Sorin2015 Postat Miercuri la 14:04 Partajează Postat Miercuri la 14:04 Un radio AM/FM fara nume, primit plin cu baterii intepenite KODAK U.S.A. datate 04-00, cu inceput de deversare electolit uscat. Dimensiuni 7x11x6 (cm), carcasa rigida, solida. Nu are difuzor, probabil ar fi avut ceva exterior, conectat la priza de casca. Cu toate ca cutia are inscriptionata pe frunte "DIGITAL SOUND", circuitul este superheterodina clasica, nimic digital, iar sunetul este analogic de calitate (in casti). Banda de trecere a filtrelor (circuite oscilante bobina-condensator) este relativ larga, nu se simte o gatuire la trecerea de la un post la altul, este foarte confortabil pentru ureche. Pe AM basii si inaltele se aud fara distorsiuni. Ca proba a intentiei proiectantului de a furniza o banda audio cat mai "extinsa" in intervalul alocat (4500 Hz de la amplificatorul de frecventa intermediara catre detector), Radio Iasi (puternic local) se cam intinde pe laterala, la postul slab, imediat vecin. Adica, intentionat, selectivitatea a fost oarecum pe planul doi. Inima este integratul vechi KA22424C, in care etajele sunt clar separate in interior, deci ar putea fi de folos pedagogic la intelegerea principiului superheterodinei. Am constatat ca acest mic radioreceptor este in mare masura imun la zgomotele electromagnetice pe AM, mai ales in zona critica 520....900 kHz, unde alte radiouri sunt inecate cu gunoi electromagnetic (de la dispozitivele de comutatie si comanda casnice). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum