Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc de intentie, dar ma tem ca nu o sa ma ajute cu nimic chiar daca le schimb cu unele de 27pico.Chiar nu inteleg de ce poate sa mearga asa greu.Doar prima data cand l-am alimentat a mers bine. Chiar se ducea inainte un pic.De cand am dat din greseala pe reset au inceput problemele. Mama lor, rezolvi una si se strica alta.

Link spre comentariu

Pic-ul merge mai greu deoarece face in ceva in plus in rutina de intrerupere. Trebuie sa te gandesti daca ai facut vre-o setare dubioasa, ai crescut vre-o valoare, ai activat vre-o functie.Cat despre trimer, acesta trebuie sa fie de o valoare care sa aiba inclusa in limitele de reglaj valoarea actuala a cond-ului. (de ex: acum ai pus pe pic 22p, pui un trimer de 3/34p).Ai codul sursa al programului? Acolo se poate ajusta relativ usor valoarea secundei.

Link spre comentariu

Nu am activat nimic in plus. L-am si reprogramat din nou cu codul original, am pus si alt PIC si la fel face.

Condensatorii ii aveam de 33pico, i-am masurat cu capacimetru sunt exact la valoare, am probat si cu altii de 24pico dar tot la fel. Deci astia se exclud.

Deci partea de oscilatie e buna. Ce alt ceva ar putea sa il faca sa functioneze greu ?

Exista un ASM in arhiva dar nu cred ca e cel specific pentru pic16f84A.

Se gaseste http://www.bogdi.ro/electronics/digital%20clock/ in dreapta. Nu pot atasa ASM ul ca il puneam eu aici.

Multumesc.

Link spre comentariu

nu a-i incercat cu pic 16 f 628?ca eu cu 16 f84A aveam displaiu cu 4 de 0 zero la ora 24 si in plus aveam abatere de 4 ore la 24 ore am pus 16f628 si mi sa micsorat abaterea la 30 si ceva minute care am corectat-o din meniu ATENTIE ca este alt hex si la pic si la senzorul de temperatura

Link spre comentariu

Nu am incercat cu acel pic deoarece pe asta il am si mi-a mers bine.L-am programat pentru PIC16f84A cu CC si DS18B20.A mers bine o perioada pana sa ramana asa in urma. Vad ca a inceput sa ramana asa in urma dupa ce i-am schimbat senzorul de temperatura. Am sa incerc mai diseara sa dau jos senzorul de temperatura si sa vad ce zice.Pai daca la mine ramane in urma 25sec pe minut inseamna ca intr-o zi ramane in urma cu 36000 secunde adica aproape 10ore :da . Nu cred ca marja de calibrare e asa mare. Teoretic ar trebui sa introduc in meniu C3 42. Revin diseara cu informatii.

Link spre comentariu

Ai incercat procedura de calibrare a secundei descrisa de autorul proiectului? Exista 2 meniuri unde se face acest lucru.

pai acolo poti sa-l faci sa inainteze si cu 3 ore daca vrei de autor este setat daca bine imi aduc aminte la 40--cu42 ca sa inainteze trebuie scazute acele numere dar atentie mare ca este situatie cand sade daca nu este bine setat :rade: am patit-o si eu si nu stiam ce are
Link spre comentariu

I-am scos firele de la senzorul de temperatura si acum nici macar nu se mai aprinde :speriat Normal ar fi fost sa arate 0 la temperatura si timpul sa mearga normal.Am sa refac maine PCB-ul si sa masor toate componentele din nou inainte de a le pune pe placa, macar sa mai scap de niste ecuatii de ce ar putea avea.

Link spre comentariu

Paranoia totala. Am refacut placa PCB si acum vad ca functioneaza cum trebuie. Am pus exact aceleasi piese. Extrem de ciudat din moment ce si placa cealalta a functionat prima data dupa ce o facusem. In fine, mai trebuie sa ii imbrac carcasa frumos si e gata. Revin cand il termin cu poze. :101

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări