Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

exista vre-un cond de capacitate mai mare pe linia de alimentare? daca nu, pune unul de vre-o 1000uF sa tina alimentat pana comuta releul si bateria sa ajunga in circuit print-un rezistor de 100ohm. Ai dioda antiparalel pe microreleu?

Link spre comentariu

Nu am condensatori dupa releu, am dar inainte, am si dioda antiparalel pe stabilizator ca din greseala ieri am pus invers si am parlit un stabilizator picu si senzoru de temperatura.

Link spre comentariu

Ma tem ca nu ai inteles corect.Cond de capacitate mare dupa stabilizator, astfel incat la disparitia tensiunii de la retea pic-ul sa nu simta cadere de tensiune pana comuta releul (se numeste timp de zbor). De asemenea bateria sa aiba o rezistenta in serie cu ea, deoarece e posibil ca la comutare sa ajunga pe baterie mai mult decat 3.6V si sa nu o deterioreze. Cat despre dioda , vorbeam de o dioda antiparalela pe releu, nu pe stabilizator.

Link spre comentariu

Problema rezolvata, am pus acea rezistenta de 100r si a functionat, dar pentru orice ventualitate am pus si un condensator de 470uf, mai mare nu am avut loc...multumesc mult pentru ajutor...

Link spre comentariu

Mai este de lucru la carcasa eu spram ca maine sa termin, dar nu cred,cel tarziu sambat pun poze....Am vrut sa fac ca la acest ceas sa pot regla intensitatea ledurilor, am facut un regulator cu lm317 ca sa pot regla tensiune numai pentru leduri de la 4 la 9v...am calculat rezistenta ca la 9v sa aiva cea mai mare intensitate, insa am intampinat o problema ciudata, desi picul era alimentat din aceiasi sursa, dar printr-un stabilizator de 5v, ledurile dala le reglam pana la ensiunea de 5v mergeau ok, daca depaseam acea tensiune, imi afisa aiurea se aprindeau si alte segmente decat cele necesare, oare de ce? si ma-m lasat pagubas am pus ezistente fixe de 560R, bate destul de tare,(ced ca o sa pun ceva mai mari ca parca sunt prea deranjate fiind albastre), si unele segmente care ar trebui sa fie stinse stau uneori intreaprinse, dar se observa....

Link spre comentariu

Se aprindeau clar, sau erau mai palide? Poate ca se luminau de la celelalte segmente. Ce curent maxim spune producatorul ca se poate aplica pe led-uri?LE: m-am uitat din nou pe schema si iti recomand sa nu depasesti tensiunea de 5V pe led-uri. Vei distruge PIC-ul. Daca te uiti atent, curentul led-urilor din afisor ajunge la masa prin porturile pic-ului. Daca vei depasi 25mA/port sau 200mA cumulat, se va distruge rapid. Asa ca renunta la variatia intensitatii luminii in aceasta configuratie.

Link spre comentariu

Pai doar are tranzistori pe anozi, altfel oricum sa-r distruge la displayu de 100 leduri, ledurile consuma maxim 20ma, binenteles mie nu imi consuma atat ca nu sunt la intensitate maxima...Ledurile nu da doar senzatia ca se aprind ci chiar stau putin aprinse, insa de la rezistentele prea mici, oricum pun mai mari ca deranjeaza ochiu cu toate ca sunt acoperite de folie auto neagra cu 5% transparenta

Link spre comentariu

Esti sigur ca nu trece acel curent curent prin PIC? Chiar daca ai acei tz pe anozi, catozii cum sunt pusi la masa ca sa se aprinda led-ul? Incearca sa vezi cum circula curentul si vei vedea. Daca nu crezi, creste tensiunea mai sus de 5.5V si lasa cateva ore asa cu ele aprinse aiurea si vei vedea rezultatul.LE: led-urile se aprind deoarece ca un led din digit sa fie stins pic-ul pune 5V in catod. Daca in anod ai tot 5V led-ul e stins, dar daca tu urci tensiunea catre 9V, acel led din segment va avea in anod 9V si in catod 5V, deci va lumina foarte frumos. Asta este explicatia aprinderii aiurea.

Link spre comentariu

hmmm....daca nu se aprindea aiuea acele segmente sigur lasam....:d, pentru data viitoare am in cap un proiect de ceas cu leduri RGB ...o sa ma documentez mai mult si probabil o sa pun tranzistori pe toate iesirile picului catre segmente....Multumesc.L.E. Am spus mai devreme ca am trosnit un pic din cauza ca am legat gresit din neatentie, ciudat este faptul ca il vede pogramatorul, il pot programa, sterge totul ok dar cand il pun in ceas nu functioneaza...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări