Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

Asta vroiam sa zic si eu :rade: releu cu prag termic da a iesit o tampenie;)))

Acu al am in functiune de la 7 si nu sa incalzit radiatoru mai deloc30grade cam asa..si trafu e recee rece..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Văd ca esti din Ploiesti , dar de curiozitate , ce nationalitate ai ?Ca la cum scrii nu cred ca esti romăn.Scuze de off topic , dar oricum jumatate de postari nu sunt despre amplificatoare audio.

Link spre comentariu

@mihaiu16 perseverenta se poate destul de usor transforma in incapatanare, si daca prima caracteristica poate fi o calitate, cea de a 2-a nu prea, cei care ti-au raspuns aici si ti-au oferit sfaturi, sugestii si au facut umele observatii/critici nu au facut-o doar asa sa se bage in seama si nici de dragul de a te contrazice pe tine, ci au fost observatii punctuale facute din partea unora care chiar stiu cu ce se mananca domeniul asta ( e drept nu toate se incadreaza in categoria asta ), sfatul meu este sa asculti mai mult sfaturile celor mai experimentati ca ti le ofera tocmai pentru a te educa pe tine si nu de dragul de a scrie ceva pe forum.Felicitari si din partea mea pentru aparenta reusita insa tre sa intelegi ca mai ai mult, foarte mult de munca si mai ales de studiat pana sa poti creea ceva de care sa poti fiiu mandru atunci cand prezinti proiectul celorlalti, e clar ca nu ai nici in clin nici in maneca si anume cu proiectarea de PCB-uri asa ca renunta la acest sport si cauta pe cele deja proiectate de altii mai in masura ca tine si tu incearca sa iti pui la punct o metoda de realizare practica a lor, cea de transfer termic ar fi cel mai indicata si exista aici pe forum o discutie lunga legata de acest subiect, apoi trebuie sa studiezi mai mult modul de functionare al unui amplificator, fenomenele ce se petrec in el, parametrii tehnnici ai diferitelor componente si de ce nu si proiecte deja realizate de altii, pentru a reusii sa creezi si tu ceva macar decent si nu improvizatia aia a ta de acum care cel mult poate avea un scop didactic, si asta pana la o limita destul de inferioara de altfel.Derspre traf ma abtin sa comentez, colegii au subliniat deja destul de elocvent ceea ce era de mentionat :rade: SUccesuri :freaza:

Link spre comentariu

Nuprea am ce sa fac in legatura cu trafu..(unu nou e cam 300lei) poate sa iau sarma sa.l rebobinez....mi.ar trebui 20m(am gasit aseara pe tme.eu e 55lei rola de 26m cu diametru de 1.6mm da am ramas fara fonduri acum :rade:...e bn ca totusi merge trafu..a mers aseara cam 3 ore la volum mic cei drept dar nu s.a incalzitSi pcb-ul stiu ca e mare si urat...dar mi.a fost cam lene sa.l mai tai(nu le tai prea drepte si dasta) si eram cam nerabdator sa vad daca merge modulul(nu am stat sa fiu atent la detali....)Vreau sa mai fac un modul dar proiectez cablaju mai micut(nici foarte mic nu pot sa.l fac)

Link spre comentariu

Bun,acum ca ai scapat de euforia "succesului" poti sa te apuci si sa zabovesti mai mult asupra intregului montaj.Adica sa faci un cablaj mai mic si mai ordonat si pe care sa il faci fara graba,sa aranjezi cutia aia sa fie mai estetica,grupezi cablurile sa nu fie in toate directiile,asezi mai frumos radiatorul si ce mai ai pe acol.Intr-un cuvant sa fie ordine si curatenie la locul de munca :da La toti se intampla ca prima data sa fi nerabdator sa vezi un montaj ca merge si binenteles atunci lasi deoparte estetica si ordinea si te bucuri ca merge.dar dupa ce vezi ca merge te apuci sa il faci mai frumos si mai ordonat ca sa iti si placa ce vezi,sa nu te uiti ca la un fier vechi...Deci asta ar fi urmatorul tau pas,ordinea si curatenia :rade: binenteles fara GRABA.p.s:Trafuri cauta pe la Vanzari in forum ca gasesti o gramada bune si ieftine daca vrei sa il schimbi pe ala.

Link spre comentariu

Vreau sa mai fac un modul

Il vei alimenta tot din transformatorul ala?
Pai eu nu ascult la volum mare si nu se incalzeste nimic..i.am dat drumu azi de la 11 si pe radiator nu am pus ventilator(trebuie sa iau altu ca l.am cam ars pe ala care.l aveam) si are cam 35grade radiatoru(nu am umblat la volum decand i.am dat drumu)Edit :am pus boxele alea de 40W in paralel. Ieri am pus ampermetru ala analog pe ramura de + si mai mult de 1.5A nu tragea din traf (am incercat sa dau mai tare si am "stricat un difuzor"..i.sa rupt firu ala care face legatura intre membrana si borne ) tot cu boxele in paralel..cu o singura boxa cam 800mA am reusit sa trag maxim
Link spre comentariu

buna ziua, de curand am reparat un canal de la o statie facuta de la zero( ce a fost proiectat foarte bine) cu finalii 2n3055 , am schimbat tranzistorii finali cu scurt intre colector si emitor am schimbat sigurantele pe un modul am facut proba cateva minute buna si functioneaza foarte bine ! Mam apucat de celalalt canal si am depistat decat unul din cei doi 2n3055 cu acelasi scurt intre colector-emitor, lam schimbat apoi am inlocuit binenteles si sugurantele arse ;iam facut proba se auzea foarte bine , eram fericit ca am reparat dar se pare ca iesea fum dintrun tranzistor bd237(dupa 2-3 minute de functionare)! Am vazut ca schema atasata mai jos si care mai este postata la inceputul acestui topic ca semana leit cu ampliful reparat de mine! Ma gandeam sa va intreb daca nu cumva ar mai fi ars si alt bd in afara de cel mentionat? va multumesc mult !

post-31208-139829441391_thumb.gif

Link spre comentariu

@mihaiu16... abtine-te sa mai trimiti colegii de forum la vinat muste! Daca esti atit de expert, de ce mai ceri lamuriri? Tu stii despre care tranzistor este vorba?

Link spre comentariu

aici sincer nu am fost atent dar banuiesc ca cel de la ramura cu plus :nebunrau: (nu bag mana in foc dare o probabilitate ampliful ajung maine sau poimaine la el cand am sa cumpar acel tranzistor)! imi para rau ca nu am verificat mai atent problema ma si grabeam in momentul acela!ok scuzele de rigoare ai dreptate remus, daca nu am ampliful in fata discut in van! o zi buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări