Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

Am incercat si eu sa fac ceasul de pe bogdi.ro, dar vanzatoarea de la magazin mi-a dat afisaj cu catod comun :( abia dupa cateva incercari mi-am dat seama.Vreau sa fac ceasul din schema de mai jos dar e pentru PIC16C54 si nu am numai PIC16F628A, daca cineva stie sa schimbe codul pentru picul meu v-as fi recunoscator, multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se poate regla densitatea tonerului manual, sau este automata?

Pe Win7, din pacate, nu pot seta densitatea tonerului. Am tot umblat pe la setari, NU reusesc. :nas: La XP, instalam driverele si avea posibilitate de setare:Economy, 600dpi,1200lpi. :da
Link spre comentariu

M-am chinuit si eu acasa dar nu am putut. Le fac la o firma de xerox si trebuie sa ma rog de ei, sa traga tonerul la maxim. Am incercat pe o folie prespaper, dar nu mai vor sa faca. Le este frica sa nu se prinda in mecanism, cat ca are formatul A4. Tot asa arata ca si folia lucioasa pe o parte.Lui -ionutz2310-. Vrei sa-l faci neaparat pe acela, sau un ceas cu afisaj cu catod comun?

Link spre comentariu

Salut,Vreau sa fac un ceas cu termometru care sa mi-l pun pe casa, cred ca acest proiect e bun dar nu stiu unde gasesc niste afisoare mari (minim 200 mm inaltime). M-am gandit ca ar fi buna si o tabela cu leduri pe care sa se plimbe ora, data temperatura si alte exchibitii sub forma de text pentru ca tot vin sarbatorile, nu??? Astept sugestii!!!

Link spre comentariu

Salut,Vreau sa fac un ceas cu termometru care sa mi-l pun pe casa, cred ca acest proiect e bun dar nu stiu unde gasesc niste afisoare mari (minim 200 mm inaltime). M-am gandit ca ar fi buna si o tabela cu leduri pe care sa se plimbe ora, data temperatura si alte exchibitii sub forma de text pentru ca tot vin sarbatorile, nu??? Astept sugestii!!!

Iti poti construi "display-urile" la ce dimensiune doresti, cu ajutorul LED-urilor,dar o sa ai nevoie de multe LED-uri. :da
Link spre comentariu

La noi nu cred ca o sa gasesti. Daca ai finantare asa buna atunci vezi aici (am vazut si de 16 inci, 16 in = 40.6 cm):

http://www.lightkeyled.com/single-digit ... 18218.html

http://www.coolcircuit.com/project/big_ ... index.html

http://flyingelectronics.en.nobodybuy.c ... isplay.htm

Dar la banii de care dispui recomand sa-l faci tu complect. Niste plexid semimat, leduri (intre 80 si 100), placa imprimata, tranzistori de putere si ai rezolvat problema.

Link spre comentariu

Mie mi-ar place una de asta dar mare cu inaltime caracter 2500-3000 mm, am si gasit da-s scumpe rau de aceea inca mai caut dar cred ca se merita construita deoarece costul ajuge la doar 1/3 din cel al uneia gata facute. Nu neaparat as dori tabela. E bun si numai afisaj de ceas tot cu leduri . Vezi PDF-ul de mai jos care este o oferta primita de la o firma!!!

Link spre comentariu

Lui - marik2500 -. Daca vrei sa faci un ceas, data (ziua, luna), termometru cu afisaj asa mare, uita-te la pagina "5", sunt 3 poze care indica ora, data (ziua + luna) si temperatura. Urmatorul pas sa pui in loc de afisoare o constructie din leduri de marimea care o vrei. Ceasul este de la -bogdi.ro-, cu ds18b20 sau 18s20. Ai acolo toata documentatia, mai putin montajul cu leduri pe care sa-l faci tu. Referitor la leduri am gasit ceva apropiat de ce vrei, (LED 10 mm, rotund, mat, 1.000 lucsi, albastru, 25 mA(, (LED 10 mm, rotund, mat, 2.000 lucsi, albastru, 25 mA) si (LED 10 mm, rotund, mat, 10.000 lucsi, albastru, 25 mA), (LED 10 mm, rotund, transp., 2.000 lucsi, rosu, 20 mA). Am facut un calcul minim la dimensiunea care o vrei si mi-a dat cam 12.25 lei pe un element, (49 leduri/element X 4= 146 leduri x 0.25 lei = 49 lei).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări