Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

:jytuiyu

Amplificator original nam de unde.Daca mai e cineva care a facut acest amplificator si a iesit bine postati schema respectiva va rog.Pt ca nu vreau sa apara problema si sa fac cablaju gresit.Nu am bani de aruncat pe ferastra.

De ce ai ales acest amplificator ? Mai sunt destule amplificatoare , cu documentatie completa , si mult mai performante.....la cat te pricepi , va fi un mare esec ! Mergi pe ceva sigur , nu pe sfaturi de la altii , dar pe banii tai ......mai studiaza subforumul Scheme Amplificatoare , sigur vei gasi ceva pe gustul tau ! Nu te grabi !
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mersi de raspuns ionioni2008.

Mam apucat si am facut in photoshop sircuitul ca sal pot printa pe hartie foto.

Arata cam asa .

Ce parere aveti.

Sper sa nu radeti de mine da nu am avut rabdare sa ma bibilesc la fiecare detaliu.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Uite cablajul corectat (zonele încadrate cu galben), de asemenea să cositoreşti mai gros traseele însemnate cu verde deschis (cele de curent mai mare), iar piesele notate cu 1 punct galben, le pui la 1-3W. Rez notată cu 2 puncte galbene ar trebui micşorată la 33k, din ea se stabileşte amplificarea globală.Reglezi din semireglabil să ai cîte 500-550mVcc între b-e la trz finali, fără semnal. Dacă nu sînt egale, nu e o nenorocire, cu semnal se egalizează.

Link spre comentariu

Tocmai am mai crectat niste greseli dupa schema lu zal.

Posted Image

Zal nu stii cumva cam la ce dimensiune sal printez ca sa iasa la proprtia care trebe ,sau sa ma orienez dupa dimensiunea componentelor?

Link spre comentariu

Am finalizat pcb-ul in afara de gauri pe care le voi da maine.

Nu a iesit perfect dar sunt multumit avand in vedere ca e primul pcb facut de mine.

tre sa le mai curat cu un pic de diluant

Poze:

Posted Image

Posted Image

Ce parere aveti ?

Link spre comentariu

e primul pcb facut de mine

Arata foarte bine. Sa ai grija sa nu se atinga traseele apropiate, eventual le poti corecta cu un cutitas ascutit. Continua, ca ai inceput bine. Succes!
Link spre comentariu

Acel bd139 nu l-am gasit si o s-al inlocuesc cu un bd131 mia recomandat omul de la magazin.Dar intrebarea e daca trebuie pus pe radiator.Inreb asta pt ca are polarizarea inversa fata de finali finali au BCE si acest bd are ECB si ar trebui pus cumva pe partea cealalta a pcbeului sa sa se pupe cu radiatoru

Link spre comentariu

Mai bine il inlocuiesti cu bd237 sau mje340, bd131 are Vce doar 45V. Trebuie pus pe acelasi radiator pe care sunt pusi si finali deoarece este tranzistorul din superdioda care regleaza curentul de repaos prin finali in functie de temperatura radiatorului implicit a tranz finali.

Link spre comentariu

Acel bd139 nu l-am gasit si o s-al inlocuesc cu un bd131 mia recomandat omul de la magazin.Dar intrebarea e daca trebuie pus pe radiator.Inreb asta pt ca are polarizarea inversa fata de finali finali au BCE si acest bd are ECB si ar trebui pus cumva pe partea cealalta a pcbeului sa sa se pupe cu radiatoru

Singura ta grijă e să nu facă scc între colector şi radiator, deci e de preferat fie un trz cu capsula izolată (MJE340), fie unul normal montat cu foiţă de mică, şurub de 2,5mm izolat... sau chiar un trz normal montat pe cablaj cu partea izolată pe radiator, fără a fi prins cu nimic, doar să atingă radiatorul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări