Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de radio, produse dupa `90, detineti ?

doru3160

Postări Recomandate

Asta e totusi bine -e reparabil usor prin curatare.Acum ani buni am reparat un walkman chinezesc cu tuner digital - care avea lcd-ul conectat printr-o panglica dintr-un fel de folie cerata, cu traseele printate cu ceva grafitat pe una din parti. Iar panglica era lipita (!) si pe lcd si pe placa...L-am rezolvat transformand sistemul in acesta mentionat mai sus - cu banda de cauciuc - adaugand o placuta mica de contac decupata din placa unui calculator de buzunar (naiba m-a luat pana am gasit unul cu aceeasi distanta intre contacte)

Link spre comentariu

Va prezint un mic radio pe casti PanasonicSchema pe circuite integrate TA7358P, AN7025K, AN7050.Alimentare la 3V din 2 baterii AAA.Surprinzator de clar sunetul.Din pacate capacul fata a suferit in timp...se vede in poze.

Link spre comentariu

Splendid aparat, design de bun gust, chiar si modul de asezare al pieselor pe placa este placut ochiului :da Am avut o admiratie aparte pentru tot ce insemnau MAI DEMULT brandurile firmei "Matsushita Electric Co" adica "National", "Panasonic" si "Technics". La fel si pentru "JVC", asa cum am mai spus intr-un post anterior. Bune aparate, nu se compara cu petardele care le gasim azi pe piata.

Link spre comentariu

Ca tot am pus niste poze, hai si cu asta, un prea frumos Universum TR 3061.Cand clientul mi-a zis ca are FM, AM, LM, Mw si SW, initial m-am gandit ca saracul, nefiind de meserie, nu a citit bine. De abia cand am primt aparatul am realizat ce insemna.Jur ca am putut sa il acordez pe pe 137, 455, 3705, 7102 KHz. Ma rog, nu am pus toate pozele..Cand acticvam BFO-ul si invarteam de butonul respectiv, se simtea..Ii invit pe cunoscatori sa vada poza a 7-a..Sincer, imi pare rau ca nu l-am mai pastrat cateva zile, sa ma joc cu el seara, cand se deschid benzile de scurte..O sa pun posesorul miercuri sera sa asculte QTC-ul, sa imi spuna cum e.. Sau ma reped pana la el..

post-1240-139829455029_thumb.jpg

post-1240-139829455036_thumb.jpg

post-1240-139829455044_thumb.jpg

post-1240-139829455052_thumb.jpg

post-1240-139829455062_thumb.jpg

Link spre comentariu
Ca tot am pus niste poze, hai si cu asta, un prea frumos Universum TR 3061.

Adevarate,aceste aparate,te poti lauda cu asa ceva,si cred ca destul de rare numai cine se duce mai "incolo" poate aduce asa ceva...la un pret convenabil...Imi amintesc ca am vazut prin targ pe la noi un ITT Schaub,pentru ca am retinut cum se face acordul vazand videoclipul,daca stiam ca e asa grozav poate il luam, dar era prea impunator ,si lung ,si nu am intrebat pretul...Felicitari pentru prezentare,intradevar rare si frumoase..bune de un CADOU pentru pasionati..

Link spre comentariu

Frumos aparatul, cred ca sunt destul de rare, mai ales ca la dimensiunile lui este stereo, afisare pe ecran LCD, corectii ton, etc. Apropo, are un singur difuzoras pentru auditie externa si casti pentru stereo ? Vorba lui radiot, un cadou excelent.....

Link spre comentariu

Se pare ca a fost un aparat de mare succes , el fiind produs de mai multe firme cam de peste tot ( Siemens RK 651, Supertech SR16, Sangean ATS 803, Realistic DX 440 ). Are caracteristici cu adevarat remarcabile datorita carora este folosit de impatimitii radioului ca receptor de rezerva. Va spun sincer ca pe al meu, un Siemens RK 651, il butonez cu predilectie seara dar, si ziua cu antena pe bloc isi face treaba remarcabil. Am reusit sa "prind" Japonia, Australia, Tailanda, China (este cam peste tot pe US in toate limbile de circulatie) Corea de nord in lb. franceza, foarte multe posturi arabe, Africa, de la ecuator spre nord, posturi, mai ales religioase, din centrul SUA si California si bineinteles Europa fara restrictii de ora. De fapt am vrut sa spun ca este o jucarie minunata.

Link spre comentariu

Intr-adevar foarte bune aceste aparate Siemens sensibile si foarte utile; de ceva vreme am urcat un videoclip cu un aparat Siemens RK661 pe CB, receptie la DX facuta din bloc! :rade: zWqdlWURRds

Link spre comentariu

Oameni buni, nu vreau nici sa ma laud, nici sa fac inima rea unuia sau altuia. Pun pozele pt ca cei care le vor vedea, cand se vor trezi un fata posibilitatii de a obtine unul, dar fara a putea sa si il desfaca, sa isi amineateasca ca parca....Aparatul din imagine mi-a venit cu defectul " merge perfect, dar nu se aude nimic, adica nu prind niciun post"...Dupa ce am "zambit", cand l-am desfacut si am vazut ce integrat este folosit pe post de comutator de game, mi-am adus aminte de claviatura de la Gloria, ca de Albastros nu mai vorbesc..Apoi am vazut ca "bulistorul" nu se gaseste ca piesa de schimb, dar mi-am zis ca pacat sa cedez. Si chiar nerentabil...De aia are piese non SMD, puse, e drept, cam ..neestetic. Dar la final CANTA si il incanta atat pe proprietar, dar si pe mine, care l-am rezolvat..Iar de maine sunt in concediu..

post-1240-139829455973_thumb.jpg

post-1240-139829455981_thumb.jpg

post-1240-139829455994_thumb.jpg

post-1240-139829456005_thumb.jpg

post-1240-139829456016_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut, Intradevar aparatul ITT Schaub-Lorenz Touring 103,pe langa aspectul estetic,aranjat de posesor,se aude ca si cum ar avea atasat la el o boxa un sunet cu basi si inalte ,gratie celor 2 difuzoare cu care este inzestrat aparatul,Trebuie sa spun...cateodata ultimul aparat achizitionat ni se pare cel mai reusit,da ,in acest caz chiar asa este..Sa-l stapaniti sanatos si sa ascultati la el cat va place..Nu pot sa nu remarc si aparatul asemanator,ITT GOLF Europa 100 aspect estetic deosebit,si dupa spusele posesorului se aude tot asa de bine.Daca ar fi al meu l-as tine intr-o biblioteca sa ma pot lauda cu el..si l-as folosi mai toata ziua ca e placut ochiului ..fiind de marca apreciata de multa lume..Va rog sa-mi permite-ti sa prezint un modest radio cu ceas AIWA,care l-am mesterit pana a functionat dupa pretentiile mele..cu UL,UM,UUS vest,afisaj digital,alarme,cateva posturi ce se pot memora ,sleep,si fiind ultimul procurat se aude bine de tot, dupa parerea mea,care am depus mici eforturi sa-l aduc la starea prezenta..post-49091-13982946091_thumb.jpgpost-49091-139829460938_thumb.jpg post-49091-139829460962_thumb.jpgpost-49091-139829460986_thumb.jpg post-49091-13982946101_thumb.jpg

Link spre comentariu

AIWA FR-DA400 e chiar fain

Am adaugat si manualul de utilizare...

http://audio.manualsonline.com/manuals/ ... Res=690802

FICHE TECHNIQUE

Source d’alimentation Alimentation secteur 120 V CA,60 Hz

Courant de sortie 280 mW (EIAJ)

Consommation électrique 4 W

Haut-parleur 57 mm, 8 ohms

Plage de fréquences FM: 87,5 – 108,1 MHz (paliers de 200 kHz)

AM: 530 – 1.710 kHz (paliers de 10 kHz)

Antennes Antenne-fil pour FM

Antenne à barre en ferrite pour AM

Dimensions extérieures maximales

124 (l) ´ 155,2 (h) ´ 105,5 (p) mm

Poids Env. 692 g

• Les spécifications, le nom de fabrique et le nom du modèle

figurent sur le dessous de l’appareil.

Link spre comentariu

Va salut,Grozav manualul pentru AIWA,ma descurcam cu butoanele dar nu stiam ce face D.S.T,tinut apasat 4sec.creste ora cu o ora pentru ora de vara...interesant sa fie simplu de potrivit iar pe ecran apare un semn ca sa stii pe ce ora esti..Multumesc d-le Cristian pentru amabilitate...Sa ma revansez si sa mai arat niste poze din timpul lucrului...post-49091-139829461414_thumb.jpg post-49091-139829461438_thumb.jpgpost-49091-139829461467_thumb.jpg post-49091-13982946149_thumb.jpga avut transformatorul defacut, rupte locurile unde se fixa si se misca in interior,apoi niste butoane rupte si intepenite din zona cu memoriile,ca sa nu mai zic de murdaria de pe el si praful dusmanul nr.1 al aparatelor si sursa de abandonare a lor pe undeva pe unde mai avem loc..

Link spre comentariu

Va prezint un SONY HST-39A la care am lucrat la partea de casetofon,nu se invartea caseta,datorita rolei presoare care era uzata..post-49091-139829464243_thumb.jpgpost-49091-139829464268_thumb.jpgInteresant cum se lumineaza scala..prin plexiglasul de deasupra care are la capete 2 placute metalice sub care este sursa de lumina ,si ce transformator mare are ...in rest integrate si multe fire..noroc ca nu a trebuit sa intervin pe placa...La vremea lui era Aparat,nu pot sa aproximez anul.Iesirea se face la doua boxe ce se cupleaza in spate de 8 ohmi,nu am si o poza din spate..

Link spre comentariu

Tocmai sters de praf din colectie un Grundig Concert Boy 235:

Poze

Posted Image

Posted Image

Posted Image

videolip:

3UJVDrjVziA

Detalii sumare:

Country: Germany

Manufacturer/Brand: Grundig (Radio-Vertrieb, RVF, Radiowerke)

alternative name

Grundig Portugal || Grundig USA / Lextronix

Year: 1992

Semiconductors (the count is only for transistors):4 IC

Principle Super-Heterodyne (Super in general); IF-Freq 460/10700 kHz; none

Wave bands Broadcast, Long Wave, more than 2 x SW plus FM.

Power type and voltage Line / Batteries (any type) / 220-230 / 4 x 1,5 Volt

Loudspeaker Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil)

Power out 3 W

Dimensions (WHD) 325 x 195 x 80 mm / 12.8 x 7.7 x 3.1 inch

:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări