Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTRO MURES 2X75W Schema ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 407
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiu16

75

• remus68

72

• figher_ionut

52

• Stefan BBx

51

Top autori în acest subiect

Imagini postate

L-ai pus in functiune de zici ca nu se descurca bine?

nu l-am pus inca in functiune dar vreau ca o pereche dintre cele doua sa fie folosita numai pentru subwoofere, si de aceea ma gandeam ca ar putea avea nevoie de modificari... el fiind proiectat pt full-range...
Link spre comentariu

m-am uitat... instinctul imi spune ca cel care are valorile astea mai mari este mai bun... ma inseala instinctul? desi Pd sunt egale(125W) Uce lafel(100V) si Ic sunt egale la continuu(25A) numai ca TIP35C are la peak 50A pe cand BD249C are 40... face o diferenta asa mare peak-u?

Link spre comentariu

m-am uitat... instinctul imi spune ca cel care are valorile astea mai mari este mai bun... ma inseala instinctul? desi Pd sunt egale(125W) Uce lafel(100V) si Ic sunt egale la continuu(25A) numai ca TIP35C are la peak 50A pe cand BD249C are 40... face o diferenta asa mare peak-u?

Nu neaparat. Poti compara si tabelele SOA. Ii poti considera identici in aplicatia ta.
Link spre comentariu

mi-a spus cineva(de pe forum), mai demult ca la TIP35C nu ar trebui sa trec de 2x45Vcc desi un prieten a dat intr-un mures cu BD249C in jur de 180Vcc(2x90Vcc) cu niste modificari de filtraj si cativa condensatori... si a obtinut nu stiu cate sute de watt-i, ca racire a folosit un radiator foarte baban cu racire cu apa. avand aceleasi caracteristici de alimentare nu vad de ce n-as putea sa dau si eu in TIP35C cu macar 2x50Vcc si cu racirea adecvata...

Link spre comentariu

un prieten a dat intr-un mures cu BD249C in jur de 180Vcc(2x90Vcc) cu niste modificari de filtraj si cativa condensatori

:rade: Asta e o gluma buna... Daca nu te doare gura poti spune si tu ca ai incercat si ai reusit!
Link spre comentariu

am gasit...

Mi-am cumparat deja tranzistorii. La sfatul unui prieten, student la politehnica, am inlocuit finalii SDT9202 cu TIP35C, cei din urma fiind mai puternici dupa spusele vanzatorului. Este ok daca ii inlocuiesc?sunt buni tranzistorii?PS:oare numa' mesele sa fie devina? :smt103: ori te-ai cam dat si pe pileala? :uio :nebunrau:

daca te uiti in fisele tehnice si compari, ai sa vezi ca tip35c are curentul de colector la jumate ca sa nu depaseasca SOA, asta pe langa faptul ca trebuie sa ai grija sa nu depaseasca tensiunea de alimentare +-45v( datorita variatiilor la priza).din cate vad ar merge cu o pereche de finali tip35c doar in 8 ohmi. sa ma corecteze cineva daca gresesc
Link spre comentariu

ca sa fiu sincer nu prea fac glume... cel putin nu in anumite conditii...adevarul este ca nu am fost langa el cand a facut experimentul dar nu am cercetat sa vad daca se poate... sau nu. marog... se poate sa fi zis asa ca sa se dea mare sau mai stiu eu...totusi, cat as putea sa dau maxim in TIP35C si cat in BD249C?

Link spre comentariu

am comparat, sunt identice, multumesc... dar poate is eu batut in cap... :jytuiyu daca SOA e de max 100V inseamna ca as putea sa ii dau (daca as avea de unde) 2x90Vcc(sa zicem) caci din cate stiu eu (posibil sa stiu prost) am o ramura care intra intr-un TRZ si una care intra in celalalt deci nu cad 180Vcc pe un TRZ... stiu eu prost?

Link spre comentariu

Buna ziua.Nu, nu asa se face socoteala! Acea tensiune Vcemax inseamna maximul absolut al tensiunii la bornele tranzistorului, deci chiar sicand nu conduce. (la tine=100V)Adica tensiunea insumata algebric (cu semne) intre V+ si V-. Adica: +50Vcc, GND, -50Vcc.Daca o sa cauti si sa compari la alte scheme, vei vedea ca cu cat cresc tensiunile diferentiale de alimentare, cu atat scad optiunilepentru tranzistori finali (sunt mai rari tranzistorii cu Uce de 160V, sau de 200V, sau de 250V.)Daca revenim la graficul SOA de pe pagina 3 a datasheetului, vei vedea ca, la Uce de 50V, curentul maxim admisibil prin tranzistoreste de doar 1.1 A! (curba marcata DC) => rezulta ca nu poti folosi alimentare de +-50V si finali BD249C si sa fii sigur. Tensiuneade la priza mai fluctueaza si ea, asa ca, eu n-as depasi +-45Vcc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări