Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

Depinde de calitatea markerului. Folosesc Centropen Permanent 2536 si 2846, HITEXT 720 OHP si 580PC; niciodata nu am avut probleme. Principal este ca placa sa fie foarte bine spalata/degresata inainte de desenare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Incearca sa desenezi pe foaie cu linii(din caiet de matematica) si o dupa cateva incercari si rearanjari iasa treaba faina :da

Te mai poti inspira si din alte cablaje la intamplare...

Edit:jumperii aia 2 ii poti elimina usor,si la superdioda si la rezistenta de putere din dreapta.

Vezi pe prima pagina un cablaj facut mai bine,incearca sa ajungi aproape de ala.

Dupa schema ar trebui dus la "out",nu am stat sa ma uit peste cablaj si schema sa vad eventuale greseli si etc.Am zis sa iti faci o idee de cum ar trebui sa apara in final cablajul.Nu tre sa il copiezi,te inspiri si il imbunatatesti pe a tau.Ala facut de tine poate ar fi bun asa pentru 5 min de proba,nicidecum sa faci "statie" cu el.

post-48314-139829437837_thumb.jpg

Link spre comentariu

Incearca sa desenezi pe foaie cu linii(din caiet de matematica) si o dupa cateva incercari si rearanjari iasa treaba faina :da Te mai poti inspira si din alte cablaje la intamplare...

L-am marit sa se vada mai bn si am mai adaugat nijte rezistoare in loce jwmpe-re pe la prefinali alea de 22RNu am mai facut pe foaie cu patratele ca ma incurc in ele :rade:Daca vrea cineva sa al realizeze trebuie pus in oglinda..ca nu am mai stat sa al pun si in oglinda :da e usor de facut asta:D
Link spre comentariu

Cum ai elimin asa usor ca io nuprea vad nici o posibilitate... :nebunrau:Edit: acu am vazut cum mere sa evit jumperii aia :rade: :da da nuj cred ca mai rau ma incurc..

Link spre comentariu

Incearca sa desenezi pe foaie cu linii(din caiet de matematica) si o dupa cateva incercari si rearanjari iasa treaba faina :da Te mai poti inspira si din alte cablaje la intamplare...Edit:jumperii aia 2 ii poti elimina usor,si la superdioda si la rezistenta de putere din dreapta.

E bn cum am facut cablaju sau mai mere imbunatatit :da ?
Link spre comentariu

"Vezi pe prima pagina un cablaj facut mai bine,incearca sa ajungi aproape de ala."

Nu vreau sa copiez..l.am vazut dar mi.sa parut ceva cam suspect la el...am incadrat intr-un dreptunghi albastruPosted Image

dc e pus cond-ul ala la gnd :rade:

Link spre comentariu

dc e pus cond-ul ala la gnd :rade:

Din greseala. :rade:
Merge si asa am facut io un test in nimultisim da baga distorsiunii la greu:))si consuma foarte mult:2.5A pe ramura la 100W
Link spre comentariu

Dupa schema ar trebui dus la "out",nu am stat sa ma uit peste cablaj si schema sa vad eventuale greseli si etc.Am zis sa iti faci o idee de cum ar trebui sa apara in final cablajul.Nu tre sa il copiezi,te inspiri si il imbunatatesti pe a tau.Ala facut de tine poate ar fi bun asa pentru 5 min de proba,nicidecum sa faci "statie" cu el.[/color]

Da asa e da ar fi prima varianta si am incercat sa ai micsorez cat mai mult dimensiunile o sa fac o a doua varianta mai "aerisita"...Am o placa de 15x12.5cm o sa al fac multt mai aerisit si ma bn aranjate piesele :da ca sa iasa traseele mai groase..e adevarat ca in varianta asta nu ieseau prea groase si nu puteai sa al ti mult o sa revin in seara asta sau maine cu o a doua versiune de cablaj :dans:
Link spre comentariu

Noua varianta de cablaj..si asta trebuie pusa in oglida :rade: .. e mult mai aerisit si am facut gaurile sa se potriveasca perfect componentele in ele :da Q7,Q8=2sc5200/mj15003; Q6,Q5=BD139; Q4=BD140 Q3=2n5551; Q2,Q1=BC556B pot fi si inlocuiti cu uni care sa aiba Uce>85V bn ar fi sa fie Uce=100V pt o alimentare de +/-45V sau +/-50V

Posted Image

Link spre comentariu

mai modific ceva daca pun un semireglabil de 1K?

Nu. La prima alimentare a montajului trebuie avut grija sa aibe cursorul pozitionat spre rezistenta de 1K.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări