doru3160 Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Din anii 90,un sovietic cu integrate(si cateva tranzistoare),UM,UUS,evident norma est ...nu am apucat sa-i gasesc schema sa vad ce se poate face pt trecerea in norma vest,si eventual extensia de banda. Link spre comentariu
Selena Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Schema nu se gaseste, am cautat-o, dar nu s-a publicat deoarece intrasera si rusii in perioada cand s-au luat dupa occident, adica nu mai prezentau schema cumparatorului. Este foarte simplu de tras in banda, deoarece integratul este din acela care simuleaza inductantele prin operationale si lucreaza cu frecventa intermediara scazuta, 70 kHz. Are o singura bobina pe aer, deci nu schema clasica cu bobina de intrare, bobina de oscilator si condensator variabil dublu. Condensatorul varibil este cu o singura sectiune pe FM si dublu pe unde medii. Deci e suficient sa fie scoase 2 spire din acea bobina si reglata distanta intre spirele ramase. Eu asa am facut.Are un led foarte mic, sub scala: la dezacord sta aprins la maxim, la acord isi reduce luminozitatea - chestie desteapta: ochiul apreciaza mai bine diferentele de iluminare la iluminari mici, decat la iluminari puternice, Ar mai fi un avantaj: consum din baterie ceva mai redus la auditie pe post. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Multumesc pt detalii,am observat si eu ca nu e clasica partea de UUS si am deformat acea bobina,indepartandu-i spirele unele de altele,si a intrat in norma vest,cateva posturi,nu m-am apucat sa tai,in speranta ca voi face rost de o schema si interventia va fi "pe note",nu dupa ureche... Nu e tocmai genul de aparate care le adun,dar mi-a picat cu 5 lei in targ si nu m-am indurat sa-l las Link spre comentariu
radianr Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Am colindat si eu internetu' dar n-am gasit decat asta. Poate este de folos. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 http://www.savok.org/yelektronika/236-m ... p-309.html Mai multe detalii aici: http://www.rw6ase.narod.ru/000/rprl_p1/ ... rp309.html si instructiunile in format .djvu Pentru inspiratie o schema de la Meridian 401 asemanator cu 309 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Din cate am inteles la o trecere rapida prin articol(la cata rusa mai stiu...) e un montaj ce se intercaleaza la intrare,intre antena si aparat,pt marirea sensibilitatii,si mai face si o referire la bobina despre care amintea @selena,ca se confectioneaza din Cu Em 0,33mm,5 spire in aer pe diametru de 3-4mm,probabil pt a receptiona ceva banda tv spun ei.Chiar daca nu e mare lucru de capul lor,cred ca o sa pierd ceva timp cu aparatul asta,si poate il vand cu 150 lei dupa asta Multumim pt timpul alocat cautarii,daca nici radianr nu a gasit schema,inseamna ca rusii au trecut-o la secret :rade:LE-cred 401 ca e asemanator doar la carcasa,din cate observ,acordul e cu modificarea inductantei,fara variabil.... Link spre comentariu
radianr Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 ....inseamna ca rusii au trecut-o la secret ...sau poate cu aparatul acesta tin legatura in cosmos ; Cautand schema, am mai citit intr-un forum de-al lor ca, din Kiev, au receptionat cu acest tip de aparat postul "Radio Antena Satellor" aflat "in Orientul Apropiat" !!! : Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Cautand schema, am mai citit intr-un forum de-al lor ca, din Kiev, au receptionat cu acest tip de aparat postul "Radio Antena Satelor" aflat "in Orientul Apropiat" !!! : Pai meritul e in egala masura si al celor care emit... Pe UUS,la ei acasa,oare au trecut si ei pe 88-108 sau tot pe 64-74 au ramas? Link spre comentariu
nicolaus Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 ,,...poate il vand cu 150 lei dupa asta'' Numai daca este nos, in cutie originala si nefolosit. ,,...din Kiev, au receptionat cu acest tip de aparat postul "Radio Antena Satellor" aflat "in Orientul Apropiat" !!! '' O fi fost Radio Erevan in timp ce difuza Unda vesela. Link spre comentariu
Trabant Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Cautand schema, am mai citit intr-un forum de-al lor ca, din Kiev, au receptionat cu acest tip de aparat postul "Radio Antena Satelor" aflat "in Orientul Apropiat" !!! : Pai meritul e in egala masura si al celor care emit... Pe UUS,la ei acasa,oare au trecut si ei pe 88-108 sau tot pe 64-74 au ramas? La rusi banda 64-74 se cheama inca YKB (UKV). Banda 88-108 este numita FM. Se afla ambele in uz. Link spre comentariu
nicolaus Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Schema se gaseste pe www.rw6ase.narod.ru, este Ireni-301 din1990. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Si Radioreceptorul GLORIA S2 fabricat dupa revolutie (1991);Este prevazut cu 5 game de unda UM/US1/US2/ UUS1 (OIRT)/ UUS2 (CCIR)Un videoclipejnrUqG5nL0 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 31, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Si Radioreceptorul GLORIA S2 fabricat dupa revolutie (1991);Este prevazut cu 5 game de unda UM/US1/US2/ UUS1 (OIRT)/ UUS2 (CCIR)]Era interesant de vazut si interiorul aparatului,tot cam in acelasi stil (UUS1 si UUS2) a fost fabricat si Gloria Nova,care nu mai seamana deloc cu ce stim ca era la interior la clasicele aparate-au folosit doar carcasa,dar sasiul(cablajul) difera drastic fata de ce eram obisnuiti sa vedem la aceasta marca de aparat(o sa postez dupa amiaza ceva poze cu interiorul pt comparatie) Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 31, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Cam asa arata Gloria Nova(judecand dupa data de pe integrate,ar fi facut prin 95...)si au fost si la modelul asta cel putin 2 variante,una cu scala restransa,altul cu scala extinsa,probabil functie de variabilul folosit,clasic,cu dielectric aer, sau cu dielectric solid. Link spre comentariu
radiot Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 salut tuturor electronistilor de pe forum.foarte interesant tot ce se prezinta!CA NOU MEMB.AM O RUGAMINTE;DACA ARE CINEVA SCHEMA ELECTRICA A RADIOULUI CU 8 TRANZ. " DE LUXE KAPITAIN " JAPONEZ ARE UM SI ATAT.VA MULTUMESC!vreau sa-l readuc la viata!sau macar o schema asemanatoare .are 2 transf.in amplific.audio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum