hpavictor Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Amplificator original nam de unde.Daca mai e cineva care a facut acest amplificator si a iesit bine postati schema respectiva va rog.Pt ca nu vreau sa apara problema si sa fac cablaju gresit.Nu am bani de aruncat pe ferastra.De ce ai ales acest amplificator ? Mai sunt destule amplificatoare , cu documentatie completa , si mult mai performante.....la cat te pricepi , va fi un mare esec ! Mergi pe ceva sigur , nu pe sfaturi de la altii , dar pe banii tai ......mai studiaza subforumul Scheme Amplificatoare , sigur vei gasi ceva pe gustul tau ! Nu te grabi ! Link spre comentariu
figher_ionut Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 2SC5200 este bun doar pt joase ca ai zis cal folosesti pt bas.No bine,ma duc sa fac rost de piese si dupa aia ma apuc sa le plantez.revin cu poze Link spre comentariu
figher_ionut Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Aici nu inteleg ce piesa e aia care am incercuito cu alb .Are 3 conectori?Am crezut ca e condensator da nu cred ca e. Punctu ala albastru unde vine pus? Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Rezistor semireglabil, de 250de ohmi; din el se regleaza, curentul de mers in gol (curentul absorbit pe alimentare, cu intrarea in scurt, curent"de mers in gol", approx 40...50mAcc) Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 eu la mine l-am pus de 500ohmi sau 1k nu mai tin minte exaact,cu cel de 250ohmi nu puteam sa reglez la valoarea care-mi trebuia Link spre comentariu
figher_ionut Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Mersi de raspuns ionioni2008. Mam apucat si am facut in photoshop sircuitul ca sal pot printa pe hartie foto. Arata cam asa . Ce parere aveti. Sper sa nu radeti de mine da nu am avut rabdare sa ma bibilesc la fiecare detaliu. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Octombrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Am mai perfectionat putin cablajul din punct de vedere estetic. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Uite cablajul corectat (zonele încadrate cu galben), de asemenea să cositoreşti mai gros traseele însemnate cu verde deschis (cele de curent mai mare), iar piesele notate cu 1 punct galben, le pui la 1-3W. Rez notată cu 2 puncte galbene ar trebui micşorată la 33k, din ea se stabileşte amplificarea globală.Reglezi din semireglabil să ai cîte 500-550mVcc între b-e la trz finali, fără semnal. Dacă nu sînt egale, nu e o nenorocire, cu semnal se egalizează. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Decembrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Tocmai am mai crectat niste greseli dupa schema lu zal. Zal nu stii cumva cam la ce dimensiune sal printez ca sa iasa la proprtia care trebe ,sau sa ma orienez dupa dimensiunea componentelor? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Cam 90 x 60 mm. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Decembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Am finalizat pcb-ul in afara de gauri pe care le voi da maine. Nu a iesit perfect dar sunt multumit avand in vedere ca e primul pcb facut de mine. tre sa le mai curat cu un pic de diluant Poze: Ce parere aveti ? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 e primul pcb facut de mineArata foarte bine. Sa ai grija sa nu se atinga traseele apropiate, eventual le poti corecta cu un cutitas ascutit. Continua, ca ai inceput bine. Succes! Link spre comentariu
figher_ionut Postat Decembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Acel bd139 nu l-am gasit si o s-al inlocuesc cu un bd131 mia recomandat omul de la magazin.Dar intrebarea e daca trebuie pus pe radiator.Inreb asta pt ca are polarizarea inversa fata de finali finali au BCE si acest bd are ECB si ar trebui pus cumva pe partea cealalta a pcbeului sa sa se pupe cu radiatoru Link spre comentariu
indy666 Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Mai bine il inlocuiesti cu bd237 sau mje340, bd131 are Vce doar 45V. Trebuie pus pe acelasi radiator pe care sunt pusi si finali deoarece este tranzistorul din superdioda care regleaza curentul de repaos prin finali in functie de temperatura radiatorului implicit a tranz finali. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Acel bd139 nu l-am gasit si o s-al inlocuesc cu un bd131 mia recomandat omul de la magazin.Dar intrebarea e daca trebuie pus pe radiator.Inreb asta pt ca are polarizarea inversa fata de finali finali au BCE si acest bd are ECB si ar trebui pus cumva pe partea cealalta a pcbeului sa sa se pupe cu radiatoruSingura ta grijă e să nu facă scc între colector şi radiator, deci e de preferat fie un trz cu capsula izolată (MJE340), fie unul normal montat cu foiţă de mică, şurub de 2,5mm izolat... sau chiar un trz normal montat pe cablaj cu partea izolată pe radiator, fără a fi prins cu nimic, doar să atingă radiatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum