nicolaus Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Pt o schema asemanatoare,mai furnizeaza unele informatii:-valoarea tensiunii de alimentare-denumirea tranzistoarelor-o fotografie interior si exterior. Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 o fi asta? http://www.jackbergsales.com/electronic ... MRadio.htm MW, 6V, 8TrGe: 2SA49, 2SA52*2, M8014*3, 2SB56*2, 4can, Made in Hong Kong Sau aici http://www.radiomuseum.org/r/yashima_yt_781yt78.html si aici http://auldies.euweb.cz/Deluxe_Captain.html Google prietenul nostru. Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 [attachment=0]Fotografia 0179.jpg[/attachment] Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 [attachment=1]Fotografia 0187.jpg[/attachment][attachment=0]Fotografia 0189.jpg[/attachment]iata pozele pt radio 'DE LUXE CAPTAIN 'tranzisto finale le am inlocuit cu MP 39B rusesti si inca nu functioneaza 'caraie la conectarea alimentarii. va rog atasati mi o schema''tranzist nu sunt scrisi arata ca niste ciuperci negre'VA MULTUMESC TUTUROR Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Salut,@ < mila > Ati identificat corect aparatul , este o superheterodina clasica economica (tot aparatul contine doar 3 sau max. 4 electrolitici si tranzistoare, unele nemarcate , cu Si : finalii sunt ceva mai mari ) de buna calitatate insa . Are doar 7 tranzistoare care indeplinesc acesta functie , al 8-lea este dioda detectoare care e tot un tranzistor dar are un terminal taiat .Nu am schema dar cunosc foarte bine acest aparat; s-a fabricat prin anii 70 si se alimenteaza cu 6 V . Depanarea nu pune probleme de nici un fel. ( m-am referit la " Capitain de luxe " , raspuns valabil si pentru " radiot " ) Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2011 Fotografia 0189.jpg[/attachment]iata pozele pt radio 'DE LUXE CAPTAIN 'tranzisto finale le am inlocuit cu MP 39B rusesti si inca nu functioneaza 'caraie la conectarea alimentarii. va rog atasati mi o schema''tranzist nu sunt scrisi arata ca niste ciuperci negre'VA MULTUMESC TUTURORAs avea totusi rugamintea sa pastrati pe cat posibil tema topicului,pt depanare si scheme precum si sfaturi pt depanare,sunt deschise deja discutii in mai multe locuri,nu are rost sa ne incurcam aici cu asa ceva,s-a vrut sa fie un topic de prezentare,si eventual cateva comentarii legate de caracteristici,deosebiri,asemanari intre diverse tipuri de aparate.O sa rog un moderator sa mute postarile respective la locul lor,si daca va face placere sa rasfoiti cateva pagini pline cu imagini de aparate,e bine,daca nu,inchidem topicul si asta e,discutii cu lada,radiot,knx,fiat sau mai stiu eu cine se pot purta chiar si pe mp daca cineva vrea sa fie de ajutor...e laudabila preocuparea pt acest domeniu,dar sa pastram totusi tematica ce din cate vad,devine interesanta daca facem abstractie de ultimele postari. Link spre comentariu
MirceaM Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Poza receptorului Sangean ATS909 de care am amintit mai inainte. Are si SSB. http://www.dxradio.co.uk/sangean/ats909.php Link spre comentariu
tiritrobo Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Grundig-ul meu va place? Si o LOOP antenna. http://www.youtube.com/user/manitopoxip ... TyekQQxmgM Link spre comentariu
tiritrobo Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Antena aceea este o , cum spuneam, pe unde scurte, facuta de mine altfel, doar ca sa testez banda de 120m. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Grundig-ul meu va place? Si o LOOP antenna.http://www.youtube.com/user/manitopoxip ... TyekQQxmgM Nota 10 pentru Grundig Yacht Boy 80Felicitari si pentru experimente; LOOP-antenna este binevenita atunci cand nu exista spatiu sa se amplaseze o antena longwire de 15-20m.Daca se poate sa ne dai cateva detalii despre cea de a doua antena pentru banda de 120m.CristianRaspund si la MP Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Dl. Tiritrobo, puteti da niste detalii despre acea antena loop? lungimea si sectiunea conductorului, cadrul vad ca e din teava de polipropilena de instalatii, frumos si peisajul...aveti padure in fata casei? Link spre comentariu
tiritrobo Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Imaginea cu antena este de pe un sait de profil. Mie imi apartine in schimb antena din clipul de pe youtube. In schimb peisaje frumoase am si eu aici. www.borlesti.ro Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Un radioreceptor exceptional din categoria celor cu sensibilitate ridicata la receptia FM/DX tot cu sinteza in bucla PLL este si Telefunken MR1500PLL (2001);Receptioneaza urmatoarele frecvente:FM: 87.5-108.1 MhzMW: 531-1710KhzSW: 2.30-21.85 MhzSe alimenteaza din doua baterii de 1,5Vpentru toate frecventele receptionate beneficiaza de optiunea DX dar credeti-ma, chiar lucreaza in comparatie cu alte receptoare chinezarie la care butonul DX mareste putin amplificarea in audio.Deci avem DX la Telefunken cat cuprinde conditiile de propagare... Si ca sa nu lungesc vorba postez un videoclip cu un post FM receptionat de la peste 30Km, cu antena stransa la minim si cuplat butonul DX:1prJ-ySdpPQ Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Poate sunt cele cu sinteza de frecventa performante,moderne,dar cand vad un clasic,parca e altceva Am luat de curand un aparat care mi-a placut,de la colegul viopa,chiar daca a spus ca e nefunctional,nu a avut mare lucru,l-am bibilit putin,si am ramas surprins de felul cum merge,dar mai ales calitatea auditiei,in ciuda dimensiunilor reduse...cred ca si calitatea difuzorului are un cuvant de spus,asupra schemei nu ma pot pronunta pt ca nu am gasit-o,dar dupa amplasarea componentelor pe cablaj se remarca simplitatea si eficienta imbinate in mod fericit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum