figher_ionut Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Salutare tuturor!!!As vrea sa realizez un electro mures 2x75.M-am uitat pe mai multe forumuri si sa discutat ogramada despre acest amplificator,toate aceste discutii mau bagat total in ceata.Va rog sa postati o schema care sigur e buna si care ati mai incercato cu tot cu cablaj daca se poate,sal fac cu hartie foto.Multumesc!!! Link spre comentariu
milo01miau Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 viewtopic.php?f=5&t=35622 Link spre comentariu
figher_ionut Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Am mai vazut odata topicu da nu e ce-mi trebue mie .Cablaju nu e acolo Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Am mai vazut odata topicu da nu e ce-mi trebue mie .Cablaju nu e acolo cat dai sa ti-l proiectez eu? Link spre comentariu
figher_ionut Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Electromures original Elctromures modificat Cablaj electro mures Problema e ca cablaju nu prea corespunde cu shemele din punct de vedere a componentelor Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Si ce te impiedica sa folosesti componentele originale?Pe cablaj sunt utilizate componente echivalente, care se gasesc acum in magazine si in unele privinte au performante mai bune decat originalele.De ex. tranzistoarele finale originale erau in capsula TO-3, iar cele de pe cablaj in SOT-93, cu avantaj la prinderea pe radiator. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Deci sa inteleg ca cablaju pe care lam postat eu e bun???Si pe schema originala nu inteleg care sunt finali? sdt9202?SDT9202 sunt diferiti de bd249 cum arata pe cablajMam debusolat de tot.Sunt incepator. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Daca vrei sa construiesti amplificatorul, urmareste pe cablaj legaturile din schema electrica sa nu apara greseli.Dupa ce ai construit montajul, poti face un test in paralel cu un amplificator original sa compari cum suna fiecare.Daca sunetul de la cel pe care il construiesti nu este ok, atunci trebuie sa reproiectezi cablajul. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Amplificator original nam de unde.Daca mai e cineva care a facut acest amplificator si a iesit bine postati schema respectiva va rog.Pt ca nu vreau sa apara problema si sa fac cablaju gresit.Nu am bani de aruncat pe ferastra. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 am facut si eu un modul dupa schema lui electromures, schema de mai sus (cea modificata) si mi-a placut cum se aude, dar eu i-am pus cate 2 tranzistori finali in paralel si este alimentat la +/-30Vcc pentru a alimenta un subwoofer.... http://it.tinypic.com/view.php?pic=1phz78&s=7 Link spre comentariu
mely17 Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Adrian_BBS asta e cablaju proiectat de mine? Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 nu...e proiectat de mine....si mai am vreo 3 versiuni, una din ele inlude si sursa si protectia Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Schema de Electromureş e simplă şi tenace, admite modificări destule, iar cea mai recomandată, la construirea de la zero a unuia nou, e folosirea de trz complementari în etajul final. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Adrian_BBS imi place cum ti-a iesit amplificatoru din punct de vedere estetic,dar ce tranzistori finali ai folosit. In schema modificata sunt de aia de metal SDT9202 ceva de genu: Asta nu inteleg eu Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 am folosit 2SC5200 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum