Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

poi a spus el ca are bd237...ami dadeam si eu cu parerea...oricum daca sunt pusi pe pcb nu poate sa vada daca mai sunt buni sau nu trebuiesc dati josbine ar fi sa ii verifice pe toti

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@mihaiu16 - a depana nu inseamna a demonta toate componentele dupa placa... se fac niste masuratori... totusi... Daca vrei sa inveti ceva, citeste cu atentie ce scriu altii care au experienta in depanari; asa vei invata o cale logica de a depista un defect. Crezi ca trebuie sa demontezi toate cele 1000 de componente ale unui montaj pentru a afla care este defecta? Acum citeva zile nici nu stiai sa desenezi un cablaj si sa identifici citeva componente; chiar esti in masura sa oferi indicatii de depanare?NU in ultimul rind, INVATA sa scrii corect, cu litera mare la inceput de propozitie si punctuatie corespunzatoare. In limba romana NU se foloseste limbaj de mess!

Link spre comentariu

:rade: Scuzee asa m.am obijnuit..sa scriu ca pe mess

Da ok nu trebiesc scoase toate componentele dar cum e in schema noastra de ex, nu poti sa vezi daca tranz finale sunt bune sau nu pina nu le dai jos pentru ca sunt acele rezistoare in B-E

Edit : condensatoarele dintr.un montaj de ex cum le masori sa vezi daca sunt in parametri...nu trebiesc cumva date jos

Link spre comentariu

baieti gata nu va mai certati o sa verific zilele urmatoare am sa iau acel tranzistor bd237;insa in timp ce am scris randurile anterioare miam adus aminte ca de fapt acel bd237(care se incinge rau) era inaintea lui bd238 ,apoi dupa bd 238(bd238 a stat rece) vine finalul 2n3055 care de asemenea se incalzeste putin! astea sunt informatii sigure mam gandit bine ce am facut ieri !sper ca sunt informatii utile :daps:insa fara masurari nu fac nimic ci doar discut aiurea :rade:

Link spre comentariu

NU dezlipi acel tranzistor din montaj! Trebuie efectuate masuratori! Daca montajul functiona ca amplificator, NU acel tranzistor este defect ci alta componenta. Asa cum am mai spus, revino cind ai montajul in fata.

cum e in schema noastra de ex, nu poti sa vezi daca tranz finale sunt bune sau nu pina nu le dai jos pentru ca sunt acele rezistoare in B-E

:rade: O gluma... bineinteles.
Link spre comentariu

@mihaiu16 Observ ca incerci sa folosesti scrierea cu â din a. Vezi ca atunci cand se afla la inceputul si sfarsitul cuvantului, se pune î din i, nu â din a. Nu de alta, dar se creeaza confuzii...Uite de exemplu cum ai facut aici:

ami dadeam si eu cu parerea

Link spre comentariu

Pute forumul de carturari , literati si intelectuali , care nu știu limba româna dar au pretentii ca stiu electronica ....Si culmea , oferă sfaturi altora ca ei , cu î din a ! :da@georgesco , degeaba ii explici , nu va înțelege niciodată !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

in prima schema, (electromures modificat) pot sa pun in locul celor doua tranzistoare bc256b tranzistoare bc557?

Da, poti folosi linistit acele tranzistoare.
Link spre comentariu

Două precizări:- avînd protecţie cu releu, e una dintre ultimele variante scoase, posibil după 1990.- atenţie la trz finali 2N3442, sper să nu mai văd recomandări cu 2N3055 în viitor. Puteau fi folosiţi şi trz din seria SDT92xx, cu Uce peste 80V.

Link spre comentariu

Exceptionali cei din seria SDT9202-9204.Insa cred ca ampliful ar merita un upgrade la ceva mai recent,din seria MJ,cu mici modificari la bias si poate la compensari.

Link spre comentariu

Ampliful mai are nevoie de modificări (diodă Baxendall sau modificare etaj final în complementar, renunţarea la filtrul de frecv. joase, protecţia bibilită...).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări