paul_ral Postat Ianuarie 15, 2020 Partajează Postat Ianuarie 15, 2020 La 19.10.2019 la 22:37, Ouletz a spus: Primul TV color ce si l-au cumparat ai mei in 1991 se numea tot TEC. la vremea respectiva erau mai multe produse electronice marca TEC sensibil mai bune decat chinezariile vremii. Totusi, n-am stiut niciodata ce-i cu aceasta firma TEC, din ce tara provine, daca-i o firma de tip brand sau doar un un piratzel mai rasarit al epocii. Voi stiti mai multe despre TEC? Am un video recoder TEC cumparat in 1991, made in Japan. Este o alta marca, a nu se confunda cu TEAC. Link spre comentariu
TheJabbaro Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 (editat) Salut! Cristian74, imi poti spune, pentru modelul Telefunken RP 550, cum se memoreaza mai mult de 5 posturi;pe el scrie 20 preset memory.Multumesc! Editat Februarie 6, 2020 de TheJabbaro Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 La 06.02.2020 la 21:15, TheJabbaro a spus: Salut! Cristian74, imi poti spune, pentru modelul Telefunken RP 550, cum se memoreaza mai mult de 5 posturi;pe el scrie 20 preset memory.Multumesc! Vroiam sa-i gasesc manualul , dar verific pe aparat. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 La 15.04.2020 la 14:19, Cristian74 a spus: Vroiam sa-i gasesc manualul , dar verific pe aparat. Din ce am testat eu pe aparatul meu memoreaza cate 5 posturi pe fiecare banda. Nu poti probabil cum ai incercat 20 de programe pe FM... Link spre comentariu
Cristian74 Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 Am gasit o confirmare si pe radiomuseum la notite despre aparat ca asa ar fi pe toate aparatele 4benzi cate 5 programe prestabilite... Notes Kurzwelle: 5,95-15,6 MHz. 4 × 5 Program. Pufferbatterie für Uhr: 2 × 1,5 Volt, AAA battery. Netzgerät: DC 6 V. Made in China. https://www.radiomuseum.org/r/telefunken_4_band_portable_radio_rp.html Link spre comentariu
mariandmd Postat Iulie 4, 2020 Partajează Postat Iulie 4, 2020 Vin si eu cu unul Link spre comentariu
Cristian74 Postat Iunie 11, 2021 Partajează Postat Iunie 11, 2021 On topic un aparat excelent Panasonic RF B45, sunt destul de rare pe site-uri de vanzari si au preturi mari... Este bun si la SSB in 80m sau 40m sau 20m dar si pe canalul 22. In aer liber la 5km de Pitesti ora 17.45 Seara acasa: Imi place isi face bine treaba! Link spre comentariu
Cristian74 Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Un Sony ICF SW7600 excelent pe banda de 80m in transmisiuni SSB: Un video facut la ora 18. Country: Japan Manufacturer / Brand: Sony Corporation; Tokyo Year: 1989–1995 Category: Broadcast Receiver - or past WW2 Tuner Semiconductors (the count is only for transistors) Semiconductors present. Main principle to an article Superhet, double/triple conversion Wave bands Broadcast, Long Wave, Short Wave plus FM or UHF. Details Power type and voltage Dry Batteries / 4 x 1,5 Volt Loudspeaker Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil) / Ø 7.7 cm = 3 inch Power out 0.4 W (unknown quality) from Radiomuseum.org Model: LW / MW / SW / PLL FM Stereo Synthesized Receiver ICF-SW7600 - Sony Corporation; Tokyo Material Plastics (no bakelite or catalin) Shape Very small Portable or Pocket-Set (Handheld) < 8 inch. Dimensions (WHD) 191 x 118 x 32 mm / 7.5 x 4.6 x 1.3 inch Notes german version: coverage 150-26100 kHz, 87,5-108 MHz; international version: 150-29995 kHz, 76-108 MHz; AM / USB/LSB with fine tuning; digital readout, direct keypad frequency entry, 10 memories, clock timer. Net weight (2.2 lb = 1 kg) 0.6 kg / 1 lb 5.1 oz (1.322 lb) Price in first year of sale 398.00 DM Imi place blocul de intrare conceput de Japonezi cu tranzistorul SK (cele mai bune tranzistoare FET de pe planeta!) Link spre comentariu
Cristian74 Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 (editat) https://www.manualslib.com/manual/1051619/Sony-Icf-Sw7600.html?page=18#manual Editat Iulie 1, 2021 de Cristian74 Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Iulie 6, 2021 Partajează Postat Iulie 6, 2021 Salut, @mariandmd , trebuie sa-ti multumesc pentru binele ce l-ai facut, cand ai postat ceva mai sus fotografiile cu maruntaiele radioreceptorului tau, Profex PWR90. Am de multi ani un exemplar asemanator, numai ca este rosu cu negru (o combinatie reusita), se numeste ODHV 7600 si are vechea banda FM 65,5 ... 74 MHz. Am gasit pe net radiourile identice cu al meu (cu exceptia benzii FM) si am gasit trei modele, de la fabricanti diferiti: Profex PWR 90, ANITECH, Tchibo 4335, toate cu banda FM 87,5 ... 108 MHz. Dar doar exteriorul lor. Ghidandu-ma dupa pozele tale, am redus numarul de spire de la 5 la 3, am redus condensatorii in paralel; cu condensatorii variabili lde la 47 pF la 20 pF, respectiv de la 33 pF la 20 pF. Apoi am aliniat oscilatorul local la capete de banda (receptionabd posturi de radio), apoi am reglat circuitul de intrare (din pozitia spirelor, la 88 MHz, din trimer la 107 MHz). Reusita deplina. Multumesc! Fiindca sunt la 7 km de antena de emisie Radio Iasi (400 kW), patrundea acest post cam peste tot, nu prin armonicile de emisie, ci direct catre detector, prin traseele de cupru destul de lungi ale cablajului... De aceea, am ecranat cu tabla de alama pe ambele fete ale placii - si neajunsul a disparut. Am adaugat doua leduri subvoltate si buton cu revenire pentru iluminarea de scurta durata a scalei, doar cat sa vad pe intuneric cam pe unde sunt cu acul scalei. Probabil ca ai butonat acest radioreceptor. Este clasicul analogic de calitate, cu integratul SONY CXA1191M. Exista si echivalentul KA22425, insa acesta din urma ofera o sensibilitate mai mica. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 PAL Henry Kloss - Tivoli Audio Portable Audio Laboratory. Designed and engineered by Henry Kloss (1929-2002). Developed and manufactred by Tivoli Audio LLC Cambridge, Massachusetts USA. 120 dolari, la vremea aceea. Eu l-am luat aproape "nou", adica neumblat in el, perfect functional, fara uzura, cu alimentator original = 35 lei. Are in compartimentul interior un pachet din 6 acumulatori NiMH, 7,2V/1200mAh. Adaptorul de retea da 12V/ 500mA si alimenteaza un incarcator intern "smart": Incarcare rapida (2,5 ore cu radioul oprit), sau incarcare standard (24 ore cu radioul functionand). Ledul de pe panoul frontal indica functionarea radioului / nivelul de incarcare al acumulatorului (lumina continua, impulsuri etc.). Butonul de acord are un demultiplicator 1:5 metalic, cu vaselina alba, foarte prompt la manevrare. Undele medii (AM, cum zic americanii, cu pasul lor de 10kHz), se termina cu 1700 kHz, astfel ca se pot prinde foarte comod spre miezul noptii piratii radio greci (un indicator al calitatii radioului dar si al locatiei de receptie - la mine etaj 3, logie, structura de fier beton rezonand ca o antena loop, priza deparazitata, calculator si alte emitatoare de paraziti oprite temporar). Acest radio a apucat inca vremurile cele bune, cand integratele specializate nu produceau CAF pe AM, adica pe post puternic nu mareau banda de captura a postului (chipurile, in scopul de a extinde banda audio), concomitent cu captura elastica a postului. Dar in acest mod, posturile adiacente mai slabe decat pragul prestabilit nu mai apreau prezente, radioul reda doar posturile locale sau sau cele mai puternice la emisie. Piratii greci, Sankt-Peterburg/Olgino 828kHz, etc., care emit doar cu 10kW si care se afla la mare distanta de Iași ar fi imposibil de receptionat. S-ar zice ca nu are importanta sa receptionezi ceva slab. La noi ar fi un sport (numit DX), insa la americani este alta situatie. Ei au posturi AM in fiecare oras, deci locale, cu putere de emisie de 10...20kW. Actual, marea majoritate au ramas doar posturi de stiri si comentarii, asa ca nostalgicii (sau pur si simplu cei care s-au saturat de propaganda neintrerupta a guvernului) incearca sa receptioneze posturile mai departate (asta inseamna 60...100 mile) care, ca pe vremurile bune, ofera muzica. Telefonul mobil sau laptopul nu sunt practice la piscina, la garaj, la munca in aer liber si nici acoperirea teritoriului si costul cu internetul nu sunt asa de convenabile... (astea le-am preluat de pe customer review, sunt autentice) Acest radio este proiectat sa fie folosit in conditii mai grele, are carcasa etansa si acoperita cu o pelicula de cauciuc. Foarte sensibil si selectiv, stabil pe AM si FM. Pe FM este, de fapt, un tuner stereo de calitate, urmat de un amplificator stereo de mica putere pentru casti stereo. Continuat cu un amplificator audio mono de putere, in punte, iesirea pe difuzorul intern. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 GRUNDING SONOCLOCK-13, anul 1999. Un radio cu ceas bine pastrat, ca scos din cutie, 12 lei. Proiectat si fabricat in Germania (frumos se vede stema!), piese japoneze/europene. Ultimul zvâcnet, inainte de generalizarea chinezismelor. Un radio analogic, fara extensia postului pe tota scala, fara captura elastica. Fiecare post, puternic / slab este la locul sau pe scală, curat, fară gâjâieli. Transformatorul de retea nu se infierbântă. Carcasa este bine proiectata, sunetul nu apare fortat. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Septembrie 11, 2021 Partajează Postat Septembrie 11, 2021 SONY FM/MW/LW Digital CLOCK RADIO ICF-C242L DREAM MACHINE Montat in Malaysia, 1991. Radioul este in jurul integratului SONY CXA1019S. Receptie de calitate, cum imi place mie. (De ce s-au prostit cu totii, marii producatori, dupa anul 2000, facand radiouri aiurea, cu integrate trase de par?) La baza, are un sistem ingenios pentru reglarea fina a indicatorului de scala, dupa inchiderea carcasei. Caietul Service contine toate detaliile de aliniere a circuitelor, parte din ele regasindu-se inscriptionate pe placa cu piese. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 22, 2021 Partajează Postat Septembrie 22, 2021 Bine hai sa ne delectam cu un Panasonic...daca nu prea aveti ce sa faceti dati un like acolo pe youtube... off topic : recent cineva ma felicita pentru cele 1000 de videoclipuri postate on topic: sau sa discutam de acest Panasonic Cobra... Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 22, 2021 Partajează Postat Septembrie 22, 2021 Sunetul acestui Boombox este exceptional partea electronica este cea de mai jos: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum