hpavictor Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Nu are Slew Rate suficient......asta este motivul . Exact așa se manifesta .....se transforma sinusoida in triunghi .Undeva este o greșeală , amplificatorul este supracompensat . Adică câțiva condesatori au valori prea mari .....dacă erau prea mici îți oscila amplificatorul.....Trebuie sa gasesti cumva calea de mijloc ! Link spre comentariu
zal Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Cum a fost şi cum a ajuns bietul amplif. Fără pricepere şi cu piese aruncate pe placă e normal să meargă prost. Existau cablaje bine făcute, documentaţie e destulă, dar degeaba... astea-s ptr marţieni.De unde au apărut zenere de 12 sau 9,1V acolo cînd e de 8,2V? Şi nici măcar nu e decuplat cu un cond de minim 100nF.Amplificarea e prea mare x47, rez de 1k de la intrarea inversoare se pune de 1,2...1,5k, iar cond se poate mări la 100uF. Cel din bootstrap la maxim 47uF şi la 63...100V. Trz din diferenţial împerecheaţi cu beta minim 250, trz pilot cu beta minim 150, trz prefinali cu 100...150, iar superdioda oricît, acolo nu contează. Decuplările pe alimentare sînt ca şi inexistente. Cond ceramic de 100...330pF de la intrare unde a dispărut? Cei dintre b-c la trz prefinali sînt lipsă şi ei. Puţometru de 47...100k logaritmic la intrare... etc. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Mai oameni buni ati facut schema asta praf...( ma refer la cei 2 habarnisti ), voi aveti impresia ca modificarea unei scheme e chiar asa de simpla? aveti voi ideie cati ani de experienta si teorie au stat la baza arhitecturii acestui ampligicator? nu stapaniti nici macar baza decenta a acestui domeniu si va avantati in a "corecta" scheme concepute de tehnicieni cu multi ani de teorie si experienta...sunteti fenomenali )Cine v-a zis voua ca puteti pune semireglabil de 1k in emitoarele diferentialui?! aveti voi ideie ce face imensitatea aia de degenerare transconductantei?! ( de fapt ma indoiesc ca ati stii voi cei aia transconductanta...) , semireglabilele astea in emitoarele diferentialului ( destul de rar folosite ) se calculeaza dupa niste criterii exacte si in nici un caz nu se folosesc valori arbitrare, un bun diferential este mult mai greu de obtinut decat ati crede voi si in nici un caz ceva simplu, trebuie cautat un bun echilibru intre deriva mica si liniaritate, si ar fi mult mai multe de zis dar ma indoiesc de capacitatea voastra de a intelege asa ca sfatul meu este sa va multumiti cu schema originala si pcb-uri decente proiectate de altii si nu aberatiile voastre, si lasati "inbunatatirile" pentru cei care chiar stiu cu ce se mananca electronica asta... Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Nustu daca e neaparat din partea de amplificare sar putea sa fie si din cauza boxelor ca na au si ele niste ani in spate si mai sunt si de 40W dadusem cam 40% volumu si nu iau direct din pc..iau din iesirea pt casti a sistemului genius 3000 ..am observat in multi sim ca fara cond-ul ala sau cu el la 47pF reda sinusoida frumos plina..la 100pF se face asa ca aia triunghiulara...nust asta am observat in multisim Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Vezi " curentul de repaus " ......prietenii știu de ce ! Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Am seteat la 545-550mV pe ambi tranz finali Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Cine vrea sa faca schema de la Electromures o alege liber si nesilit de nimeni. In topic se discuta despre acest amplificator, restul este offtopic .@mihaiu 16 - felicitari pentru realizarea acestui amplificator si incearca sa utilizezi o sursa de semnal de calitate pentru a-ti da seama de performantele acestui amplificator. Atentie la manevrele care le faci asupra placii pentru ca s-ar putea rupe diferite conexiuni sau terminale de componente. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Multumesc remuss, am sa caut un cablu dala gros profesional pt semnal..placa de sunet de la pc e realteck 5.1 e destul de buna merge pina la 48Khz digital audio...mai am o idee daca iau un cablu mai gros si al leg de pc si la masa modulului e bn sau fac bucla de masa Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 La intrarea in amplificator trebuie sa ai doua conexiuni:- firul de semnal se leaga la intrarea amplificatorului.- ecranul cablului se leaga la masa intrarii amplificatorului.La intrarea amplificatorului ar trebui sa intercalezi un potentiometru de volum. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Dacă ați fi căutat totul despre amplificatorul Harman Kardon Citation 12 , aveati si cablajului , si valorile optime pentru acest amplificator ....In urma cu ceva timp , am atasat pe forum documentație completa ....Dar In acea perioada erau prea multi useri batuti in cap de soarta , nu intelegeau potentialul acelei scheme simple dar performante ....acum va chinuiti cu valorile componentelor unei clone multiplicata gresit si cu un PCB dezastruos ? Pai cautati Cu Google Citation 12 si gata , ați rezolvat problema foarte elegant ! Link spre comentariu
Marian Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Si...ca sa fiu ON, @mihaiu16 referitor la problema relatata de tine cu forma de unda deformata in multisim atunci cand se foloseste cond de 100p, motivul este curentul prea mic din diferential care incarca prea lent acel cond de aceea este necesar sa se limiteze valoarea lui la maxim 68p, lipsa lui nu este o optiune. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 SaluttAm pus azi un potentiometru de 22k pe intrare si a disparut si bazaitu de tott: ,am pus si modulu intr.o cutie pun nijte poze mai pe seara Link spre comentariu
zal Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Să nu mă înţelegi greşit, dar nu ai chemare ptr meseria asta, mai bine strîngi bani şi-ţi cumperi după pofta inimii. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Ce nu am facut bn de zici asta...sunt alti care fac mai prost decat mn...Edit: Oricum se aude sooper bn nu mai are nici un bazait nimic se aude chiar mai bn decat sistemul si sta tot bn nu se misca nimic sunt facute legaturi cu cabliri groase nu ar trebui sa am problem...mai trebuie sa pun un ventilator si e complet amlificatoru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum