remus68 Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Este bine sa nu folosesti conectorul ala de la terminalele superdiodei. O mica deplasare in timpul functionarii si... adio finali, fara sa ai habar ce s-a intimplat.Lipeste firele direct pe terminale si izoleaza-le cu un termocontractibil de 2mm.Atentie cu traful! NU se fac bobinaje cu conductoare izolate cu mase plastice! Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Stiu ca nuprea e bn deloc ce am facut la traf da find puternic nu o sa al incalzesc io mai mult de 40grade aproap niciodata..si din cauza la mufa aia am nenorocit o pereche de finali ca nu a facut contact calumea emitorul da mi-am dat seama deabea aseara ce sa intamplat acu am masurat sa vad daca are contact acea mufa intotdeauna cand am dat drumu la tensiune da se intampla un fenomen foartee foartee ciudat: ami creste curentu la 1A cand bag mufa in pc si dau drumu la muzica dc o face asa ce as fi putut sa gresesc:S..sa incerc sa pun un bd139 inlocu acelui mje340 si mai e o chestie cum scap de bazaialaa;)) ca e cam enervantaDaca reusesc sa pun modulu asta la punct fac si un cablaj imprimat acu nu am mai facut ca miam mai luat o data teapa..mam chinuit o gramada sa al fac si cand iam dat drumu nu se auzea prea bn da nici ca modulu asta nu facea:))) ala la volum mic macar se auzea frumos pe amplificare avea el o problema destul de mare;))daca dadeai cam 75% din putere nu se mai intelegea nimic din melodie si nu era din cauza boxelor ca leam testat cu alt amplif si se auzeau super clar si de vro2 ori mai tare Link spre comentariu
Letcon Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 In locul tau as face un cablaj pe care sa fiu sigur...Pe asta de test poti gresi foarte usor si ai bataie de cap pana gasesti "defectul".Mai mult ca sigur ai ceva greseala de montaj si daca mai zici ca ai si ars finali si etc va trebui sa verifici toate piesele bine ca sa nu mai ai surprize. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Le.am verificat si sunt in parametri toate doar pre finali,finali si rezistoarele de putere dak ai vz in pozele pe care leam pus sunt alea care ai rezistoare de putere de 5W si 2 poze parca cu rezistoare de 1ohm/10W puse in paralel Nuj ce sa zic de un cablaj imprimat asi face unu da nuprea vreau sa risc sa al fac degeaba sa vad ca mere modulu asta si nu mai consuma 7A si ai fac si un cablaj imprimat calumea si cu alte componente noi si cu tolerante cat mai mici. Sa vad ca mere calumea si ami fac un amplificator din modul am si carcasa fac o preamplificare cv cu corector si mai vdm ceva protectii..un sistem de control pt ventilatoare in functie de temperatura care o are radiatoru deja am montat un "supot" pt senzorul de temperatura pe radiator. acum important e sa ami mearga amplificarea ca de restu ma ocup nui problema acolo, la asta e problema ca nu am experienta in amplificatoare cu tranzistoare Link spre comentariu
Letcon Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Daca tot ai planuri asa "mari" alege alta schema si fa-o calumea.Faci un cablaj bun si corect din prima si tre sa mearga.Degeaba te chinui cu asta de test ca nici tu nu mai stii ce-i acolo.In topic mai la inceputuri gasesti si ceva cablaje facute mai bine de altii. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Dami u o schema (si cablaju dak al ai ca io dak fac cablaj sar putea sa nu iasa asa bn) care sa functioneze..ar fi bn sa fi fost testata schema de tn sau alt cineva sa stiu ca macar mere cum trebuieMe asta mia mers in simlare in NImultisim..a mers perfect acolo Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 daca nu poti pune in practica o schema simpla ca asta, o sa ai probleme cu altele mai complicate......primul amplificator pe tranzistori facut de mine a fost dupa schema asta si a mers din prima......cel mai bine este sa-l faci in aer, e mai usor de depanat, si daca iti merge atunci il pui pe cablaj.....succes mai am si acum cablajul original (l-am pastrat ca a mintire) dar am luat finalii si prefinalii ca mi-au trebuit la alt proiect http://tinypic.com/view.php?pic=ibxtdv&s=6 Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Mda asta cam asa e...o sa incerc sa fac un cablaj imprimat si sa iau piesele de la TME ca e posibil sa fi avut si tranzistoarele proaste:-s sau condenatoarele alea... Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 E ciudat ca in modulu asta care l.am facut nu pot sa masor tensiunea dupa rezistoru ala de 100ohm care vine din B in E la tranz final dupa ramura pozitiva ami dadea ca iese din orice scala cu 2 multimetre:| dc sa fi facut asa? si pe celalalt rezistor aveam 404mV si nu se modifica oricum as fi invartit de semireglabil Link spre comentariu
Letcon Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Citeste topicul de la inceput,in caz ca nu ai citit.Chiar pe prima pagina ai vreo 2 scheme,un cablaj si pe parcurs alte informatii. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Am desenat un cablaj..superdioda o trag cu fire si finali la fel ca nuprea am spatiu pt cablaj in cutie si e mai simplu cu fire(trafu ami ocupa cam jumate din cutie:))) ) Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 E un inceput bun; regrupeaza piesele pentru a avea o placa de dimensiuni mai mici. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Da o sa le mai strang..da na e mai greu de desenat in paint ..o sa ma apuc acum sa caut o placa si sa o curat dup care sa trasez traseele cu creionu dau gaurile o redesenez cu marcaru si la corodat..nuj daca o mai fi buna clorura ca nu am mai folosito de 2-3luni..si mai mere sa fac cu clorura daca am corodat o data si am puso inapoi in sticla ? Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Incearca sa faci desenul pe o foaie cu patratele - dupa citeva desene (cam intr-o ora) vei ajunge la un rezultat bun.Nu e nici o problema daca ai turnat clorura inapoi in sticla dupa utilizare; eu am o sticla de un litru de vreo 5 ani si este buna in continuare. Daca vrei sa grabesti procesul, poti incalzi lichidul cu ajutorul unui uscator de par. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Da stiu faza cu incalzitu:D eu fac traseele cu macaru si sper sa nu se stearga;))(am mai bagat o data un cablaj in clorura refolosita si sa dus tusu dasta intrebam).. acu incerc sa mai fac o varianta de cablaj pe o foaie daca iese bn o scanez si o postez:D..si incerc sa pun si finalii si super dioda direct pe cablaj fara fire Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum