Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

Super, acest aparat pus pe perete in sufragerie nu poate sa nu-ti descrunte fruntea oricat de suparat ai fi. Atunci cand te uiti la el, parca te binedispune. Ai putea incerca asa serii mici sa le vinzi ori poate face si obiectul unui cadou pentru cineva mai apropiat si care poate aprecia ce este inauntru + munca ta! :101

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, intradevar, satisfactia e mare cand sti ca e facut in totalitate de tine.Chiar pentru cadou la-m si facut, si nu cred ca merita munca sa faci incat sa vinzi,nu sunt materialele asa scumpe cat este munca de migaloasa,Binenteles si materialele se ridica undeva la 100 lei, asta fara carcasa care am avut material sa o fac, cine nu stie ce inseamna un lucru facut de la zero, nu poate aprecia munca si sa iti dea cat ceri, mai bine cumpara unul din comert mai "estetic" si mai chinezesc.

Link spre comentariu

eu stiam de 10 euro sa nu treci ca platesti taxe vamale ( posibil sa gresesc)

La comenzile online pana in 10euro nu platesti nimic. Ce e intre 10-150euro platesti TVA. Ce e peste 150euro platesti si TVA si vama.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

multumesc mult !!!O singura chestie. Pe site la variata cu CC este si o rezistenta conectata la pinul 3 al PIC ului alimentata de la 5V care nu o vad aici pe schema. S-ar putea face un loc si pentru ea ? Mersi !LE: Pare ok restul, doar ca la LEDuri cred ca trebuie conectati si pinii 3 cu pinii 8

Am pus si rezistenta aceea.Nu trebuie neaparat uniti pinii 3 cu 8, merge si asa.Atasez cablajul sc 1:1, sper sa iti fie de folos.[attachment=0]Cablaj Ceas cu PIC 16F628A - PIC 16F84A.pdf[/attachment]
Am facut circuitul, ca abia acum ca mi-a sosit programatorul. Insa am o mica problema. Ceasul merge bine, data si ea e ok, dar termometrul arata 0. De la ce poate fi ?
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am mai facut un ceas cu pic16f628A cu termometru si data, display din leduri, insa am o problema, in loc de 2n3906 am pus bc557 si nu vrea deloc sa se aprinda displayu oare de la ei sa fie?

Schema

Posted Image

Link spre comentariu

mi se pare ca bc557 are baza pe o parte si 2n3906 o are in mijloc :jytuiyu

...

Cred ca gresesti, mai repede sunt inversati pinii C si E inre ei. :da

BC557 pus pe un cablaj desenat/realizat pentru 2n3906, trebuie rotit 180'.

BC557

post-17385-139829573048_thumb.jpg

2n3906

post-17385-139829573049_thumb.jpg

Link spre comentariu

Niciunul, un cablaj facut de mine , am mai facut un ceas cu el si a mers,, insa nu il mai am ca postam, am instalat windowsu si am uitat sa salvez fisierele eagle, asa e greu sa depistez problema, cred ca o sa fac alt cablaj.....

Link spre comentariu

Daca am putea vede/sti ce ai facut tu acolo, am incerca sa te ajutam.Dar asa pe ... orbeste, doar ... dam cu presupusul. :daSchema daca este realiata corect, piese verificate, etc, este super ok, merge perfect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări