Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este suficient daca montezi rezistente. Se poate fara ele, dar in cazul unor greseli, ele te mai salveaza de la inlocuit componente cu galeata si de la anuntatul pompierilor... :rade:

Link spre comentariu

Acum e "momentu adevarului" :da ori merge ori se duc finalii si nustu daca o sa mai incerc sa.l "pun pe picioare"Crerd ca merge icon_jook am pe iesire 70mV DC(cu semireglabilul dat pe rezistenta maxima intre mijloc si R-ul de 680 si o ohm intre mijloc si R-ul de 1K :da ...modulu l.am alimentat pt inceput la +/-30V..am pus un ampermetru in serie cu ramura + si nu se ridica aproape deloc acu( e aproape insesizamila miscarea)..ampermetru e unu analog de 7.5A :rade: intrarea am lasato in aer(am vrut sa vad daca nu am probleme pe undeva) Urmeaza sa fac reglajele si un test cu semnal audio :da (al las asa pe +/-30 pt primele teste sa vad daca merge...zic io ca e mai putin periculos pt finali tinand cont ca tensiunea asta o iau dintrun secundar de mica putere....sarma cu care e infasurat secundaru are cam 0.6mm, deci nu ami da un curent prea mare)

Link spre comentariu

Am pus doua multimetre cate unu pe terminalele la rezistoarele alea de 100ohm si am plecat de la 60mV si l.am dus foarte frumos si simetic pina la 500mV pe ambele jonctiuni B-E la finali :da Tensiunea de la iesire cu intrarea in scurt(sau nu e bn asa :jytuiyu ): Cu intrarea in scurt: 70mV DC,,Cu intrarea in "aer" : 70mV DC :rade: Se pare ca pina la urma am reusit sa realizes modulu si sa functioneze :101 Va multumesc la toti ca ati avut rabdare cu mine si mati sfatuit :aplauze

Link spre comentariu

Cu semnal audio nu merge prea bn(nu amplifica vocile:| ) se aude negativu melodiei dar fara voceO fi din cauza ca nuprea are putere secundaru dupa care iau alimentarea..

Link spre comentariu

Pentru a reduce cei 70mV din tensiunea de offset, procedeaza in felul urmator: in locul rezistentei de 5k6 din sarccina diferentialului de la intrare conecteaza grupul format din rezistenta de 1k si semireglabilul de 5k. Inainte de a le monta, poti regla sa aibe in jur de 5,5k si din cursorul semireglabilului vei regla pina tensiunea devine cit mai apropiata de 0V. Apoi masori valoarea grupului de reglaj si il vei inlocui cu o rezistenta care are valoare cit mai apropiata.

Link spre comentariu

Am alimentat modulu la +/-40Vcc si am reglat tensiunea aia tot la 500mV pe ambi finali si a mai scazut tensinea dupa iesire acu e 55mV:D :daEdit: tot nu vrea sa amplifice semnalu cum trebuie :sparge:Edit: Se pare ca trebia sa polarizez mai bine tranz finali :rade: am setat 550mV si acum mere foarte frumoss da are un bazait cam enervat(cred ca e din cauza la cablu de semnal..nu e ecranat)

Link spre comentariu

Cum scoateti voi 2x75 ca am vazut pe net si sunt versiuni deja facute numai de 2x15 si 2x40.

Merge da trebuie sa ai un radiator foartee mare si foarte gros cu racire fortata cu ventilatoare si sa faca un contact termic cat mai bun tranzistoarele finale cu radiatoru si scoti si puterea aia sau chiar mai mult da o sa inceapa sa distorsioneze :rade: Eu am montat modulu pe un radiator destul de micut si s-a incalzit aseara cu un difuzor de 4ohm/30W..nu am dat mai mult de 10W da l.am tinut cam o jumate de ora asa si incepuse sa limiteze superdioda curentu de mers in gol si se auzea destul de prost :nebunrau: (nu am mai pus ventilator..aseara)
Link spre comentariu

E ceva foarteeeeeeeee ciudatt :sparge: unele melodi le redaa soperr pici langa boxa la cat de frm se aude..insa astea mai "noi" nu le reda bn deloc nu inteleg nimic din melodie se aude o dat tare o dat incet .Ce se intamplaa:|

Link spre comentariu

nu sunt sigur daca e aceeasi problema dar mi se intampla si mie asa dar la casti... verifica jack-ul de unde ii dai semnal si conexiunea firului in jack( daca e home-made) ca se mai intampla asta cand ajunge plusul jackului la plusul de pe stanga al mufei si minusul la plusul de pe dreapta, in loc sa fie plus la plus si minus la minus. au o diferenta de potential intre plusuri la unele melodii ( depinde cum sunt inregistrate si alte chestii) si de aia unele se aud perfect altele au fluctuatiiincearca si alta sursa de semnal sau ceva..

Link spre comentariu

daca bag in pc se aude bazait si dak nu e muzica si dak e...am gasit in telefon doua melodi care se aud bn restu nu si la asta dak opres melodia aia care se aude bn tot asa bazaie.. dak ai dau play nu mai e nici un bazait si se aude sooper da decat alea doua din 200:|

Si se aude mai incet decat alea care fac urat

Am mai observat o chestie cu alea 2 melodi care se aud bn tensiunea B-E e 550mV..da cu alea care nu se aud bn scade multt pe la 380mV

Link spre comentariu

Am schimbat jack-ul :101 mergeee excelentt pe orce melodieeeeeee icon_jook :daEdit: Am pus unu cu cablu ecranatPe inalte mai face el nijte figuri la volum mare da asa la 5-10W se aude excelenttt:D:D:DD: si se simte o diferenta foarte mare intre sistemul meu genius si modul(se aude mai frumos modulu,mai plin nu mai e sunetu ala electronic de chitara nustu cum sa zic da se simte diferenta si nu mai zic de putere bate geniusu asa fara sa se solicite prea tare:)))..geniusu tre sa al dau la 70%din volum ca sa al ajunga pasta la 30% :da )...cred ca am sa schimb condu ala de 100pF cu unu de 47pF ca am facut o simulare si mergea mai bn asa cu 47pF :da

Link spre comentariu

Acu tre sa al montez in cutie si cam asta e :dans: .Va multumesc pt ajutor si pentru timpu acordat. icon_jook Nu o sa mai fac module pe cablaj de test asta e clar..si asta le recomand si altora, mai bn risti un pic de munca decat sa dai o gramada de bani aiurea si sa te mai si dezamagesti ca nu merge :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări