Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La mine merge. .

Si mai arata corect temperatura?

Daca merge bine si arata corect temperatura, de ce sa mai modific softul si asa nu ma pricep la programare, poate @fratello [sau altcineva care se pricepe], sa-l modifice, daca vrea sa ma ajute. :da

Link spre comentariu

Nu am zis ca trebuie modificat softul. Am zis ca este o mica diferenta intre cele doua componente. La mine merge. Eu am softul vechi pe al meu. Tu vrei sa lucreze cu softul cel nou. L-am incercat si merge. Asa cum am scris mai sus fa proba pe un breadboard. Spor la treaba.

Link spre comentariu

Asa cum am scris mai sus fa proba pe un breadboard. Spor la treaba.

Nu am breadboard si nici nu am de gand sa-mi cumpar, la varsta mea :rade: decat sa dau banii pe breadboard, mai bine imi fac un cablaj pentru teste. :daReferitor la soft ... nu stiu care este nou, care este vechi, m-am decis sa fac montajul de aici: http://www.bogdi.ro/electronics/digital%20clock/Mersi oricum. :aplauze
Link spre comentariu

Depinde la ce vrei sa-l folosesti. Eu am optat pemtru dimensiuni mai mari (19x25mm) dimensiuni exterioare doua bucati. ca sa pot pune cele doua leduri pulsoare intre ele.

Afisajul postat de mine are TOT 19mm inaltime si ... 50mm lungime, dimensiuni exterioare, adica exact cat cele 2 module [impreuna], folosite de tine. Culoarea difera, este verde al meu.Cred ca este destul de "vizibil" intr-o camera normala de locuit, se poate "citi" de la distanta.Are si cele 2 leduri "pulsatoare" intre digitul 2 si digitul 3, deci este OK pentru acest montaj. :daSa vad daca merge cu DS1820 in locul lui DS18S20 [sau DS18B20], asta este mai important.La Voltmetru/Ampermetru cu PIC, unde folosesc tot DS1820, am remarcat ca masoara din 0,5 in 0,5 °C.DS18S20 [sau DS18B20] in ce "pasi" masoara? Tot din 0,5 in 0,5°C?
Link spre comentariu

Am redesenat cablajul, am adaugat si bateria de back-up. :da [attachment=1]Afisaj Ceas & Termometru cu PIC 16F84A.jpg[/attachment][attachment=0]Ceas & Termometru cu PIC 16F84A.jpg[/attachment]Am realizat si cablajul, fizic, dar nu am cu ce sa fac poze, cu telefonul ies neclare pozele.

Link spre comentariu

Da. Asa este facut softul. Masoara din 0.5 in 0.5'C. Cat priveste pulsatoarele nu prea se vad pe poza. Eu fac pozele cu WebCam-ul.

Mersi pentru raspuns, am "analizat" azi datasheetul afisajului si din pacate NU are "pulsatoarele" active. Am sa conectez doar punctul dintre digit 2 si digit 3.
Link spre comentariu

Datashet-ul nu cred ca spune ca pulsatorii nu sunt activi. Am si eu un afisaj identic anod comun (+ comun). Daca si al tau este anod comun atunci poti sa-l verifici asa: pune ( - ) pe pinul dip si ( + ) pe pinul 4 de sus. Aceeasi metoda si pentru catod comun (- comun) doar ca inversezi polaritatea. Cel mult 2V ca sa nu il arzi.

Link spre comentariu

Am sa incerc si cum spui tu, ceea ce nu cred ca se poate, dupa ce arata in datasheet.Uite conexiunile la display-ul meu, din datasheetul lui.NU scrie nimic de DP4, DP5.[attachment=0]CA56-12GWA.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

In datasheet nu se spune de DP4, DP5, dar se arata dp5 dp6 care poti sa-i activezi din program, prin multiplexare.

Pai daca in datasheet nu spune nimic de ei, cum pot eu sa-i activez? Nu trebuia sa existe cel putin un pin comun pentru DP5,DP6? :nas:Parerea mea ca asa este modelul de afisaj, fara cele doua led-uri.[attachment=0]Display ca56-12gwa.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări