Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de radio, produse dupa `90, detineti ?

doru3160

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Salutare la toata lumea,

Va prezint un radio digital AM,FM,cu ceas si doua alarme,prevazut cu RDS,functioneaza la curent si la baterii,pe nume RD-22,adus de pe la germani...functioneaza foarte bine pe cele 2 game,si mai are si 10 memorii asa ca sa il iei in seama...sper sa va placa asa cum si mie mi-a placut ,afisaj mare generos....si un mic lacatel ,difuzorul are 4ohmi si 2W si ar fi Sanyo?

Posted ImagePosted ImagePosted Image  Posted ImagePosted ImagePosted Image

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Va salut,

Stie cineva care este producatorul acestor aparate ? Este plina piata insa nu am vazut sa fie scris pe ele ceva in acest sens . Cel din imagine este primul de acest tip in care am intervenit la scurt timp dupa cumparare: "Waxiba XB-916 CU":

http://i62.tinypic.com/28qw0v6.jpg

Are si USB cred...

Este facut pe vapor. Din cauza asta nu are tara de provenienta.

Link spre comentariu

Da, are suport USB,SD,carduri MMC-MP3.

-unele caracteristici se gasesc cu generozitate pe net, nu am pus linc-uri, rog si pe altii sa nu o faca intrucat nu voi sa fac reclama si nici contrariul .  Este un receptor MF digital , SMD cu exceptia a 3 componente: doua condensatoare si finalul D 2822M  ( TDA 2822M ), dual minidip;  montate pe partea ne-placata a placii. Practic, la demontare,initial sunt vizibile doar aceste 3 componente pe toata  placa. Aspectul surprinde la prima vedere; tot montajul este pe partea opusa .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator overseas

Radioreceptorul Grundig Prima BOY 70K:

poze din inteior

Zoom pe integratul CXA1091M

Poze din exterior:

Si un filmulet in receptie, este exceptional...

Editat de overseas
Link spre comentariu

Un aparat de radio fabricat in Hong Kong(nu stiu in ce an,cred ca dupa "90).Alimentat cu 4,5 volti (3xR6), functioneaza bine atat pe FM cat si pe AM in ciuda difuzorului de mici dimensiuni cu un diametru de 4 cm.Compartimentul bateriilor ocupa cam o treime din volumul aparatului ,care este construit cu integratul TDA 1083.Daca cineva stie ce model este sau are ceva date rog sa posteze.

post-202543-0-68546400-1419113405_thumb.jpg

post-202543-0-37979800-1419113622_thumb.jpg

post-202543-0-69419100-1419113648_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu nevoie de umpic de ajutor,am acest mic aparat de radio portabil,nu cunosc modelul,cu atat mai putin cum sa gasesc o schema.Am nevoie ca sa vad cum il modific in fm cat mai bine..

Inscriptia stearsa lasa loc de cuvantul "meloman",dar nu gasesc nimic..

Posted Image

Am unul asemanator pe care scrie Sanyo.

Nu il am langa mine, dar o sa revin cu modelul.

La o cautare pe net , gasesc modelul 5050 , dar acela are alimentare la 9 V.

Ale noaste au la 6 V .

Editat de Degetica
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Dintr-un magazin de jucarii prafuite, un Mini Radio "Walkie-Talkie" la pret foarte redus cu recomandarea: nu merge stabil, are ceva desprins inlauntru...

Da, prindea posturile instabil si distorsionat, iar tinut in palma parca era ceva mai bine.

La analiza, am constatat ceva ciudat: in baza primului tranzistor (amplificatorul FM de antena) era montat rezistorul R1 rosu-rosu-galben. Ce sa caute acolo 220 K?

Cutia cu piese de montat a chinezului fusese sabotata. Tranzistorul nu functiona cu asa polarizare, convertorul lua si el ce prindea direct, din imprejurimi.

Am inlocuit rezistorul cu unul rosu-rosu-rosu, adica 2,2 k - si astfel jucaria a fost reabilitata. Functioneaza bine, la clasa ei.

post-248981-0-32942900-1445703287_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări