Mondan Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Se concepe un montaj pentru marirea domeniului de frecventa unui osciloscop ? Link spre comentariu
iulidan2 Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Parca era ceva prin Tehnium, sub denumirea de lupa de timp. Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 N-are nicio legatura lupa de timp. Tre' lupa de frecventa :)Acuma lasand gluma, ca sa maresti domeniul de frecventa, trebuie reproiectat complet amplificatorul Y. Uneori, daca tubul e prea lenes, nici ampliful pe Y nu te prea ajuta. Daca totusi insisti, poate ca te-ai scoate cu tranzistoare mai zglobii, dar imbunatatirea probabil ca ar fi minora. In orice caz, fara scheme si fara o modalitate de masura a performantelor inainte si dupa, toata treaba e un exercitiu in futilitate. Cirip Link spre comentariu
Mondan Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Irefutabil.Eu nu vreau sa modific Osciloscopul. Oricum este digital si merge pana la 50Mhz (mod real) Dar asa cum probabil ai intuit nu poate vedea semnale de 800-900MhzMa gandesc asa: cum merge un osciloscop care nu este modul Real: Pai Ia o "bucata" din "sinusoia" o converteste A/D, iar apoi cand semnalul are accesi tendinta de crestere ia bucata urmatoare. si tot asa. E clar ca semnalul trebuie sa fie periodic.Eu ma gandeam asa : iei o "bucata" (sample) din primul puls, mai astepti un timp, iei urmatoarea bucata din alt puls urmator si tot asa. Si "bucatile" astea le pui la alta distanta in timp intre ele.Alta chestie la care ma gandeam este ca recompun dintr-un analizor de spectru forma undei.Da cum ridic spectru. Am nevoie de ceva care sa scaneze f. repede. :nas:Si ultima ideie pe care vreu sa o fructific este mixarea. Adica daca am 850MHz, ii mixez cu 800Mhz si imi iese dupa filtrare exact 50Mhz. Deci sa am un generator de RF foarte bine gradat si cu amplitudine ct. pe iesire. Acum cu ce l-oi grada ca am nevoie de frecventmetru si ma invart iarsi in cerc.... Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Oricum este digitalA, pai zi asa. Eu ma gandeam asa : iei o "bucata" (sample) din primul puls, mai astepti un timp, iei urmatoarea bucata din alt puls urmator si tot asa. Si "bucatile" astea le pui la alta distanta in timp intre ele.Pai asta e modul non-real time. Din cate stiu se face cu esantionare aleatoare, in loc de periodica. Si da, semnalul tre sa fie musai periodic pentru non-real time, altfel iese o manjeala. Alta chestie la care ma gandeam este ca recompun dintr-un analizor de spectru forma undei.Pai e problema cu oul si gaina. Daca ai spectrul calculat cu FFT, inseamna ca ai deja esantioanele, deci ce rost are sa te mai duci la spectru?Daca faci rost direct de spectru, in general din spectru lipseste informatia de faza, asa ca IFFT nu e corecta. Si ultima ideie pe care vreu sa o fructific este mixarea.Ar fi frumos, dar nu tine. Mixand (inmultind cu osc local), faci ferfenita semnalul initial, mai ales daca e de banda foarte larga. Cirip Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Pentru userul @Mondan recomand cu caldura cursurile litografiate ale D-lui ANDREI P. SILARD de la UPB editia 1988 sau mai noi.Pag. 313-358 inceputul volumului II cum deschizi cartea . In rest multa bafta si "succesuri" cum spunea cineva, nu spui cine, persoana importanta. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 ... bun, şi de unde scoatem cursurile respective, Pere Noel??? Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Salut Mifty, Daca iti trebuiesc, scanez eu paginile cu pricina ca am ambele volume din manualul profesorului Silard, dar sa stii ca sunt principiile osciloscopului mai vechi sau mai nou la vremea aceea cu descriere detaliata a fenomenelor, si tendinte viitoare. Sa nu uitam ca aceasta carte a fost litografiata in 1988, noutatile tehnice intervenite de atunci si pana acum sunt semnificative. Zi daca fac efortul sau nu ca sa stiu sa nu consum timp si "curent" degeaba. Toate cele bune de la Ploiesti ! Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 te rog să mă crezi că am căutat ceva vreme cursuri ale prof. Szilard, şi bineînţeles că fără succes.le-am găsit menţionate ca bibliografie, dar mai încolo nimic.aşa că... Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 OK Mifty azi ai paginile cu pricina. Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 @Mifty Ai alaturat paginile cu capitolul despre OSCILOSCOP al profesorului Andrei P. Silard de la UPB. Te rog sa imi trimiti si mie pe email cartile postate de klaxxon pe torente cele din seria "30X montaje practice ". Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum