l aud cum suna,daca o sa functioneze mai fac unul si le inghesui intr-o carcasa,vad eu cum si vreau sa realizez o mica statie.

:da :freaza: :freaza:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Trz ăia finali arată ca făcăturile proaste, ia verifică cu multimetrul pus pe scala cu semnul diodă cît îţi indică joncţiunile interne. Dacă arată mai mult de 480-550, aşchia de Si din ei e minusculă. Tot aşa cu prefinalii (600-650) şi trz mici (peste 700). Să-i verifici şi pe scala cea mai mare a ohmmetrului la rez inversă a joncţiunilor, dacă-ţi arată cîţiva MOhmi poţi să-i arunci direct.

Link spre comentariu

80MOhmi între c-e sau c-b, e-b (respectînd polaritatea)? Şi pe direct, cît arată joncţiunile?Trz nu se ţine în mînă, sau lipit în montaj, ci pe un material izolant, cînd îl măsori.

Link spre comentariu

Sincer am masurat asa la plesneala cu ei montati pe placa.Nu ii mai dau jos acuma ,maine termin de lipit toate componentele,si daca nu functioneaza ii deslipesc si ii masor si daca e cum ai spus ii duc inapoi.Chestia interesanta e ca iam cumparat de la un magazin destul de serios cu 14 lei buc.Si dupa cateva zile am vazut la alt magazin tot sc5200 cu 5 lei,si cu 9 lei toshiba.Acuma nus ce sa zic is in ceata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări