Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

Cred ca e de amandoua :)). L-am prins cred cand se schimba de la 5 la 6. Arata bine si acel segment, se vede in C ul de la temperatura.Autocolant din asta am luat din LIDL. Au avut saptamana trecuta la oferta. Dar am vazut si pe la magazine de bricolaj, constructii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Offf, deci numai batai de cap cu ceasul asta am. A mers bine vreo saptamana si acum am vrut sa ii schimb putin timpii la afisaj si a inceput iar sa se manifeste la fel dupa ce am schimbat valorile. Am observat ca dupa ce isi face programul adica cele 3 afisari, display ul la leduri se aprinde pentru cateva milisecunde mai tare dupa care revine afiseaza normal. Am scos pic ul si l-am reprogramat si tot asa. Ce ar putea totusi sa aiba ?

Link spre comentariu

Am facut un ceas cu pic16f628A are data si termometru.Problema ciudata apare dupa 1-2 saptamani cade softul...am incercat cu mai multe picuri si face la fel merge cam 1-2 saptamani apoi trebuie resoftat ca dispar din cifre, sau in loc sa afiseze temperatura 3 secunde cat este setat afiseaza 30 minute...si nu pot intra in meniu deloc......acest ceas este pus pe perete in bucatarie, pe faianta...oare afecteaza asta cu ceva? nu cred...dar mi se pare tare ciudata aceasta masifestare.

Link spre comentariu

incearca cu alt stabilizator ca este posibil sa a-i problema de acolo sau probabil nu se programeaza oc pe serial :da eu am un ceas de genu asta de 1 an merge fara probleme

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator florinn2520
Vizitator florinn2520

Acum sunt în perioada de calibrare, să vedem ce va ieși. Am o întrebare, pentru cei care au construit varianta cu 16F628A și senzor de temperatură 18B20, temperatura afișată este corectă ? L-am avut în probe pe breadboard și îmi arăta aproximativ 5 grade mai mult. De aceea vreau să îi montez 18S20, să văd dacă afișează ce trebuie. De altfel, în instrucțiunile lui Bogdi se precizează că nu a probat varianta cu 18B20, doar a simulat-o, nu cumva s-a strecurat o greșeală în soft ?

Link spre comentariu

Nu cred ca softul este gresit ... pentru ca nu prea ai cum sa gresesti, cu acest fel de senzor, si sa afisezi +/- cateva grade ...Mai curand cred ca este o problema de amplasare a senzorului.Autorul : "Note: Do not place DS18S20/DS18B20 near heat providers, best thing is to let it float in the air while is connected through isolated wires"

Link spre comentariu
Vizitator florinn2520

Ok, s-ar putea să mă înșel, am comparat doar cu termometrul congelatorului (am băgat senzorul acolo), pentru care nu bag mâna în foc. (are o scală mecanică și nu știu cât este de precis)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări