Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de radio, produse dupa `90, detineti ?

doru3160

Postări Recomandate

Salut

Felicitari d-le Cristian pentru aparatul prezentat...sa auziti la el numai vesti bune...

Vin sa va prezint un micut  aparat..Denmark ,Denver la purtator..l-am uns pe la potentiometru de volum sa nu mai baraie..de aceea am facut si poze.

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Felicitari pentru aparat, este construit cu un integrat de foarte buna calitate CXA1191 (SMD)

http://www.aliexpress.com/item-img/Free-shipping-CXA1191M-CXA1191-SOP-28-pin-Electronic-fitting-SMD-IC-PDSO-28/32219855704.html?spm=2114.10010308.0.50.J64XGr

Atentie! numai integratul costa in jur de 50lei...

Danezii se respecta. :rade:

Link spre comentariu

Sunt si variante mai ieftine de ex de la samsung,KA22425D, care fac fix aceeasi treaba buna.Am schimbat eu si aveam rezerve ca nu va fi la fel coreanul fata de japonez...nici o diferenta,dar pretul e de 4 ori mai mic.Pe baza acestui integrat,acum chinezii fac diverse aparate si cine vrea,isi pune brandul si le comercializeaza,sunt la moda.Probabil au ajuns la o configuratie optima in arhitectura integratului si le planteaza in multe modele de radiouri.Fara o legatura cu aparatul prezentat,cele din poze sunt identice la sasiu,dar scrie diferit pe caseta.Ambele sunt cu CD1691CB sau KA0426 sau KA22425D sau...cine stie cate 'or mai fi.

post-179783-0-33853700-1466712957_thumb.jpg

post-179783-0-37597600-1466712963_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari pentru aparat, este construit cu un integrat de foarte buna calitate CXA1191 (SMD)

"foarte buna calitate"...CXA1191 :nebunrau:

Mizeria aia de SMD Sony e cel mai jalnic integrat din clasa lui, cosmarul anilor `90, protectie uha, fereasca sfantu` sa pui bateriile invers pentru o secunda-doua la acel aparat, si gata...iese fumul din CXA.

Link spre comentariu

Eu n-am vrut sa fiu asa dur in categorisirea integratului asta de care m-am impiedicat de cateva ori prin diverse chinezarii.

De cate ori il gaseam, imi aduceam aminte de reclama aia la masini de cusut...coase,brodeaza,se integreaza perfect in mobilierul camerei.Asa si asta,face de toate si arata si bine  :rade:

Link spre comentariu

"foarte buna calitate"...CXA1191 :nebunrau:

Mizeria aia de SMD Sony e cel mai jalnic integrat din clasa lui, cosmarul anilor `90, protectie uha, fereasca sfantu` sa pui bateriile invers pentru o secunda-doua la acel aparat, si gata...iese fumul din CXA.

Daca pui bateriile invers a cui vina este? Poti sa pui o dioda "antiprost" pentu acest caz, nu?

Ca performante CXA 1191 este peste multe integrate. L-am vazut ce poate in diverse World Radio Receivere (SONY), ce vrei sa-mi spui tu acum?

Eu n-am vrut sa fiu asa dur in categorisirea integratului asta de care m-am impiedicat de cateva ori prin diverse chinezarii.

De cate ori il gaseam, imi aduceam aminte de reclama aia la masini de cusut...coase,brodeaza,se integreaza perfect in mobilierul camerei.Asa si asta,face de toate si arata si bine  :rade:

Pai exista echivalente de acord, dar nu sunt la fel cu cele din aparatele SONY. Nu poti compara un Radio SONY cu o chinezarie...

Radioul prezentat de dl. profesor, respectiv marca DENVER, nu este tot una cu (h)AIMA ,MASON(unul), XINFU(gideaici) sau FUGINPING(etare)

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Comparam doar integratele...poti fi sigur ca daca inlocuiesti intr-un aparat sony integratul respectiv cu unul corean,vei obtine fix aceleasi performante.Daca nu ma crezi,incearca.Nu integratul face diferenta,cel putin nu diferenta care o poate sesiza muritorul de rand,utilizatorul firesc al acestor aparate.

Link spre comentariu

Da este si circuitul ,dar mai este ceva doar 20% din productia de componente sunt selectate pentru SONY( de aici si pretul mult mai mare fata de o chinezarie), restul 80% dupa triere la export... :)

Eu am patit de multe ori cu componentele cumparate de pe piata sa nu mai obtin parametrii initiali chiar si dupa reglaje. E ok, e doar depanare! nu trebuie sa tina o vesnicie...

Link spre comentariu

Pai taman asta era ideea...la ce sa cumpar in caz de nevoie un integrat care la pret cu amanuntul costa cat (hai sa fim indulgenti) jumate de aparat,cand cu un acelasi circuit de la samsung,pocnitoarea va merge identic si relativ acelasi timp.Si daca tot discutam discutii,ce parametri n-ai mai reusit sa obtii dupa o schimbare de integrat? Am butonit de curiozitate un MASON cumparat defect,de la un coleg de pe forum,si pot spune ca se comporta decent,in ciuda parerilor deja formate.N-am avut curaj sa cumpar unul nou,mi s-a parut inutil,insa pretul celui defect a fost modic,si am zis,hai sa fie.Are cateva luni de cand tine companie unei persoane cate 8...10 ore pe zi.Asta pt ca nu m-am indurat sa rup din colectie un aparat mai mofturos.Ce pretentii poti sa mai ai?Am si sony in colectie,si daca e sa le judec, asa cum spuneam,prin prisma nevoilor unui utilizator obisnuit,nu se simte nici o diferenta in functionare,nu prinde mai multe posturi si nici nu e mai sensibil.La aparatele de duzina,cum sunt cele despre care discutam acum, eu zic ca e si putin snobism,daca nu e de fite,nu e bun.Alta discutie este la cele din clasa de lux,stationare sau profesionale,dar deja asta e subiectul altei discutii.Aici am barfit despre sapuniere.

Ok,fiecare cumpara ce-si doreste...aparatele sunt frumoase si au personalitate fiecare in parte.

Link spre comentariu

In primul rand ii scade sensibilitatea mai ales pe unde scurte sau iese din gama limita superioara, in FM apare zgomot exagerat (fasait) sau brum. Totul este explicabil pentru ca reglajele din fabrica au fost facute pe un integrat de origine, etc

Link spre comentariu

Pai daca te bagi la schimbare de integrat,baga-te pana la capat,injecteaza semnal modulat si refaci reglajele daca nu mai coincid.N-am reusit sa ma joc pe unde scurte cu asemenea aparate...de regula cand am nevoie de banda de unde scurte,apelez la alta clasa de aparate,nu la cele de buzunar.

Link spre comentariu

Pai daca te bagi la schimbare de integrat,baga-te pana la capat,injecteaza semnal modulat si refaci reglajele daca nu mai coincid.N-am reusit sa ma joc pe unde scurte cu asemenea aparate...de regula cand am nevoie de banda de unde scurte,apelez la alta clasa de aparate,nu la cele de buzunar.

Doru pai este normal cand vine omul la reparat cu un radio , ii schimbi integratul si prinde Antena Satelor (UL) la jumatea scalei, Digi FM pe la 107 (unde prindea Europa FM , mai prinde si cateva autooscilatii...Am patit si asa ceva la chinezarii. Le mai reglezi mai tragi de bobine etc dar e prea mare efortul. Mai bine o chinezarie noua. Cat despre aparatele acestea din anii 80 merita reparate fie si de dragul colectiei.

:rade:

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Buna seara,

Acum va prezint un alt aparat de culoare...este Hong Kong si se aude foarte tare si are si el un integrat...mai are si o curea sa l tii pe umar ,Am curatat si uns acelasi potentiometru de volum care caraia si strica sunetul .. functioneaza cu baterii  R20 si are antena interioara 

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Posted ImagePosted Image

Link spre comentariu

Interesant la acest radio este faptul ca este produs in Hong Kong si are un integrat Telefunken (TFK). U418B

Datasheet : datasheet U418B.pdf

Puterea audio a acestui integrat este de 1W pe 8 Ohmi, Difuzorul asa cum vad in poza are membrana din plastic transparent.

Integratul, conform catalogului, poate fi dezvoltat mai mult si pe gamele LW si SW, in fine ar putea echipa un World Radioreceiver...

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Salut,

Un radio cu casti de la TCM...interesanta partea de electronica..aparatul are ceas si 20 de memorii si e si stereo..se aude bine cu o casca adecvata. Multumesc d lui Cristian pentru comentarii..L am desfacut si l am curatat pentru ca uneori nu afiseaza toate segmentele numerelor..fara rezultat insa. cateodata afiseaza corect alteori nu, dar ma descurc cu el asa..

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut,

Un radio cu casti de la TCM...interesanta partea de electronica..aparatul are ceas si 20 de memorii si e si stereo..se aude bine cu o casca adecvata. Multumesc d lui Cristian pentru comentarii..L am desfacut si l am curatat pentru ca uneori nu afiseaza toate segmentele numerelor..fara rezultat insa. cateodata afiseaza corect alteori nu, dar ma descurc cu el asa..

Posted Image

In poza de mai sus:

Pe filmul cu contacte trebuie pusa o banda de scoci pentru a lipi si totodata a fixa ferm contactele pe LCD.

Tot in zona de contacte peste film se pune un betisor de chibrit peste care se trage ferm prin presare pe toata lungimea banda de scoci.

Trebuie folosit un scoci cu un adeziv de calitate (Banda de culoare alba din plastic) nu scoci din acela auriu, uzual...

Veti vedea ca situatia se va schimba si va afisa bine segmentele LCD.

:)

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări