Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ce ar trebui modificat...?

Mult prea multe... practic va fi alta schema!Lasa-l asa cum e si va functiona bine; daca vrei putere mai mare, cauta o schema potrivita si apuca-te de surubarit. Succes!
Link spre comentariu

Sunt foarte multe scheme la sectiunea amplificatoare calculate pentru aceasta tensiune de alimentare, de ce v-ati chinui sa o modificati pe aceasta?Oricum in final v-a rezulta alta schema!!!Plus ca avem si prietenul comun google!!!Spor!

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Salutt la toti.Am citit tot topic-ul dar nu am ajuns la nici o concluzie concreta...ami spune si mie cineva dak se merita sa bag niste bani si timp sa fac modulul asta! :nas:

Link spre comentariu

Daa , merita . Pentru tine este cel mai bun aplifikator care tine la forja din aia mare !Baga toți bany ca e misto rău de tot , e scula daya buna de tot !

Link spre comentariu

Pot să-ţi spun că am folosit schema asta ca să repar zeci de amplifuri prin anii 90, ptr simplitatea ei are bine alese valorile pieselor şi admite multe modificări de componente, faţă de altele care cad în nas. Poţi s-o modifici ptr trz complementari, ptr Darlingtoane... etc.

Link spre comentariu

Daa , merita . Pentru tine este cel mai bun aplifikator care tine la forja din aia mare !Baga toți bany ca e misto rău de tot , e scula daya buna de tot !

:supz: :yahoo:
Link spre comentariu

Nu mere amplificatoru bn deloc am pus un ampermetru analog pe ramura de plus si fara semnal doar cu difuzoru(difuzorul este de 4ohm/30W ) am 0.5A si cu semnal creste pe la 1.3A si dupa 10s creste la 7A si nu mai coboara de acolo decat daca al opresc si al las cateva min (se si incinge foarte tare cu ventilatie fortata)Pe iesire cu intrarea in aer si iesirea la fel am 230mVccSuper dioda am pus MJE340, finali 2SC5200 si pre finali bd139/140Al alimentez de la un traf toroidal de 400W cu +/-39VccAm mai facut o modificare am pus in loc de rezistoarele alea de 0.47 cate doua in paralel de 1ohm/10W(alt ceva nu am gasit)...poate sa fie asta o cauza pt care creste la 7A aiurea..?Condensatoru ala care vine pe iesire si in nodu ala cu rezistoarele de 3.3Ksi 1.5K l-am pus de 100uF/35V...poate sa fie si asta o cauza?Cu intrarea in scurt nu pot sa reglez curentul de mers in gol ca se duce la 1A si dak al las mult creste si mai mult curentul si se incinge radiatoru de nu mai poti sa ti mana pe el Am reglat curentu de mers in gol pe la 100mA pe ramura de plus cu intrarea libera si iesirea la fel(am facut bn?)Astept nijte pareri..pina atunci nu mai umblu la el ca am mai "prajit" o pereche de finaiAsta ar fi primul amplificator pe tranzistoare pt mn si nuj prea bn ce sa masor cum sa masor:)Sper sa aveti rabdare cu mn

Link spre comentariu

Ţi se amorsează o oscilaţie parazită acolo, ptr asta se folosesc cond ceramici de 100-470pF/250V între c-b la trz pilot şi la trz prefinali. Decuplări mai bune şi pe alimentări, legături bune la masă. Cond bootstrap pune-l la 63...100V şi maxim 47uF, sortat ptr pierderi minime, iar cele 2 rez de lîngă el la 1-2W. Ptr reglarea derivei la ieşire modifici rez de 5,6k din diferenţial. Ptr reglarea polarizării trz finali (uită de prostia aia străveche cu curentul de mers în gol, e valabilă la lămpi nu la trz bipolari), reglezi din superdiodă să ai 500-550mVcc între b-e la trz finali fără semnal (tipic clasa AB), peste 600mVcc intră în clasă A şi se încing degeaba.

Link spre comentariu

Ţi se amorsează o oscilaţie parazită acolo, ptr asta se folosesc cond ceramici de 100-470pF/250V între c-b la trz pilot şi la trz prefinali. Decuplări mai bune şi pe alimentări, legături bune la masă. Cond bootstrap pune-l la 63...100V şi maxim 47uF, sortat ptr pierderi minime, iar cele 2 rez de lîngă el la 1-2W. Ptr reglarea derivei la ieşire modifici rez de 5,6k din diferenţial. Ptr reglarea polarizării trz finali (uită de prostia aia străveche cu curentul de mers în gol, e valabilă la lămpi nu la trz bipolari), reglezi din superdiodă să ai 500-550mVcc între b-e la trz finali fără semnal (tipic clasa AB), peste 600mVcc intră în clasă A şi se încing degeaba.

Este exact ce dorea userul ----n la kapa luate cate k---- coooolOmul nici nu are nici macar un cablaj , merge pe unul de test.Dar nu este vina ta ZAL,userul trebuia sa posteze la incepatori, stiu asta pentru ca eu i-am trimis mai multe mesaje pe PMPartea buna este ca omul nu se lasa , dar nici nu are sanse de reusita asa.
Link spre comentariu

cand nu am nici o sarcina conectata si nici pe intrare nu am nimik pe ampermetru ala analog e cam 150-200mA

cand pun difuzoru si cablu de la semnal fara sa bag mufa in pc sau alt ceva ami creste curentu ala la 1A ,cand dau semnal ausio mere dar se aude bazait in difuzor si dupa ce se incalzeste radiatoru ami sare o data acu la 7A si asta se intampla la un volum de nuprea se intelege muzica de bazaiala..nuprea asi pune alt difuzor ca nuprea vreau sa al stric.asta care al am acu(4ohm/30W) e mai jerpelit si pot sa.mi bat joc de el

Asa am facut eu modulu:Posted Image

Link spre comentariu

La tranzistorul driver 2N5551 puneti pe baza-colector un condensator de 100pF....pana la 470pF, apoi reveniti cu rezultate.Verificati tranzistoarele si din puntul de vedere al factorului beta, am intalnit in special la MJE340/350 beta 2..3, bineinteles proveneau din surse suspecte.

Link spre comentariu

Pun acu nijte poze cu montaju..nu sunt foarte clare ca nu am avut lumina buna sper sa se vada..

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

;)))trafu mai are pusa de mn o infasurare(aia albastra) e fir de instalatie da nu am gasit dala de bobinaj:)) dak nu se incalzeste rau nu are nimic merge foarte bn si cu dasta de instalatie:))...asta e un traf recuperat dupa un redresor rusesc cu tiristoare(tiristoarele sau ars) si trafu e fooartee bun:D

pe langa infasurarea aia am mai pus io unele cu conductor dala bun da mai subtire pt tensiuni si putere mai mica:D(pt ventilatoare,preamplificare,protectii,etc)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări